آغاز نبرد الجزیره

جام جم آنلاین: 48 سال پیش در روز 7 ژانویه سال 1957 میلادی دولت فرانسه اختیار تام عملیات پلیسی را به ژنرال ژاک ماسو در شهر الجزیره و حومه آن با 800 هزار جمعیت داد تا مقاومت استقلال طلبان را سرکوب کند.
کد خبر: ۵۶۴۰۶

history2

ژنرال ژاک ماسو که به قصاب الجزیره شهرت یافت فرماندهی لشکر دهم چتربازان با 6000 نیرو را داشت.
نظامیان فرانسوی با فراموش کردن شرافت نظامی دست به وحشیانه ترین اقدامات علیه مردم شهر الجزیره زدند ، اعدام و تیرباران خودسرانه افراد مظنون بی آن که اتهامشان ثابت شده باشد ، قتل زندانیان و افرادی که در درگیری با فرانسوی ها مجروح می شدند ، هتک حرمت زنان و دختران شهر الجزیره ، شکنجه مردم عادی...
در روز 5 فوریه سال 1956 میلادی ، گی موله نخست وزیر فرانسه شد. او مقام وزارت دادگستری را به فرانسوا میتران سپرد.

history1

در پی بالا گرفتن قیام مردم الجزیره به ویژه در شهر الجزیره دولت فرانسه و فرانسوا میتران وزیر دادگستری (بعدها رییس جمهور سوسیالیست فرانسه) به ژنرال ماسو اختیارات تام عملیات پلیسی در شهر الجزیره و حومه آن را دادند.
ژنرال ماسو و نیروهایش خودسرانه دست به هر اقدام وحشیانه ای زده و همه قواعد بشری را زیر پا گذاشتند.

history4

ژنرال ژاک پاری ، قهرمان ملی در روز 28 مارس سال 1957 میلادی رسما از فرماندهی ارتش استعفا داد تا شریک این اقدامات جنایتکارانه نباشد.
با این حال ، علی رغم سرکوب شدید مردم الجزیره ، حملات علیه نیروهای فرانسوی و عوامل داخلی آنها توسط گروه های مقاومت افزایش یافت و نبرد الجزیره آغاز شد.

history5

به این ترتیب ، در روز 7 ژانویه سال 1957 میلادی دولت فرانسه اختیار تام عملیات پلیسی را به ژنرال ژاک ماسو در شهر الجزیره و حومه آن داد.
ژنرال ماسو قصاب الجزیره برای سرکوب مردم از هیچ اقدام ضدبشری خودداری نکرد.شهر الجزیره به جبهه جنگ تبدیل گردید و نبرد الجزیره آغاز شد.

history6

سرانجام ، فرانسوی های مقیم الجزایر و برخی از افسران عالی رتبه ارتش متوسل به ژنرال شارل دوگل که از قدرت کناره گرفته بود شدند تا به این جنگ خونبار خاتمه دهد.

history7

ژنرال دوگل پس از انتخاب به مقام ریاست جمهوری فرانسه در سال 1958 میلادی مقدمات استقلال الجزایر را فراهم کرد و عاقبت این مستعمره سابق فرانسه با مقاومت تحسین برانگیز مردمش در سال 1962 میلادی به استقلال دست یافت.

بهرام افتخاری
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها