بزن‌دررو

کمربند خانوادگی!

باید کمربندها را بست. ربطی به طرح یک میلیون دادن به هر نوزاد هم ندارد. اگر هم ربطی دارد، صرفا از این نظر است که منبعد هر نوزادی هم که به دنیا می‌آید، به محض این که سوار چیزی به اسم اتومبیل می‌شود، باید یاد بگیرد که قبل از هرچیز کمربندش را ببندد. سابق بر این اگر فقط سرنشینان جلو می‌بستند، الان لایحه‌ای در هیأت دولت به تصویب رسیده که طبق آن باید سرنشینان عقب ماشین نیز زحمت بکشند کمربند ببندند.
کد خبر: ۳۲۳۹۶۵

تاریخچه کمربند: صرف سال‌ها کار کارشناسی از سوی نخبگان ما گواه سیر تطور تدریجی و تکاملی این فرآیند عظیم است که به اجمال می‌توان به چند دوره تاریخی بسته‌بندی‌اش کرد:

1ـ بستن کمربند شخص راننده: در این دوره، کارشناسان خودروسازی پس از مشاهده هزاران تصادف جزئی و کلی منجر به هزاران نقص عضو و مرگ درجا از ناحیه ضربه مغزی شدن، به این کشف مهم نایل آمدند که اگر کمربند گران است، لااقل راننده باید کمربند ببندد تا طبق قوانین بین‌المللی و بنا به مسائل وجدانی بشری، آخرین نفری باشد که پس از پرتاب شدن دیگر سرنشینان، از خودرو ـ یا با خودرو ـ پرتاب شود. در این برهه، باز بعضی از راننده‌ها بودند که چون به فلسفه کمربند ایمان محکم نداشتند، گاهی سمبل‌بندی می‌کردند و مثلا کمربند را تا نصفه می‌آوردند تا نواحی جلوی شکم و از آنجا به ادامه آن یک لنگ می‌بستند که هم شکمشان معذب نباشد و هم از دور کمربند به نظر بیاید و جریمه نشوند.

2ـ بستن کمربند نفر جلویی: در این دوره مهم تاریخی، کارشناسان خودرو به این کشف مهم علمی ــ تجربی نایل آمدند که علاوه بر راننده، سرنشین جلویی و نفر کنار راننده هم آدم است و این قضیه از طریق نگاه کردن به آینه جلوی ماشین نیز قابل اثبات و مشاهده است. در این مقطع حساس از تاریخ معاصر بود که دیگر راننده‌ها نمی‌توانستند جلوی ماشین، 2 نفر سوار کنند؛ طوری که دنده‌هایشان در همدیگر فرو رود.

3ـ بستن کمربند به جماعت: در این برهه استرات‍‍ژیک بالاخره با استفاده از نظرات راننده و دیگر سرنشین جلویی خودروها، کارشناسان به این مهم دست یافتند که اگر سرنشینان عقب ماشین نیز کمربند ببندند، از ماشین به بیرون پرت و پلا نمی‌شوند، مگر خودشان تمایل داشته باشند که در این صورت قانون وارد حریم خصوصی و تصمیم‌گیری شخصی آنان نخواهد شد. خودشان آزادی مطلق دارند که درباره آینده و نحوه خروجشان از ماشین تصمیم بگیرند. از این مقطع، تمامی سرنشینان خودروها به صورت یکسان و علی‌السویه، همزمان با خوشه‌بندی شدن، اقدام به بستن کمربندهای ایمنی نیز خواهند کرد که ان‌شاءالله در صورت هرگونه تصادفی (ولو حسن تصادف) هیچ آسیبی به کسی نرسد.

رضا رفیع

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها