جشن میلاد گل نرگس در سراسر کشور

در آستانه فرارسیدن میلاد حضرت مهدی(عج)‌ ایران اسلامی غرق در نور و شادی‌شده و منتظران او ضمن آذین‌بندی و چراغانی و برپایی مراسم ویژه،‌ برای ظهورش دعا می‌کنند.
کد خبر: ۴۸۵۰۴۷

قم، یکپارچه انتظار

امشب قم سراسر و یکپارچه آماده برگزاری مراسم بزرگ و باشکوه این عید خجسته است؛‌ مراسمی که کلید اولیه آن از اواخر سال گذشته توسط شهرداری این شهر و با شکل‌گیری ستاد شعبانیه زده شد.

این روزها شهر قم آماده پذیرایی و استقبال از خیل عظیم و میلیونی زائران حرم حضرت معصومه(س) و مشتاقان و منتظران حضرت مهدی(عج) است.

این را شهردار قم عنوان می‌کند و درباره اقدامات شهرداری در راستای آماده‌سازی این شهر به جام‌جم می‌گوید: با توجه به اهمیت موضوع، ستادی با هفت کمیته اسفند سال گذشته در شهرداری تشکیل شد که در همان ابتدا کمیته آسیب‌شناسی و نظرسنجی این ستاد، با بررسی مشکلات، نواقص و کمبودهای سال‌های پیش به تعیین و تبیین وظایف دیگر کمیته‌ها در به منظور جبران این نواقص و آماده‌سازی شهر پرداخت.

محمد دلبری می‌افزاید: ‌تملک 105 هکتار فضا برای ایجاد پارکینگ در اطراف جمکران با ظرفیت پذیرش 25 هزار خودرو و 1700 اتوبوس و تملک 40 هکتار در داخل شهر و اطراف حرم حضرت معصومه(س) با ظرفیت پذیرش 3000 خودرو و در قالب 12 پارکینگ و دو پارک‌سوار، برای کاستن از بار ترافیکی شهر و بویژه اطراف این اماکن مقدس از جمله اقدامات این کمیته بوده که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

دلبری همچنین به بهره‌برداری از بزرگراه پیامبر اکرم(ص) در حد فاصل حرم حضرت معصومه(س)‌ و مسجد جمکران، اشاره کرده و می‌افزاید: فاز اول این پروژه بین‌المللی که به بلوار حرم ـ جمکران نیز معروف است، پس از 17 سال و البته طی تلاش شبانه‌روزی شهرداری، در نیمه‌شعبان به بهره‌برداری می‌رسد و امکان تردد برای زائران پیاده و خودروها در آن فراهم می‌شود.

جمکران در انتظار زائران

دبیر شورای عالی فرهنگی مسجد مقدس جمکران نیز به آمادگی کامل این مسجد برای برگزاری جشن‌های ویژه نیمه‌شعبان اشاره کرده و می‌گوید: مسجد مقدس جمکران در نیمه‌شعبان سال جاری با برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی به مناسبت سالروز میلاد باسعادت حضرت ولی عصر(عج)‌، در خدمت ارادتمندان و زائران است.

مرتضی وافی می‌افزاید: برنامه‌های فرهنگی مسجد مقدس جمکران از دو شب گذشته آغاز شده و با دعای ندبه روز پس از نیمه‌شعبان به اتمام می‌رسد.

وی با اشاره به برگزاری مراسم احیا و شب‌زنده‌داری در شب نیمه‌شعبان خاطرنشان می‌کند: مراسم احیای نیمه‌شعبان از ساعت دو بامداد روز نیمه‌شعبان با قرائت مناجات شعبانیه توسط حجت‌الاسلام‌والمسلمین میلانی در سطح صحن‌های مسجد آغاز خواهد شد.

نوری در دل نور

مشهد اما حال و هوای دیگری دارد. آسمان و زمین این شهر غرق در نور است؛ مشهد با زیبایی و آمادگی هر چه تمام‌تر به استقبال این شب بزرگ می‌رود. مشهدی‌ها نیز یکدل و یک زبان با انبوه زائران امام هشتم(ع)‌، میلاد امام عصر(عج)‌ خود را در جوار و زیر سایه نور هشتم ولایت و امامت برگزار می‌کنند.

این خبر را معاون فرهنگی، اجتماعی شهرداری مشهد درباره اقدامات انجام شده این معاونت برای برگزاری باشکوه عید شعبان با جام‌جم اعلام می‌کند.

حسین شادکام به برگزاری جشن‌ها و مراسم این ایام اشاره کرده و می‌افزاید: برگزاری جشن‌های سرور و شادی از 11 تا 15 شعبان و جشنواره هفت‌طاق نصرت در شب نیمه‌شعبان در میدان شهدا و برگزاری جشن‌های مختلف در 47 بوستان سطح شهر،‌ برپایی 23 نمایشگاه هنری با عرضه محصولات فرهنگی با محوریت امام زمان(عج)‌،‌ برگزاری چهارمین جشنواره محله‌آرایی، برگزاری مسابقات متعدد برای مردم و دانش‌آموزان و دایر کردن نمایشگاه‌های متعدد فرهنگی در مساجد و همچنین برگزاری مراسم احیای نیمه‌شعبان در 30 مسجد از جمله برنامه‌های این معاونت است.

وی با پیش‌بینی حضور حداقل سه میلیون زائر در مشهد، محدودیت‌های ترافیکی اعمال شده در شب و روز نیمه‌شعبان را همچون سایر اعیاد و تعطیلات عنوان کرده و می‌گوید: در صبح روز نیمه‌شعبان اتوبوس‌های شرکت واحد آماده جابه‌جایی رایگان مسافران از تمام نقاط شهر به حرم مطهر امام رضا(ع) و محل برپایی جشن بزرگ این روز هستند.

چراغ برات؛ یادآوری اهل قبور

خراسانی‌ها اما در آستانه فرارسیدن نیمه‌شعبان و همزمان با برگزاری جشن میلاد امام عصر(عج)، مراسم ویژه دیگری را برگزار می‌کنند که به آن چراغ برات می‌گویند. این مراسم که در سراسر استان خراسان رواج دارد، طی سه روز متوالی یعنی دوازدهم تا چهاردهم شعبان با برگزاری مراسم ویژه‌ای با عنوان برات انجام می‌شود، به این ترتیب که مردم سرخاک عزیزان خود رفته و به یاد آنها خیرات می‌کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها