شهرها و جاذبه‌ها

معجزه کویر

اگر از زندگی شهری و آپارتمان‌نشینی خسته شده‏اید، اگر از صوت و صدای اصطکاک فلزات و آهن و ماشین به ستوه آمده‏اید، اگر به هر جهت حال و حوصله تماشای زیبایی‌های ظاهرفریب شهر را ندارید و خلاصه اگر می‏خواهید چندی خودتان را پیدا کنید و از نعمت‌های رایگان و بی‌منت الهی لذت ببرید، نشانی جایی را به شما خواهیم داد که بدون بلیت ورودی و هیچ دردسری می‏توانید در آن نفسی تازه کنید.
کد خبر: ۳۴۱۶۲۹

منطقه‌ای رویایی که پا گذاشتن با پای برهنه در روی رمل و ریگزارهایش نوعی درمان است و انسان را به اوج آرامش بعد از طوفان می‌رساند. این منطقه جایی نیست جز مرنجاب و قلعه مرنجاب که به عنوان یکی از زیباترین آثار دیدنی کویر، معروف است و همیشه مورد توجه گردشگران و کویرنوردان بوده است.این قلعه مشرف به دریاچه نمک است و در مسیر جاده ابریشم قرار دارد. در روزگاران قدیم، کاروان‌ها در سفر به خراسان، اصفهان، ری و بالعکس از این جاده می‌گذشته‌اند. قلعه مرنجاب از دهستان کویرات شهرستان آران و بیدگل است و در 50 کیلومتری شمال شرق مرکز این شهرستان قرار دارد که در سال1012 هجری قمری به دستور شاه عباس صفوی ساخته شد.

نقل است که شاه‌عباس با وجود ساخت قلعه‌ها و کاروانسراهای متعدد در سراسر کشور در این منطقه تأسیسات دفاعی تعبیه نکرده بود و دشمنان هم به علت دریاچه نمک و گستره کویر هیچ‌گاه از این سوی به پایتخت (اصفهان) هجوم نمی‌بردند، اما حمله ازبک‌ها و افغان‌ها از طریق دریاچه نمک به کاشان که تا اصفهان پیش رفتند، شاه‌عباس را به صرافت انداخت تا به سرعت یک پایگاه نظامی در این منطقه ایجاد کند و جلوی تهدید را بگیرد.

گفته می‌شود همیشه 500 سرباز مسلح در قلعه حضور داشته‌اند و امنیت عبور کالا از چین به اروپا و بعکس را در این منطقه تأمین می‌کردند. این قلعه مربع شکل حدود 3600 مترمربع مساحت و 2500 مترمربع زیربنا دارد، ابعاد حیاط آن 30 در20 متر است و 28 اتاق و شاه‌نشین این حیاط را احاطه کرده‌اند. قلعه با گچ و آجر ساخته شده و دارای اتاق‌ها و اصطبل‌های متعدد و 6 برج دیده‌بانی است.

این قلعه به برکه‌ای پر آب و زیبایی مشرف است که آب شیرین کاریزی به آن می‌ریزد. آب شیرین این قنات در کویر نمک و شوره‌زار یک معجزه است، معجزه‌ای بی‌مانند که رازش را هنوز نمی‌دانند، آسمان آبی، آرامش کویر، شب‌های پرستاره و ماهورهای زیبای پیرامونی از دیگر جاذبه‌های این قلعه است. قلعه مرنجاب در 30 مرداد 1384 با شماره 12126 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. ماموران ادارات منابع طبیعی و میراث فرهنگی و گردشگری همواره مراقب بنا و مسافران این قلعه هستند.

قلعه مرنجاب هم‌اکنون به تأسیسات آب، برق، اقامت محدود و سایت BTS تلفن همراه مجهز است.

فروغ صالحی شهرابی / جام‌جم کاشان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها