ارمنستان عقب نشینی می کند؛

جام جم آنلاین : المار مامدیارف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان در یک مصاحبه تلویزیونی گفت ارمنستان آماده است چند منطقه آذربایجان را که اوائل دهه 90 در جریان جنگ بر سر ناگورنو قراباغ تصرف کرد به این کشور بازگرداند.
کد خبر: ۶۵۵۴۳

مامدیارف روز دوشنبه در ورشو (لهستان) که رهبران ارمنستان و آذربایجان روز یکشنبه در آنجا مذاکره کردند به شبکه تلویزیونی ATV گفت آنان موافقت کرده اند تمام منطقه را پس بدهند اما در این فکرند که چه زمانی این کار را بکنند اما یک مقام وزارت خارجه ارمنستان در ایروان به خبرگزاری فرانسه گفت از چنین قراردادی بی خبر است.
گاملت گاسپاریان با اشاره به سخنان مامدیارف گفت : ما چنین خبری نداریم . به شدت شک دارم که با واقعیت تطبیق داشته باشد.
ارمنستان و آذربایجان از زمان امضای قرارداد آتش بس در جنگ 6 ساله خود در 1994 ، بر سر این منطقه که اکثریت آن را قوم ارمنی تشکیل می دهند ، با بن بست مواجه اند.
نقض جزیی آتش بس که گاه پر تلفات است موضوعی عادی است و در سال جاری تعدادی در این درگیری ها کشته شده اند.
در جنگ 6 ساله نیز بیش از 25 هزار نفر کشته شدند و حدود یک میلیون نفر ، بیشتر آذری ، در دو سوی مرز آواره شدند.
ارمنستان کنترل ناگورنو قراباغ و هفت منطقه اطراف آن را که معادل حدود 14 درصد خاک جمهوری آذربایجان است به دست آورد.
ارمنستان در گذشته اعلام کرد 7 منطقه مورد بحث را که «بخش حایل امنیتی» می داند تا روشن شدن موقعیت خود ناگورنوقراباغ پس نخواهد داد.
دو کشور پس از پایان جنگ چند بار به سازش نزدیک شده اند اما مذاکرات همیشه در آخرین لحظه شکست خورده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها