به گزارش جام جم آنلاین به نقل از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به گفته پژوهشگران مصرف رژیمهای غذایی پرنمک، باعث افزایش نوعی از سلولهای ایمنی میشود که با بیماری خودایمنی مرتبط اند.
بررسی این دانشمندان نشان داد موشهایی که مهندسی ژنتیک شده بودند تا به اماس دچار شوند، هنگامی که رژیم غذایی پرنمک را میخوردند، نسبت به موشهایی که میزان دریافت نمک شان متعادل بود، وضعیت بسیار بدتری پیدا میکردند.
این یافتهها بیانگر آن است که نمک ممکن است در ایجاد بیماریهای خودایمنی مانند ام.اس و دیابت نوع یک در افراد مستعد از لحاظ ژنتیکی نقش داشته باشد که پیش از این شناخته شده نبود.
دکتر دیوید هافلر استاد ایمنی زیستشناسی در دانشگاه ییل در آمریکا و سرپرست این پژوهش میگوید: ایجاد این بیماریها تنها به ژنهای بد یا عوامل محیطی نامناسب مربوط نیست، بلکه تعامل میان ژنها و محیط است که فرد را دچار این بیماریها میکند.
وی می افزاید: البته نمک تنها عامل محیطی موثر در این بیماریهای خودایمنی نیست. میدانیم که کمبود ویتامین D هم ممکن است در این مورد نقش داشته باشد. سیگار کشیدن هم یک عامل موثر است و بررسی ما نشان میدهد که نمک هم یک عامل خطرساز برای این بیماریهاست.
اگرچه ممکن است سالها طول بکشد تا رابطه بین مصرف نمک و بیماری ام.اس در انسان ها ثابت شود اما هافلر میگوید برای بیمارانی که از پیش در معرض خطر بیشتر بیماری خودایمنی هستند کاهش مصرف نمک غذایی ممکن است ایده خوبی باشد.
وی میگوید: اگر من دچار ام.اس بودم در کاهش مصرف نمک و خوردن غذاهای فرآوریشده تردیدی نمیکردم.
پیش از این، مصرف بیش از حد نمک در افزایش خطر دچارشدن به بیماریهای قلبی و فشار خون بالا، مقصر شناخته شده است.
اکنون این بررسی جدید نشان میدهد رژیمهای غذایی پرنمک ممکن است در افزایش میزان بیماری خودایمنی نقش داشته باشند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد