به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، مهندس محسن فرهادی با اشاره به دست به دست شدن برخی اخبار و فیلمهای منتشر شده در صفحات مجازی که بعضا بیاساس است، گفت: متاسفانه اظهارنظرهای غیرکارشناسی در مورد وجود حلیمهای آغشته از پنبه و الیاف باعث انتشار این نوع اخبار شده است.
وی افزود: با توجه به بررسیهای میدانی و رسیدگی به شکایات مردمی سامانه بهداشت ۱۹۰ مشخص شد به علت پخت طولانی گوشت در حلیم، رشتههای کلاژن - که از قسمتهای تشکیل شده گوشت است- باقی میماند و در اثر ترکیب با گلوتن و دیگر قندهای موجود در گندم، تولید بافت پنبه مانند میکند و پس از شستشو خاصیت «الاستیسیته» مانند پیدا میکند که در این رابطه نمونهبرداریهای متعدد صورت گرفته و به آزمایشگاه ارسال شده است.
فرهادی با اشاره به اینکه نمیتوان از پشت دوربین صحت یا سقم برخی اخبار را تشخیص داد، گفت: از ابتدای ماه مبارک رمضان تیم سیار بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور وظیفه نظارت و کنترل کلیه واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی به خصوص واحدهای صنفی عرضه کننده آش و حلیم و غذاهای محلی و شیرینیهای مختص ماه مبارک رمضان از جمله زولبیا و بامیه را بر عهده دارند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار افزود: امسال با دستگاههای پرتابل سنجش کلیه مواد غذایی در سطح عرضه کنترل شده است و در صورت لزوم مداخلات به منظور تامین سلامت روزه داران اعمال میشود.
فرهادی در پایان گفت: ضمن عدم تایید وجود پنبه و پشم دام در حلیم به مصرف کنندگان عزیز توصیه میشود آش و حلیم مصرفی خود را از واحدهای صنفی مجاز و دارای پروانه کسب تحت پوشش اتحادیه ذیربط تهیه و از خریداری مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنند همچنین شهروندان محترم میتوانند درصورت داشتن شکایت بهداشتی با سامانه بهداشت ۱۹۰ به طورشبانهروزی تماس بگیرند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد