در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
طرز تهیه:
شنگ گیاهی است خودرو، که در مناطق کوهستانی و بیشتر در شمال ایران، خراسان، اراک و کردستان رشد میکند. این گیاه ظاهری شبیه تره دارد، ولی طعم آن متفاوت است طبیعت معتدل دارد و برای پختن آش، بورانی و مخلوط در پلو استفاده میشود.
برای تهیه این پلو، ابتدا برنج را بشویید و با آب و نمک خیس کنید. پیاز را هم خرد کرده و سرخ کنید و در ادامه گوشت قیمه ای خرد شده را با آن تفت دهید و زردچوبه و فلفل را افزوده و با 4 تا 5 لیوان آب بگذارید گوشت کاملا پخته و آب آن تبخیر شود. در این مرحله به آن نمک و کمی زعفران بزنید و از روی حرارت بردارید. برنج را بپزید و چند دقیقه قبل از پخت کامل، شنگهای خرد شده را در آن بریزید و با برنج بجوشانید. بعد آن را آبکش کنید. در یک قابلمه مناسب نچسب مقداری روغن بریزید و بگذارید داغ شود. برگهای شسته و خشک کرده کاهو را دو لایه کف قابلمه بگذارید و بعد برنج و شنگ آبکش شده را روی ته دیگ بریزید. کره را با مقداری روغن مایع داغ کنید و روی پلو بریزید و آن را دم بگذارید. مقداری پلو زعفرانی هم آماده کنید و غذا را در دیس کشیده و روی آن را با گوشت و پیاز سرخ شده و پلو زعفرانی تزئین و میل کنید.
کوکو کلم بروکلی
مواد لازم:
تخم مرغ : 2 تا 3 عدد، آرد: یک لیوان، کلم بروکلی: یک عدد متوسط، پنیر پیتزا رنده شده: یک لیوان، سیر رنده شده: 3 حبه، شیر یا آب مرغ: دوسوم لیوان، نمک، فلفل و زعفران آب کرده و روغن: به میزان لازم، آبلیمو: 2 تا 3 قاشق غذاخوری.
طرز تهیه:
در یک قابلمه مناسب آب و نمک ریخته و آن را بجوشانید. بعد کلم بروکلی را در آن بگذارید و به مدت 5 تا 8 دقیقه بجوشانید. سپس آن را در سبد ریخته و آب آن را صاف کنید. آرد و نمک را 2 الی 3 بار الک کنید. تخممرغها را در ظرفی بشکنید. شیر یا آب مرغ را افزوده وکمکم آرد را به آنها اضافه کنید و با چنگال خوب به هم بزنید تا کف کند. در این مرحله، سیر رنده شده و پنیر پیتزا و فلفل و زردچوبه و آبلیمو را به مواد افزوده و در نهایت کلمهای پخته شده را با پشت چنگال خرد کنید و با مواد کوکو مخلوط نمایید.
در صورت تمایل دو قاشق زعفران آب کرده را هم بیفزایید. روغن را در ماهیتابه ریخته و آن را داغ کنید. از مواد با قاشق بردارید و در روغن داغ ریخته و مانند کتلت سرخ کرده و برگردانید و طرف دیگر را هم سرخ نمایید. آنها را در ظرف مناسب چیده و اطراف آنها را با چند برش گوجه فرنگی و لیموی تازه و زیتون تزئین کرده و با نان سنگک تازه میل کنید.
وانجون برشته
مواد لازم: بادمجان: 6 تا 8 عدد، روغن زیتون: به میزان لازم، سیر: 4 حبه، رب گوجه: یک قاشق غذاخوری، گوجه رنده شده: 4 تا 5 عدد متوسط، نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم، زعفران آب کرده: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
بادمجانها را پوست گرفته و در آب نمک بگذارید. بعد از نیم ساعت در آورده و آنها را خشک کنید و با روغن زیتون و با حرارت کم تفت بدهید.
دقت کنید حرارت زیاد باعث تلخی روغن زیتون میشود. سیر را هم ریز خرد کنید و با پیاز خرد کرده تفت دهید و روی بادمجان بریزید و رب و نمک و فلفل را هم اضافه کنید و گوجه رنده شده را به همراه یک فنجان آب روی بادمجانها ریخته و در ظرف را با دم کن بپوشانید تا کاملا پخته شده و مواد طعم هم را بگیرند. بعد از 10 دقیقه غذا آماده شده و آن را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با سیر سرخ شده و پیاز داغ و کمی روغن زیتون خام تزئین کنید. این خوراک را با کته یا با نان تازه میل کنید.
رب نارنج و سس نارنج خانگی
برای تهیه رب نارنج، ابتدا نارنجها را دو نیمه کنید و با آبمیوهگیری آب آنها را بگیرید. بعد از صافی رد کنید تا هسته و احتمالا تکههای نارنج را از آب آن جدا کنید. آب صاف شده را روی حرارت بگذارید و بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید تا به آرامیبجوشد و غلیظ شود. بعد از خنک شدن در شیشه بریزید و هوا گیری کرده و در جای خنک نگهداری کنید. از این رب برای طعمدار کردن مرغ، میگو و ماهی استفاده نمایید.
سس نارنج:
آب نارنج: یک و نیم لیوان، آرد: 2 قاشق غذاخوری، تخممرغ: 2 عدد کوچک یا یک عدد بزرگ، زعفران آب کرده: یک قاشق غذاخوری، ادویه ماهی: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
این سس حتما باید داغ استفاده شود در صورت سرد شدن سفت شده و روی مرغ یا ماهی روان ریخته نمیشود. ابتدا تخممرغ را در ظرف کوچکی بریزید و زعفران را به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا صاف و یک دست شود و کنار بگذارید. آب نارنج و آرد را مخلوط کنید و آن را روی حرارت بگذارید و مرتب به هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت برسد، کمینمک به آن بیفزایید. در این مرحله تخممرغ زده و مخلوط شده با زعفران را به آن اضافه کرده و آن را هم زده و سریع از روی حرارت بردارید و روی ماهی یا مرغ سرخ شده بریزید و میل کنید.
ماش پلو با مرغ
مواد لازم: برنج: 4 پیمانه، ماش: 200 گرم، ران مرغ: 4 عدد، روغن، فلفل، نمک و زعفران: به میزان لازم، رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری، پیاز: 2 عدد
طرز تهیه:
برای تهیه این غذا، ابتدا یک عدد پیاز را خرد کرده و تفت دهید. مرغها را هم با پیاز تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند و بعد رب و نمک و فلفل و زعفران را به همراه دو لیوان آب به آنها اضافه کرده و بگذارید پخته شوند. در صورت تمایل میتوانید بعد از پختن، مرغها را سرخ کنید.
برنج را بپزید و آن را آبکش کنید. ماش را بشویید و در سبد بریزید و آب آن را صاف کنید. یک عدد پیاز را خرد کرده و سرخ کنید. ماش را به پیاز سرخ شده افزوده و آن را هم تفت دهید. یک لیوان آب روی ماش بریزید و بگذارید بپزد و آب آن کاملا تبخیر شود. در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و برای ته دیگ از کاهو یا کدوی ورقه شده استفاده کنید. برنج را کمکم روی ته دیگ بریزید و ماش پخته را به همراه ادویه پلویی، لا به لای پلو بپاشید و روی آن روغن داغ بریزید و پلو را دم بگذارید. این پلو خوش طعم را در دیس بکشید و مرغهای سرخ شده را روی پلو بچینید و با سالاد شیرازی یا ترشی بندری، میل نمایید.
نان شیرمال بروجرد
مواد لازم: تخم مرغ: دو عدد، پودر قند: 250 گرم، روغن: 250 گرم، بکینگ پودر: نصف قاشق مرباخوری، ماست: 150گرم، آرد: 600 گرم، کنجد و وانیل: به اندازه لازم، پودر هل: نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای روی نان شیرمال: زرده تخم مرغ: یک عدد، شیر: یک قاشق غذاخوری، زعفران دم کرده: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
ابتدا روغن را در ظرفی بریزید و با پودر قند خوب مخلوط کنید تا کاملا نرم شود. در مرحله بعد تخممرغها را هم اضافه کنید. در یک ظرف جداگانه بکینگپودر را در ماست بریزید و هل و وانیل را هم با آن ترکیب کنید و به روغن و پودر قند بیفزایید. در این مرحله آرد را کمکم اضافه کنید و آنقدر به هم بزنید تا خمیری یک دست به دست بیاید. به خمیر یک ساعت استراحت بدهید. در نهایت روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن باز کنید و قالب بزنید. نانهای شیرمال را روی سینی فر از قبل چرب شده قرار دهید. زرده تخم مرغ را با زعفران و شیر مخلوط کنید و با یک برس روی نانها بمالید. سپس سینی را در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 25 دقیقه قرار دهید تا نانها پخته و طلایی رنگ شود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: