به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، سعید محمدی روز شنبه در این رابطه بیان کرد: تامین و تدارک گندم در قم به صورت مستمر دنبال میشود و همواره بیش از نیاز چند ماه مردم استان به این محصول راهبردی، گندم در سیلوی ملکی شهید نخعی ذخیره سازی میشود.
وی افزود: وضعیت تامین و تدارک سایر کالاهای اساسی نیز در استان قم مطلوب است و در همین رابطه طی مدت یاد شده، چهار هزار و ۳۵۲ تن برنج و ۲ هزار و ۱۵۹ تن شکر در سطح استان توزیع شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مزایای استفاده از نان کامل گفت: در این نوع نان که در حال افزایش تعداد واحدهای عرضه کننده آن در استان هستیم از آرد با درصد سبوس بالا که برای سلامتی بسیار مفید است، استفاده میشود.
نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل میدهد، در کشور ایران نیز نان قوت غالب و غذای اصلی مردم محسوب میشود. نان در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است؛ بنابراین نان یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی جامعه از جایگاه ویژهای برخوردار است.
روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین (تامین بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه)، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامینهای گروه B مورد نیاز ما از طریق نان تأمین میشود.
طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است، که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تامین میکند.
در اقشار کم درآمد که نان بیشتری مصرف میکنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه از نان تامین میشود.
همچنین بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به ۴۵درصد هم میرسد از نان روزانه تامین میشود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.
با توجه به اهمیت این موضوع دست اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم را یادآور شده و تاکید کردند که آرد سفید خاصیت لازم را ندارد.
در همین رابطه تولید نان کامل (دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، به صورت جدی در کانون توجه مسئولان استان قم قرار گرفته و آنان تلاش دارند ضمن تشکیل قرارگاه نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، علاوه بر ارتقای سطح سلامت عمومی مردم، میزان شیوع بیماریهای گوارشی در استان را کاهش دهند.
به طور کلی حدود ۹۴۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نانهای مورد علاقه مردم را تولید میکنند.
پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال و میزان آرد مصرفی نانواییها در این استان در هر ماه حدود ۱۰ هزار تن است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد