مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتقاد از قیمت شیر در کشور گفت: مقداری از یارانه ها باید برای کاهش قیمت شیر و لبنیات در نظر گرفته شود.
کد خبر: ۷۷۳۳۲۹
درخواست اختصاص  یارانه به شیر و لبنیات

حسین رستگار در همایش سلامت شیر در سالن همایش های رازی افزود: در بسیاری از کشورها، قیمت شیر پایین تر از آب معدنی است و حتی در برخی کشورها مانند استرالیا به علت قیمت پایین شیر، مردم به جای آب معدنی شیر می خورند.

وی ادامه داد: پیشنهاد می دهم که به شیر یارانه اختصاص یابد تا قیمت آن کاهش یابد.

انتقاد از تبلیغ گسترده کالاهای مضر برای سلامت

رستگار از تبلیغات جذاب کالاهای آسیب رسان به سلامت در رسانه ها به صورت گسترده انتقاد کرد و گفت: تبلیغات این کالاهای آسیب رسان در حالی صورت می گیرد که اطلاع رسانی و تبلیغات خوبی برای مصرف شیر در جامعه صورت نمی گیرد.

مدیرکل آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت گفت: به رغم وجود آفتاب خوب در کشور، به علت پوشش بسیاری از افراد دچار کمبود ویتامین «دی» هستند.

رستگار افزود: بنابراین غنی سازی شیر با ویتامین «دی» یکی از بزرگترین طرح های وزارت بهداشت است که باید به آن توجه ویژه شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین می توان شیر را با چربی های مفید و املاح مناسب غنی سازی کرد.

سنجش شاخص توسعه یافتگی بر اساس مصرف شیر

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت با بیان اینکه شیر واکسن و یک ماده غذایی و یک ماده دارویی است، گفت: براساس مصرف شیر می توان شاخص توسعه یافتگی کشورها را تعیین کرد، بطور مثال انگلیس سالانه 50 میلیون پوند اعتبار به تغذیه شیر مدارس اختصاص داده است.

رستگار افزود: شیر می تواند دیابت، سرطان و بیماری های لاعلاج و متابولیک را کنترل کند.

وی با بیان اینکه مصرف شیر در ایران از استانداردهای بین المللی بسیار پایین تر است، خاطرنشان کرد: روزانه باید دو تا چهار واحد (هر واحد معادل یک لیوان) شیر و لبنیات خورد؛ هر یک واحد شیر برابر 35 گرم لبنیات مانند ماست و پنیر است.

فراورده های ترکیبی تاثیر چندانی در میزان کلسیم شیر ندارد

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت گفت: مصرف فراورده های ترکیبی در شیر مانند طعم دهنده ها و کاکائو برای آن است که کودکان آن را مصرف کنند.

رستگار افزود: مجوزهای وزارت بهداشت برای افزودن فراورده های ترکیبی به شیر مطابق استانداردهای جهانی است.

وی با بیان اینکه طعم دهنده ها، مقداری بوی شیر را می پوشاند، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است که میزان مصرف شیر مردم افزایش یابد.

کیفیت شیر مدارس مشکلی ندارد

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت گفت: شیرهای توزیع شده در مدارس دارای مجوز این وزارتخانه است، اما ممکن است در یک درصد شیرهای توزیع شده در مدارس، مشکل کیفیتی وجود داشته باشد که جمع آوری می شود.

رستگار افزود: با این وجود بطور کلی کیفیت شیرهای مدارس مشکلی ندارند.

شیرهای فله ای تحت نظارت وزارت بهداشت نیست

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت گفت: شیرهای فله ای تحت نظارت جهاد کشاورزی بوده و وزارت بهداشت بر آنها نظارتی ندارد بنابراین نمی توانیم اظهارنظر مستقیمی درباره کیفیت این شیرها داشته باشیم.

رستگار افزود: شیرهای بسته بندی تحت نظارت وزارت بهداشت بوده و حتی در سطح بازار و عرضه، نظارت می شوند اما شیرهای فله ای نظارت نمی شوند و ممکن است روی آنها تقلب انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: جلسات مشترکی بین وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی، برگزار شده که یکی از مباحث آن ساماندهی شیر فله است تا نظارت آن تحت پوشش نظارت دو وزارتخانه قرار گیرد.

شیر بیماری ها را کنترل می کند

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت گفت: برخلاف تصور عموم که معتقدند اگزالات (سنگ کلسیمی) شیر در کلیه ها جمع می شود، شیر برعکس اگزالات را در روده ها جذب کرده و میزان بروز سنگ کلیه را کاهش می دهد.

رستگار افزود: همچنین پروتئین شیر نسبت به گوشت پایین تر بوده و میزان بروز نقرس را کاهش می دهد.

وی خاطرنشان کرد: شیر در کاهش اختلالات خواب و عوارض قبل از قاعدگی موثر بوده اما مهمترین اثر آن کاهش میزان پوکی استخوان است.

تهدیدات کنترل کیفیت شیر

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت با بیان اینکه مردم باید شیر سالم مصرف کنند، گفت: کیفیت شیر از چند جنبه می تواند تهدید شود.

رستگار تصریح کرد: یکی از این تهدیدات مربوط به انواع شیر بوده که در قیمت آن تاثیر دارد، بطور مثال گاهی روی محصولی نوشته می شود که این پنیر از شیر گوسفند تهیه شده اما با آزمایش «دی.ان.ای» مشخص شده که آن محصول از شیر گاو و گوسفند، توامان تهیه شده است.

وی افزود: همچنین تهدید کیفیت شیر می تواند در محتوا اتفاق بیافتد؛ بطور مثال گاهی شیر را جوشانده و چربی و خامه و سرشیر آن را برمی دارند که باید دوباره آن را اضافه و تنظیم کنند اما گاهی برخی ها از روغن گیاهی که ارزان تر است، استفاده می کنند.

رستگار با اشاره به اخبار وجود روغن پالم در لبنیات گفت: اکنون این تقلب در هیچ نوعی از شیر وجود ندارد و طی یک سال گذشته، نظارت ها و کنترل ها در این زمینه بیشتر شده است.

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت، تصریح کرد: گاهی به شیر آب یا ماده حجم دهنده و گاهی مواد کشنده میکروب اضافه می کنند که وظیفه دستگاه های نظارتی است.

منابع تغذیه ای دام، مهمترین آلاینده شیر

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت افزود: مهمترین منبع آلاینده شیر، مصرف علوفه و مواد خوراکی آلوده به فلزات سنگین، آفت کش ها، مایکوتوکسین، کپک و قارچ است که متابولیسم آن وارد شیر می شود.

وی تصریح کرد: گزارشاتی در این زمینه داشته ایم که برخورد شد اما جهاد کشاورزی باید نظارت های بیشتری بر این مساله داشته باشد.

رستگار ادامه داد: همچنین دوشیدن شیر باید بهداشتی باشد چون ممکن است آلودگی میکروبی ایجاد شود

شیرهای پروبیوتیک، پروبیوتیک نیستند

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت گفت: غنی سازی شیرها با پروبیوتیک ها باید کاملا ساماندهی شود. رستگار تصریح کرد: گاهی پروبیوتیک ها به شیر اضافه می شود اما مقدار آن به اندازه لازم نیست و بسیار کم است.

نقش رسانه ها در ترویج مصرف شیر

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی فواید مصرف شیر گفت: رسانه ها باید تلاش کنند تا مصرف شیر در جامعه توسعه یابد.رستگار افزود: نقش رسانه ها در ترویج مصرف شیر در جامعه بیش از 50 درصد است. ( ایرنا )

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها