
طرز تهیه: تمامی میوهها (به، سیب، زردآلو، شلیل و هلو) را شسته، خرد کرده و در قابلمهای با حرارت کم، نمچین کرده، بدون آب بپزید. آب میوهها که تمام شد مواظب باشید له نشوند. نیم کیلو سیر پاک کرده را بکوبید و روی میوهها بریزید. برای این مقدار ترشی 4 کیلو سرکه نیاز است، مقداری سرکه را با یک کیلو و نیم خرمای هسته گرفته مخلوط کنید و خوب بکوبید، سپس از صافی رد کنید و به مواد بالا اضافه کنید.4 بسته تمرهندی را با بقیه سرکه خوب حل کرده از صافی رد کنید و به مواد بالا اضافه کنید.
مواد را خوب هم زده روی حرارت بگذارید تا 15دقیقه جوش بخورد. در جوش آخر یعنی موقع اضافه کردن رب انار و ادویه یک جوش که خورد شعله را خاموش کنید .نیم کیلو رب انار مرغوب بهترین چاشنی برای این ترشی است.
ادویه شامل: گلپر، فلفل سیاه، زیره کوبیده، جوز هندی آسیاب شده و زنجبیل از هر کدام یک قاشق غذاخوری پر به مواد اضافه کنید و پس از سرد شدن در شیشههای تمیز نگهداری کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: