یکی بود، یکی نبود

سید محمدعلی جمالزاده، نویسنده و مترجم معاصر ایرانی است. او را پدر داستان کوتاه زبان‌فارسی و آغازگر سبک واقع‌گرایی در ادبیات فارسی می‌دانند. او نخستین مجموعه داستان‌های کوتاه ایرانی را با عنوان« یکی بود، یکی نبود»، سال ۱۳۰۰ خورشیدی در برلین منتشر کرد.
کد خبر: ۶۱۵۴۸۵

از نکات جالب توجه آثار او توجه به ضرب‌المثل‌ها و اصطلاحات عامیانه است. یکی از ویژگی‌های بارز نثر جمالزاده، مردمی و عامه‌پسند بودن آن است. جمال‌زاده نثر را از انحصار افراد تحصیلکرده بیرون کشید و آن را در اختیار همگان قرار داد.

او در داستان‌هایش که اغلب انتقادی هستند، ساده و طنزآمیز می‌نویسد و از ضرب‌المثل‌ها و اصطلاحات عامیانه‌ در آنها استفاده بسیار می‌کند.

توجه او به این مقوله تنها محدود به داستان‌هایش نشده و در کتاب «فرهنگ لغات عوامانه» حدود 7000 واژه، اصطلاح و ترکیب از فرهنگ شفاهی را ضبط کرده است. او نگارش این کتاب را از زمان نگارش داستان‌های ​یکی بود، یکی نبود​ که نخستین مجموعه‌ اوست، آغاز کرده و کتاب را با جمع‌آوری کلمات عوامانه فارسی به پایان می‌رساند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها