مطالعه محققان استرالیایی نشان می دهد؛

ورزش بازدارنده اصلی سرطان کبد است

محققان استرالیایی می گویند ورزش می تواند به توقف سرطان کبد کمک کند.
کد خبر: ۱۲۶۴۰۹۲

به گزارش جام جم انلاین از مهر ، نتایج مطالعات نشان می‌دهد ورزش از شروع زودهنگام سرطان کبد در موش‌ها پیشگیری می‌کند.

سرطان کبد از جمله سرطان‌های کُشنده است که نرخ بقا ۵ ساله آن ۱۸ درصد است و از این لحاظ با سرطان ریه قابل مقایسه است.

«جف فارل»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «نتایج مطالعه ما نشان می‌دهد ورزش می‌تواند به طورکامل از شروع زودهنگام سرطان کبد در افراد آسیب پذیر پیشگیری کند.»

محققان در این مطالعه بر سرطان کبد ناشی از بیماری کبدی مرتبط با چاقی و دیابت نوع۲ تمرکز کردند.

موش‌های دارای اضافه وزن و مبتلا به بیماری کبدی به دو گروه تقسیم شدند که یک گروه به طورمنظم ورزش می‌کردند و گروه دیگر ورزش نمی‌کردند.

آنها دریافتند ورزش موجب کاهش شدت بیماری کبدچرب و کاهش شروع JNK1، مولکول سیگنال دهنده مرتبط با استرس، می‌شود.

فارل در ادامه می‌افزاید: «تقریبا تمامی موش‌های که ورزش نکردند در مدت ۶ ماه مبتلا به سرطان شدند. در بین موش‌های که ورزش می‌کردند هیچ یک در طول مدت ۶ ماه مبتلا به سرطان نشد و این بیانگر آن است که ورزش از شروع زودهنگام سرطان کبد پیشگیری می‌کند.»

محققان اذعان دارند که ورزش بخصوص برای افراد دارای اضافه وزن مبتلا به دیابت نوع۲ بسیار مفید است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
باید دندان طمع غرب را کشید

دکتر منوچهر متکی در گفت‌وگوی اختصاصی با روزنامه جام‌جم ضمن تحلیل دشمنی‌های اخیر آمریکا و تروئیکای اروپایی مطرح کرد:

باید دندان طمع غرب را کشید

مجری‌گری فرمول ندارد

گپ‌و‌گفت خبرنگار جام‌جم با قصه‌نویس رادیو و «چشم شب روشن» تلویزیون که مدتی است از رسانه کناره گرفته است

مجری‌گری فرمول ندارد

نیازمندی ها