تنش میان مسکو و تفلیس

جام جم آنلاین: وزارت کشور گرجستان روز جمعه 29 سپتامبر از ارسال پرونده افسران بازداشت شده روس به دادگاه به اتهام جاسوسی خبر داد ، وزیر خارجه روسیه به نوبه خود در مورد بالا گرفتن «تب جنگ» در تفلیس هشدار داده است.
کد خبر: ۱۱۱۵۵۴

به گزارش شبکه BBC ، سخنگوی وزارت کشور گرجستان گفت افسران بازداشت شده به اتهام جاسوسی در دادگاه حاضر خواهند شد.
چهار افسر روس روز چهارشنبه 27 سپتامبر به اتهام جاسوسی در زمینه های نظامی در گرجستان توسط ماموران امنیتی گرجستان بازداشت شدند.
در تفلیس ویدئویی از ملاقات افسران روس با شهروندان گرجی به نمایش در آمده است که در آن، این افسران در باره تاسیسات نظامی گرجستان با آنها گفتگو کرده و پول پرداخت می کنند.
بازداشت این افسران روس باعث بروز تنش در روابط روسیه و گرجستان شده است.
گرجستان همچنین افسران روس را به دخالت در حمله در شهر جوری که به کشته شدن سه پلیس و زخمی شدن تعدادی از مردم منجر شد متهم کرده است.

وزیر دفاع روسیه گفت ، شکایت علیه افسران روسیه توسط تفلیس اقدامی اشتباه و به منظور منحرف کردن اذهان عمومی از مشکلات داخلی گرجستان بوده است.
روز پنج شنبه مسکو اعلام کرد سفیرش را از تفلیس برای مشورت فراخوانده است.
همچنین تخلیه کارکنان سفارت روسیه و اعضای خانواده شان به دلیل افزایش تهدیدهای امنیتی آغاز شده است.
پایگاه نظامی روسیه در تفلیس به محاصره ماموران امنیتی گرجستان درآمد تا یکی دیگر از افسران روس متهم به جاسوسی را وادار به تسلیم کنند.
پلیس گرجستان همچنان این پایگاه را در محاصره دارد.
با افزایش تنش بین دو کشور، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت برای رسیدگی به این موضوع شد.
او بازداشت افسران روس توسط گرجستان را یک اقدام تحریک کننده جدی خواند و خواستار توجه جدی شورای امنیت به این مساله شد.

میخاییل ساکاشویلی رئیس جمهور گرجستان واکنش روسیه نسبت به بازداشت افسران روس به اتهام جاسوسی را هیستریک توصیف کرد.
او که تحصیل کرده آمریکا است، خواستار خروج گرجستان از زیر نفوذ روسیه و نزدیکی بیشتر به غرب است.
ساکاشویلی در باره بحران اخیر به روزنامه نگاران گفت ، اقدام به بازداشت افسران روس تحت قوانین گرجستان انجام شده است و نمی داند چرا روسیه اقدام به تخلیه سفارت خود در این کشور کرده است زیرا هیچ خطری کارکنان سفارت روسیه و اعضای خانواده آنها را تهدید نمی کند.
روسیه از پیوستن گرجستان به پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) خشمگین است و بازدید ساکاشویلی از منطقه مرزی آبخازیا در روز چهارشنبه و قبل از بازداشت افسران روسی به تشدید تیرگی روابط دو کشور افزوده است.
گرجستان روسیه را به تضعیف دولت این کشور از طریق حمایت از شورشیان جدایی طلب آبخازیا و اوستیای جنوبی متهم می کند.
وزیر خارجه روسیه خواستار آزادی فوری افسران روس شده است وبه خبرگزاریها گفته است که "تب جنگ" در تفلیس بالا گرفته است.
در عین حال ، سرگئ0 ایوانف، وزیر دفاع روسیه به کشورها0 اروپا0 شرق0ِ عضو پیمان ناتو رامتهم به ارسال سلاح به گرجستان کرد. ایوانف پس از مذاکره با وزیران دفاع کشورها0 عضو پیمان نظامی آتلانتیک شمال0 (ناتو) در اسلوون0 برخ0 از اعضای جدید این پیمان را متهم به تحویل اسلحه و مهمات ساخت اتحاد شورو0 سابق به گرجستان کرد.

او این اقدام را غیر مجاز دانست، زیرا اتحاد شورو0 سابق هنگام تحویل این سلاح ها، فروش سلاح ها را به کشور ثالث ممنوع کرده بود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها