حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....

قدمت این مقبره شش متری که متعلق به شاهزادگان دوران تمدن اتروسک اعلام شده است، هفت قرن قبل از میلاد مسیح برآورد شده است.
براساس گزارش اعلام شده از این کشف باستانی، داخل این مقبره که دست نخورده باقی مانده و برای نخستین بار توسط باستان شناسان باز شده است، چند کوزه، سلاح، ظروف، یک جعبه سیلندری برنزی و یک جعبه عطر که با میخی آهنی روی دیوار آویخته شده بود، کشف شد.
باستان شناسان، کشف این مقبره دست نخورده متعلق به دوران تمدن اتروسک را استثنایی خواندند.
مقبره کشف شده نزدیک شهر تارکوئینیا در ۸۸ کیلومتری شمال غرب رم پایتخت ایتالیا با ایجاد یک حفاری توسط سازمان باستان شناسی اتروریای جنوبی و با همکاری گروهی از دانشگاه تورینو به مدیریت پروفسور الساندرو ماندولزی کشف شد.
جالب اینکه جعبه عطری که با میخی آهنی روی دیوار اویخته شده بود، پس از گذشت ۲۶۰۰ سال همچنان آویزان مانده بود.
به عقیده کارشناسان، این موضوع که مقبره دست نخورده باقی مانده، بسیار استثنایی است، زیرا می توان آنرا به دقت مطالعه کرده و حتی فهمید که در آن دوران تغذیه شاهزادگان چگونه بوده است.
«اِتروسک» تمدنی غیر هندواروپایی است که از هفت قرن پیش از میلاد مسیح تا میانه های سده اول، در ایتالیا دوام داشت و همزمان با شکوفایی جمهوری روم باستان ناپدید شد.
ریشه و تبار اتروسکیها نامعلوم است ولی گفته می شود که از آناتولی به ایتالیا مهاجرت کردهاند و احتمال هم تباری آنها با اقوام آسیایی نیز وجود دارد.(ایرنا)
حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....