به گزارش
جام جم آنلاین، در چاندی چوک یکی از بازارهای بزرگ و معروف دهلی به دنبال شیرینیای رفتیم که این روزها در سفره افطار اغلب ایرانیان به چشم میخورد.
ما به آن زولبیا میگوییم، هندیها "جلیبی "می گویند. در این بازار به مغازهای رسیدیم که سر در آن نوشته شده بود جلیبی والا یعنی جلیبی فروش (زولبیا فروش). از یک و نیم قرن پیش در اینجا کام هندیها شیرین میشد.
گفته میشود زولبیا و بامیه از هند برای ناصرالدینشاه تحفه آورده شده بود و از آن پس شیرینی پزهای دربار به پختن آن رغبت نشان دادند.
این شیرینی در هند بسته به طعم، بافت و اینکه از کدام منطقه این کشور باشد انواع مختلفی دارد.
مغازهای که امروز به سراغ آن رفتیم از سال ۱۸۸۴میلادی شروع به زولبیا فروشی کرده بود. قدیمیترین و مشهورترین زولبیا فروشی پایتخت هند است. چند نسل از خانواده صاحب این مغازه تلاش کرده اند با حفظ کیفیت خوب محصول شان همچنان مشتری هایشان را جذب کنند.
زولبیا در این مغازه، چون با روغن حیوانی درست میشود کیلویی ۶۰۰روپیه یعنی ۲۴۰ هزار تومان است اغلب هندیها آن را دانهای میخرند.
برخلاف ما که زولبیا را در ایام ماه مبارک رمضان مصرف میکنیم در هند خوردن این شیرینی محدود به ایام خاصی در سال نیست.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما