نوزادتان را تکان ندهید

یک جراح مغز و اعصاب گفت: هر گونه تکان شدید به نوزادان می‌تواند خطر پارگی بافت‌های مغزی را به همراه داشته باشد. دکتر پرندوش سپهری در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: بافت‌های گردن نوزادان تا 5 ماهگی بسیار ضعیف است و در این سن نباید آنها را به سمت بالا یا جلو و عقب تکان داد؛ زیرا صدمات جبران‌ناپذیری در پی خواهد داشت.
کد خبر: ۳۲۶۵۷۲

دکتر سپهری تصریح کرد: پدیده تکان دادن نوزادان، در مورد نوزادان بیقرار بیشتر اتفاق می‌افتد. والدین با تکان دادن نوزاد خود سعی در آرام کردن او دارند و این در حالی صورت می‌گیرد که بافت‌های گردن، تکامل نیافته‌اند و تحمل این ناحیه کم است.

وی گفت: تکان دادن نوزاد منجر به حرکت سر و گردن می‌شود و به بافت‌های نخاعی عصبی و عروق تغذیه‌دهنده مغز آسیب می‌رساند که ممکن است خونریزی بافت‌های مغزی را در پی داشته باشد.

دکتر سپهری افزود: البته این شرایط تنها تا 5 ماهگی را شامل نمی‌شود و باید تا مدت‌ها از انجام چنین حرکاتی در مورد نوزادان ممانعت کرد.

وی به برخی از رفتارهای نابهنجار والدین در خصوص کودکان خود بویژه وارد آوردن ضربه سنگین به سر آنها اشاره کرد و گفت: ضربه زدن با دست به سر کودک به خودی خود مشکلی برای آنها به همراه نمی‌آورد، اما در صورت تکرار، هسته‌های صدمات کوچک مغزی در ناحیه سر شکل می‌گیرد.

دکتر سپهری گفت: ضربه زدن به سر کودکان بیشتر از آن جهت تهدیدآمیز است که احتمال می‌رود به تشدید برخی مشکلات کوچک در مغز منجر شود و آنها را تحریک کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها