شوروی، رویاروی روحانیت

آیت‌الله کاشانی با نیات سلطه‌جویانه تمام قدرت‌های جهانی مخالف بود و با آن مقابله می‌کرد، لذا ملاحظه می‌شود که علاوه بر انگلیس و آمریکا، اتحاد جماهیر شوروی نیز خواهان دستگیری و توقیف وی بود:
کد خبر: ۲۳۹۹۸۰

در 15 بهمن سال 1327 پس از تیراندازی به شاه در صحن دانشگاه تهران، بلافاصله در تهران حکومت نظامی اعلام شد و حزب توده غیرقانونی اعلام گردید. از آنجا که اتحاد جماهیر شوروی حضور آیت‌الله کاشانی را در ایران برخلاف مصالح خود می‌دید، مدت‌ها بود که برای خروج او از کشور به دولت ایران فشار می‌آورد.

دولت ایران نیز از واقعه تیراندازی به شاه استفاده می‌کرد و به بهانه دخالت ایشان در تیراندازی علیه شاه، وی را دستگیر و به خرم‌آباد تبعید و سپس به بیروت اعزام کرد.... پس از ترور هژیر در 12 آبان 1328 توسط گلوله حسین امامی یکی از اعضای جمعیت فداییان اسلام، شاه از این واقعه به وحشت افتاد و گمان کرد که حضور آیت‌الله کاشانی به عنوان مرجع دینی می‌تواند از این خشونت‌ها جلوگیری کند از این رو به نخست‌وزیر وقت علی منصور دستور داد که امکان مراجعت محترمانه ایشان را به ایران فراهم سازد.

انوشیروان خلعتبری، محبوسین متفقین در ایران (1324 1322)‌، تهران، اهورا، 1385، صص 118 117

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها