سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
همواره در برخی از غذاها تغییراتی به وجود می آوریم که در هیچ کتاب و سند آشپزی ثبت نشده است. غذای ایرانی که گاهی جالب از آب در می آید اما گاهی حتی نزدیک به آن چیزی که می خواهیم هم از آب در نمی آید.
امروز قصد داریم طرز پخت 3 غذای محبوب ایرانی را به صورت کاملا متفاوت به شما آموزش دهیم تا انتهای این مقاله مراه ما باشید.
طرز تهیه قیمه با مرغ!
همه ما خورشت قیمه (gheymeh) را معمولا با گوشت می خوریم امروز قصد داریمبه روشی کاملا متفاوت طرز تهیه این غذا را به شما آموزش دهیم. قیمه با مرغ!
مرغ را به اندازه دلخواه خرد کنید.
پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد کنید و با مقداری کره و روغن، سرخ کنید.
لپه را به مدت دوساعت قبل از تهیه خورش با آب ولرم خیس کنید.
لپه خیس خورده را در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود و بعد آن را به پیاز سرخ شده اضافه کنید . نیمی از رب را به لپه اضافه کنید و تفت دهید و بعد روی مواد آب جوش بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم مواد اولیه خورش قیمه با مرغ بپزد.
تکه های مرغ را در تابه ای جداگانه همراه زردچوبه، فلفل، نیمی از دارچین و باقی مانده رب و روغن تفت دهید.
پس از نیم پز شدن لپه مرغ تفت داده شده را به خورش بیافزایید.
گرد لیمو عمانی و آب غوره را همراه نمک در نیم ساعت پایانی زمان پخت به خورش اضافه کنید.(می توان لیمو عمانی را به صورت درسته در خورش انداخت اما ریختن گرد لیمو طعم بهتری به خورش می دهد و از تلخ شدن خورش جلوگیری میکند. هسته لیمو عمانی گاهی باعث تلخ شدن خورش ها می شود)
پس از خاموش کردن خورش، زعفران دم شده و باقی پودر دارچین را به خورش اضافه کنید.
طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو!
میرزاقاسمی (mirza ghasemi) یکی از غذاهای محلی استان گیلان است. مواد مورد نیاز برای تهیه میرزاقاسمی عبارتند از: بادمجان، گوجهفرنگی، سیر، روغن، تخممرغ، نمک و ادویه. امروز قصد داریم طرز تیه این غذا را با گردو آموزش دهیم.
بادمجان ها را روی منقل یا کباب پز، کباب کنید و بعد از اینکه پوستش کاملا سوخت و جمع شد، پوستش را در بیاورید و به صورت ساطوری خرد کنید.
سپس آن را با دو حبه سیر و یک لیوان آب روی حرارت قراردهید تا خوب بپزد.
گردوهای آسیاب شده را هم جداگانه در مقداری روغن تفت دهید و به بادمجان ها ی در حال پخت اضافه کنید.بادمجان ها و گردو باید به روغن بیفتند.
گوجه فرنگی ها را هم پوست بکنید و ریز خرد کنید.بعد آنها را با کره و سیر داغ تفت دهید . بعد به همراه ادویه جات به بادمجان و گردوی در حال پخت اضافه کنید. حرارت را کاملا کم کنید تا مواد له شوند. در آخر تخم مرغ ها را جداگانه نیم رو کنید و روی میرزاقاسمی بگذارید.
طرز تهیه ته چین روی گاز
همه ما همیشه سعی می کنیم ته چین (tahchin) را دون پلو پز و یا فر تهیه کنیم. امروز قصد دارم روش تههی این غذا را بر روی گاز آموزش دهیم با ما همراه باشید.
روغن را کف قابلمه میریزیم و با قلموی آشپزی دیواره ها را نیز چرب میکنیم.
میزان روغن کف قابلمه باید کمی بیشتر از سایر برنج ها باشد تا ته دیگ ته چین برشته ، طلایی و ترد شده و نسوزد.
بنابراین چرب کردن کف ظرف کافی نیست.
سپس یکبار دیگر مایه ته چین را هم زده و بخشی از آن را در کف قابلمه پخش میکنیم.
با پشت قاشق کمی مواد را فشرده کنید تا منافذ موجود از بین بروند. این کار در وا نرفتن غذا موثر است.
مرغ ریش ریش و یا تکه های مرغ را با فاصله از دیواره قابلمه، روی مخلوط میچینیم.
زرشک را نیز با فاصله از دیواره به همراه پودر دارچین اضافه میکنیم.
مقداری زرشک برای تزیین ته چین مرغ نگه دارید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد