سیب ترش یا شیرینیاش فرقی ندارد، سیب سرشار از زردینه است و میتواند برای قلب بسیار مفید باشد. بهعلاوه سیب سرشار از اکسیدان و فیبر غذایی هم است.
خرما میوهای با اصالت خاورمیانهای که خوردناش فصل نمیشناسد. هر چند در فصول سرد سال بیشتر میچسبد. هر چه از خواص این میوه خوشمزه بگوییم کم است. خرما سرشار از فیبر بوده و از این رو برای دستگاه گوارش مفید است. این ماده غذایی دارای ویتامینهایC ، B،A وE است و مقادیر زیادی املاح معدنی دارد. خرما را حتما در مصرف روزانه خود بگنجانید، اما در خوردناش افراط نکنید، زیرا مصرف بیش از حد این میوه به کبد و طهال آسیب جدی میرساند و موجب افزایش فشارخون میشود.
کلم دکمهای طعم منحصربهفردی دارد و میتوان آن را به صورت پخته یا خام در سالاد استفاده کرد. یک فنجان از این کلم بیشتر از میزان موردنیاز بدن، ویتامین K دارد. این سبزی سرشار از فولات است و منبع غنی آهن بهشمار میرود.
هویج وحشی از نظر شکل و ظاهر بسیار شبیه بههمان هویجهای معمولی است که استفاده میکنیم، اما رنگ آن زرد است و طعم شیرینتری دارد. از این هویج میتوان در انواع سوپ و سس استفاده کرد. هویج وحشی منبع غنی از پتاسیم و فیبر است.
گلابی میوه آبدار و اغلب شیرینی که خوردن اش لذت خاصی دارد. گلابی پخته هم خوشمزه است، حتما امتحان کنید. گلابی حاوی ویتامین C و مس است و در هر فنجان چهار گرم فیبر به بدن میرساند.
شلغم از قدیم ما ایرانیها هنگام سرماخوردگی و با فرارسیدن پاییز عادت به خوردن شلغم داریم. شلغم را میتوان هم به شکل خام و هم پخته مصرف کرد. برگهای این سبزی سرشار از کلسیم، ویتامینهای A، K و فولات است. خود شلغم نیز منبع غنی از ویتامین C و البته فیبر است. محققان دریافتهاند که مصرف شلغم میتواند خطر ابتلا به پروستات و سرطان ریه را کاهش دهد. شلغم را تکهتکه کرده و با اضافه کردن کمی آب لیمو و نمک میل کنید.
گل کلم را ما ایرانیها اغلب در ترشی و شور مصرف میکنیم، اما از آنجا که این سبزی سرشار از ویتامین C است و مصرف آن میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، بهتر است به خام مصرف کردن آن هم عادت کنیم. تکههای کوچک گل کلم را میتوان در انواع سالاد و سوپ استفاده کرد. بهعلاوه گل کلم ضدکلسترول نیز است.
کدو مسما برخلاف کدوهایی که در تابستان میرویند، کدوهای پاییزی و زمستانی شیرین هستند و بافتشان نرمتر است. این نوع کدو را میتوان با طعمدهندههایی چون دارچین و سرکه مصرف کرد. کدو مسما سرشار از ویتامین A و امگا 3 است، پس در مصرف آن درنگ نکنید.
انارمیوه محبوب در میان ایرانیها که از آن محصولات متنوعی چون لواشک و رب نیز تولید میشود. ما ایرانیها باور داریم که انار خون را تصفیه میکند و این باور اشتباه هم نیست. انار سرشار از آنتیاکسیدان است و آن را منبع غنی از این ماده مفید برای رگها و قلب بهشمار میآورند. در انار مقدار زیادی مواد معدنی موردنیاز برای بدن وجود دارد و این میوه را میتوان یک منبع خوب از ویتامین C و فولات دانست. میتوان انار را آب گرفت یا اینکه دانههایش را با گلپر و نمک مخلوط کرد و میل کرد. بهعلاوه از دانههای این میوه در انواع سالاد نیز استفاده میشود.
کدو حلوایی طعم شیرین و بافت آبدار این نوع کدو آن را برای مصارفی چون کیک و شیرینیپزی مناسب میکند. کدو حلوایی سرشار از ویتامین B است، 20 درصد از فیبر موردنیاز بدن را تامین میکند و منبع غنی از پتاسیم است.
کیوی شاید باورتان نشود، اما مقدار ویتامین C موجود در کیوی از پرتقال هم بیشتر است. کیوی بعلاوه منبع غنی از پتاسیم و مس است. بهتر است این میوه با پوست مصرف شود، زیرا بخش عمدهای از ویتامین E موجود در این میوه در پوست آن ذخیره شده است. بهعلاوه فیبر موجود در پوست این میوه جان تازهای به دستگاه گوارشتان میدهد.
گریپ فروت میوهای از گروه مرکبات که سرشار از مواد مفید و مغذی برای بدن است. این میوه 75 درصد از ویتامین C موردنیاز روزانه را دارد و منبع خوبی از لیکوپن و پکتین است که تحقیقات نشان داده که باعث کاهش کلسترول میشود. از آب گریپ فروت میتوان به عنوان چاشنی سالاد استفاده کرد.
نارنگی یکی دیگر از مرکبات پاییزی است که به دلیل راحت جدا شدن پوستش و البته طعم شیریناش محبوبیت زیادی دارد. نارنگی به مانند دیگر مرکبات سرشار از ویتامین C و بتاکاروتین است. سعی کنید نارنگی را با پوست سفید روی آن مصرف کنید، زیرا پوست سفید این میوه حاوی مواد معدنی زیادی است و خاصیت اسیدی نارنگی در بدن را از بین میبرد.
سارا صریحی - ضمیمه سیب
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: