jamejamnashriyat
نشریات چاردیواری کد خبر: ۸۹۶۰۴۳ ۳۰ فروردين ۱۳۹۵  |  ۰۸:۰۰

کرپ مرغ

مواد لازم:

تخم‌مرغ: 4 عدد

شیر: 2 لیوان

روغن: یک قاشق غذاخوری

نمک: نوک قاشق چایخوری

آرد: 2.5 لیوان

مواد میانی کرپ:

سینه مرغ: 300 گرم

هویج، ذرت و نخودفرنگی: ریز خردشده و پخته‌شده از هر کدام دو سوم لیوان

جعفری خردشده: 3 قاشق غذاخوری

روغن و نمک و فلفل: به میزان لازم

سس کچاب و زیتون: برای تزئین به‌میزان لازم

پنیر پیتزا: نصف لیوان

طرز تهیه:

ابتدا آرد را در ظرف گودی بریزید و تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی در آن بشکنید و به آرامی مخلوط کنید . سپس شیر و نمک را اضافه کنید. غلظت مایه به دست آمده باید به اندازه‌ای باشد که مواد براحتی از قاشق جدا شود و حالت روان داشته باشد. ماهیتابه مناسبی را روی حرارت بگذارید و کف آن را کمی روغن بریزید که چرب باشد. پس از داغ شدن، با ملاقه از مواد کرپ درون ماهیتابه بریزید و با حرکت دادن ظرف، مواد را به تمام سطح آن هدایت کنید. بعد از این‌که کرپ ، خودش را گرفت آن را پشت و رو کنید و سریع در سینی بگذارید. به همین ترتیب تمام مواد را به صورت نان لواش آماده کنید و کنار بگذارید.

مرغ را بپزید و ریز خرد کنید. ذرت و هویج و نخود فرنگی را با کمی روغن تفت دهید و به آن نمک و فلفل و جعفری خرد شده، اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. مقداری از مواد را بعد از خنک شدن روی کرپ بریزید و سعی کنید تمام مواد را در سطح کرپ پخش کنید. بعد به آرامی آن را رول کنید و به همین ترتیب تمام مواد را روی کرپ‌های آماده شده ریخته و همه را رول کنید. سپس آنها را در سینی فر گذاشته و روی آنها را کمی چرب کنید و در فر از قبل گرم شده، با حرارت 175 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا روی آنها طلایی شود. بعد از پخت از فر بیرون آورده و روی آنها را با سس کچاب و پودر دارچین تزئین کنید. کرپ‌ها را برش حلقه‌ای بزنید و در دیس مناسب بچینید. اطراف ظرف را زیتون و خیارشور و مقداری جعفری بریزید و میل کنید.

شامی رودباری

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده مخلوط: 800 گرم

روغن زیتون: به میزان لازم

سبزی معطر خرد شده شامل ریحان بنفش، مرزه و ترخون و مقداری سبزی محلی شمال: یک لیوان

پیاز رنده شده: یک عدد بزرگ

نمک، فلفل و گلپر: به میزان لازم

رب گوجه‌فرنگی: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

پیاز را رنده کنید. گوشت و پیاز و سبزی‌های خرد شده را با نمک و فلفل در یک ظرف گود بریزید خوب ورز داده تا چسبندگی لازم را به دست آورد. این شامی را حتما با روغن زیتون و با حرارت کم سرخ کنید. مقداری روغن زیتون را در ماهی‌تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و از مواد به اندازه یک گردوی درشت بردارید و در دست آن را فرم دهید و در روغن سرخ کنید. یک عدد گوجه را خرد کنید و کف یک قابلمه گذاشته و شامی‌ها را روی آن بچینید. رب گوجه را با کمی نمک و فلفل در یک لیوان آب حل کنید و روی شامی‌ها ریخته و بگذارید آب آن تبخیر شود و به روغن بیفتد. می‌توانید چند تا گوجه را هم کباب کنید و کنار شامی بگذارید و با پلو زعفرانی میل کنید.

دمنوش بهاری

مواد لازم:

بهار نارنج: یک قاشق غذاخوری

چای سبز: یک قاشق مرباخوری

عسل: یک قاشق چای‌خوری

غنچه گل‌محمدی: 3 تا 5 عدد

آبلیمو تازه: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

در یک قوری مناسب که گنجایش دو لیوان آب جوش داشته باشد، ابتدا مواد خشک را بریزید. بعد آب جوش را روی آنها بریزید و به مدت فقط پنج دقیقه آنها را دم کنید و بعد از صافی رد کرده و در لیوان بریزید و پس از این‌که کمی خنک شد آب لیمو و عسل را اضافه و میل کنید. این دمنوش خوش‌رنگ و خوش‌طعم، آرامبخش و مفید را هفته‌ای دو تا سه بار استفاده کنید و اثرآن را روی قلب و دستگاه گوارش خود ببینید. توجه داشتته باشید متخصصان تغذیه تاکید می‌کنند دمنوش‌ها فقط باید بعد از 5 تا 10 دقیقه دم کردن به صورت تازه‌دم مصرف شود.

بیسکویت دارچینی

مواد لازم:

آرد شیرینی: 2 لیوان

پودر قند: 2 لیوان سرخالی

روغن جامد یا کره: 1.5 لیوان سر خالی

تخم مرغ: 2 عدد

جوش شیرین و نمک: نوک قاشق چایخوری از هر کدام

دارچین: یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

ابتدا جوش شیرین و نمک و دارچین و آرد را مخلوط کنید و دو تا سه بار آنها را الک کنید. روغن و پودر قند را در یک ظرف گود بریزید و با همزن خوب مخلوط کنید تا کرم‌رنگ شود. بعد مواد خشک الک شده را کم‌کم به آن اضافه و با دست مخلوط کنید و ورز دهید تا خمیر لطیف و یک‌دستی به دست آید. بعد از نیم ساعت استراحت دادن به خمیر، روی سطحی صاف را آرد پاشی کنید و خمیر را با وردنه نازک، باز کنید. با قالب مورد نظر آن را قالب بزنید و در سینی چرب شده بچینید و در فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا بیسکویت شما آماده شده و با یک لیوان شیر میل کنید و از یک میان وعده تازه و مفید بهره‌مند شوید.

آش آماج

مواد لازم:

سبزی آش شامل تره و پیازچه بیشتر از نیم کیلو

سیر: نصف بوته متوسط

پیاز داغ: 3 تا 4 قاشق غذاخوری

لوبیا چشم‌بلبلی: یک لیوان

نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

تخم‌مرغ: 2 عدد

آماج: 5/1 لیوان پر

عدس: 200 گرم

کشک: به میزان لازم

طرز تهیه:

دو لیوان آرد را با کمی نمک و زردچوبه مخلوط، آن را الک و با مقداری آب، خمیر تهیه کنید. این خمیر نباید به دست بچسبد. میزان آرد را به اندازه‌ای بریزید که خمیر سفت باشد. بعد خمیر را کمی استراحت دهید و آن را با رنده درشت رنده کنید و در سینی فر با فاصله بریزید و حدود 15 تا 20 دقیقه در فر گرم قرار دهید تا کاملا خشک شود. می‌توانید آماج رنده شده را مقابل آفتاب گذاشته تا خشک شود و در آش بریزید و بپزید.

برای تهیه آش، لوبیا را از قبل خیس کنید و آب آن را خالی کرده و با چهار لیوان آب بپزید. وقتی نیم‌پز شد عدس و مقداری نمک به آن اضافه کنید و در ادامه پیازداغ را به همراه پیازچه و تره خرد شده و سیر تفت داده شده به آش افزوده و بگذارید مواد و سبزی‌ها پخته شود. اگر آب آن کم بود مقداری آب جوش اضافه کرده و بعد آماج را در آش بریزید و مرتب هم بزنید تا به هم چسبیده نشود. بعد از پخت کامل و جا افتادن، آش را در ظرفی مناسب بریزید و روی آن را با مقداری کشک و نعنا داغ تزئین و میل کنید.

کنگر پلو

مواد لازم:

کنگر: نیم‌کیلو پاک شده

برنج: 3 پیمانه

گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم

نمک و فلفل و زردچوبه و روغن:
به میزان لازم

پیاز: یک عدد بزرگ

رب گوجه: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

زیره یا آویشن: نصف قاشق چایخوری

سیب زمینی و کنجد برای ته دیگ: به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا کنگر‌ها را تمیز کرده و تیغ آنها را بگیرید و خرد کنید. برنج را از قبل خیس کنید و بعد بپزید و آن را آبکش کنید. پیاز را خرد و با مقداری روغن سرخ کنید. گوشت را به آن افزوده و رب و نمک و فلفل و آویشن یا زیره را هم به مواد اضافه کنید. کنگر‌ها را هم سرخ کرده و بعد یکی دو لیوان آب روی آنها بریزید و بگذارید کنگرها پخته و آب مواد تبخیر شود. مقداری روغن و زردچوبه و نمک را در قابلمه بریزید و بعد از داغ شدن، سیب زمینی‌های حلقه شده و کنجد را کف قابلمه بگذارید و برنج را کم کم روی ته دیگ بریزید و لابه لای آن از مواد سرخ شده بپاشید. در انتهای کار مقداری، روغن داغ روی پلو بریزید و آن را دم بگذارید. این پلو خوشمزه بهاری را با سالاد شیرازی میل کنید.

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
چارچوب سیاست خارجی امام(ره)

چارچوب سیاست خارجی امام(ره)

مردم ایران در جریان انقلاب اسلامی بر اساس تحلیل و واقع‌نگری خود متوجه شدند یکی از مهم‌ترین دلایل و ریشه‌های معضلات کشور، سلطه خارجی و وابستگی رژیم شاه به دولت‌های دیگر بود به همین دلیل در اولین و شاید مهم‌ترین خواست خودشان؛ استقلال را انتخاب کردند.به این معنی که با دیگر کشورها بدون کمترین وابستگی ارتباط داشته باشیم و بیشتر بر امکانات خودمان تمرکز و اتکا کنیم.

پیوستگی سبك زندگی فردی و مدیریتی

پیوستگی سبك زندگی فردی و مدیریتی

اصولا سبك زندگی، مجموعه به هم پیوسته‌ای است كه هم شامل زندگی فردی و اجتماعی و همچنین مدیریت می‌شود. نمی‌توان سبك زندگی مدیریتی را از زندگی فردی و خانوادگی جدا كرد.

موج‌سواری رسانه‌ های معاند در فضای غیر شفاف

موج‌سواری رسانه‌ های معاند در فضای غیر شفاف

وزیرکشور در یک برنامه تلویزیونی اعلام کردند که همین روزها تعداد کشته‌شدگان حوادث آبان سال گذشته را اعلام خواهند کرد. این سخنان خوب است اما سوال این است که علت تاخیر بسیار در این زمینه چیست؟

آتش بی‌توجهی دولت‌ها به جنگل

آتش بی‌توجهی دولت‌ها به جنگل

همیشه وقتی یک آتش‌سوزی وسیع در پهنه‌های جنگلی کشورمان رخ می‌دهد، بحث‌هایی تکراری درباره لزوم تامین امکانات، بالگرد و بودجه مطرح می‌شود و نهادهای مختلف نیز تقصیر را بر گردن هم می‌اندازند و چند روز بعد از خاموش شدن آتش نیز همه‌چیز به فراموشی سپرده می‌شود.

مانیفست مجلس جوان

مانیفست مجلس جوان

اولین نطق رئیس مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم را می‌توان به‌نوعی مانیفست و خط‌مشی اصلی این دوره در چهارسال پیش‌رو قلمداد کرد.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر