در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
به گزارش مهر، دکتر رضا فکرآزاد روز دوشنبه در نشست خبری پنجمین همایش سالیانه انجمن لیزر ایران که دوم و سوم دی ماه امسال در بیمارستان میلاد برگزار می شود ، افزود: دانش لیزر در ایران از جایگاه بالایی در جهان برخوردار است از همین رو می بایست به گونه ای در این رشته تلاش کنیم تا موثر واقع شود.
وی با اشاره به تشکیل کمیته کشوری لیزر در دندانپزشکی در وزارت بهداشت گفت: لیزر درمانی کاربردهای مختلفی دارد.
این متخصص و جراح بیماری های لثه به لیزرهای تشخیصی که هیچگونه تداخلی با بافت بدن ندارند اشاره کرد و افزود: این لیزرها در تشخیص تومورهای سرطانی و... کاربرد دارند.
فکرآزاد به لیزرهای با شدت بالا اشاره کرد و گفت: کاربرد این نوع لیزرها برای بریدن و برداشتن استخوان، مینای دندان و... است که به آنها لیزرهای گرم هم می گویند.
وی با اشاره به لیزرهای کم شدت که با نارژی پایین تر هستند، افزود: لیزرهای کم شدت 4 اثر بیولوژیک دارند که شامل بی دردی، ضد التهابی و... می شود.
دبیرعلمی انجمن لیزر پزشکی ایران با تاکید بر اینکه درمان با لیزر نمی تواند سرطانزا باشد، گفت: لیزر در پزشکی و جراحی از 600 نانومتر به بالا است در حالی که طول موج از 300 به پایین به سمت پرتوهای یونیزا می رود که عامل سرطانزایی است.
فکرآزاد به عارضه های ناشی از درمان با لیزر اشاره کرد و افزود: دانش و مهارت دو موضوع متفاوت از یکدیگر است. هرچه مهارت پزشک در لیزر درمانی بیشتر باشد بیمار دچار عارضه کمتری می شود.
در ادامه دکتر ماهرخ دائمی، دبیرعلمی پنجمین همایش سالیانه انجمن لیزر پزشکی ایران گفت: استفاده از لیزر در پزشکی امروزه برای درمان بیماری های پوستی مانند از بین بردن موهای زائد ، لکه ها ، اثرات جراحی ها ، جوش ها و... استفاده می شود. همینطور در زیرشاخه های بیماری های داخلی مانند درد در مفاصل و... به کار می رود.
وی با اعلام اینکه کاربرد لیزر در پزشکی روز به روز در حال افزایش است از کاربرد لیزر برای از بین بردن چربی های اضافه بدن خبر داد و یادآور شد: برای از بین بردن چربی های زائد از دو روش استفاده می کنند که در روش اول اشعه روی بدن و لایه های چربی تابانده می شود ولی در روش دوم اشعه از راه فیبر و ایجاد سوراخ کوچکی به صورت لاپارسکوپی مستقیم به چربی وارد می شود و آن را از بین می برد.
این جراح عمومی در رابطه با عوارض لیزرها اظهار داشت: لیزرها از نظر ایمنی به چهار کلاس تقسیم می شوند که لیزرهای کلاس یک هیچ عارضه ای ندارند. استفاده از لیزرهای کلاس دو بر روی پوست هیچ عارضه ای نخواهد داشت ولی صدماتی را بر روی چشم ایجاد می کند و در صورتی که فردی به طور مستقیم نگاه کند دچار آسیب دیدگی و سوختگی چشم خواهد شد.
همچنین دکتر سهیلا مکملی ، رئیس پنجمین همایش سالیانه انجمن لیزر با اشاره به انتخاب ایران برای دومین بار به عنوان هیئت برد انجمن جهانی لیزر گفت: کشور ما در حوزه بهره گیری از لیزرهای درمانی طی سالهای اخیر رشد قابل توجهی داشته است.
وی از کسب رتبه دوم مقالات ایران در کنگره بین المللی لیزر در نروژ خبر داد و افزود: علاوه بر کسب رتبه دوم مقالات جهان به همت محققین کشورمان، ایران برای دومین بار به عنوان هیئت برد انجمن جهانی لیزر (WALT) انتخاب شد.
رئیس انجمن علمی پزشکی لیزر ایران در خصوص عوارض لیزر درمانی گفت: لیزر در زیر شاخه های جراحی و پزشکی کاربردهای مختلفی دارد به طوری که در جراحی که کاربرد چاقو را دارد حتما عوارضی بر جای می گذارد.
پنجمین همایش سالیانه انجمن لیزر ایران دوم و سوم دی ماه در سالن دکتر غرضی بیمارستان میلاد برگزار می شود.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: