آخر هفته کجا بریم؟

قزوین هم چهلستون دارد!

کد خبر: ۳۹۸۸۷۲

عمارت چهلستون قزوین در دوره صفویه بنا شده است، یعنی همان زمانی که شاه طهماسب صفوی عزمش را برای انتقال پایتخت از تبریز به قزوین جزم کرد و به همین دلیل مقداری از زمین‌های منطقه‌ای به نام زنگی‌آباد را از یکی از بزرگان شهر خرید تا برایش در آن عمارتی زیبا با تالارها و ایوان‌ها و حوض‌هایی رویایی بنا کنند. این عمارت همان بنای ارزشمند و زیبایی است که آن وقت‌ها به آن عمارت کلاه فرنگی می‌گفتند و بعد‌ها وقتی در دوره قاجاریه بازسازی شد، چهلستون نام گرفت.

عمارت کلاه فرنگی، بنایی آجری و دو طبقه است که8 گوش دارد و مساحت تقریبی‌ آن 500 مترمربع است. این بنا وسط باغی مصفا قرار دارد و باغ با حوض‌هایی زیبا آراسته شده است. در هر طبقه از این عمارت تالارها و اتاق‌هایی کوچک قرار دارند و در طبقه اول نقاشی‌هایی دیوارها را مزین کرده است که شهرتی جهانی دارند و نمونه‌هایی کم نظیر از هنر نگارگری مکتب قزوین به حساب می‌آیند. در بنای چهلستون، نباید سر به زیر باشید بلکه اتفاقا در هر طبقه سقف را به دقت نگاه کنید و این گونه است که می‌فهمید معماران بناهای ایرانی تا چه حد به سقف بالای سر ساکنان خانه اهمیت می‌داده‌اند. سقف طبقه همکف این بنا پوشیده از مقرنس با طرح‌های متنوع و سقف طبقه بالایی آن خنچه پوش است.

نکته غم‌انگیزی درباره عمارت چهلستون وجود دارد، نام معماران و هنرمندانی که در ساخت این بنا مشارکت داشته‌اند، در تاریخ ثبت نشده است و از آنها فقط هنر دستشان باقی مانده است بدون نام و نشانی.

علی یوشی‌زاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها