مقایسه مربیان داخلی و خارجی و میزان عملکرد آنها در ورزش ایران بویژه فوتبال اطلاعات بیشتری از نوع و چگونگی فعالیت‌های این دو گروه مربیان به دست می‌دهد.
کد خبر: ۷۵۵۵۱۹

در یک تحقیق آماری توسط دکتر اکبر فتحی به حضور مربیان خارجی در داده‌های آماری توجه شده است.

او می‌گوید: اساس به‌کارگیری مربیان خارجی باید هدفدار و توام با تفکر باشد. براساس نیازسنجی و توجه به ماهیت و موقعیت رشته‌های ورزشی باید مربیان خارجی را استخدام کرد. این کار در کشورهای صاحب سبک در ورزش نیز متداول است و آنها براساس نیازهای خود مربی خارجی استخدام می‌کنند، مانند آلمان که شاید برخی تصور کنند از نظر مربی نیازی به مربیان خارجی ندارد، اما فوتبال آلمان گواردیولا را برای بهترین تیم باشگاهی خود به کار می‌گیرد.

دکتر فتحی با اشاره به این نکته که گواردیولا تاثیر مثبتی روی تیم ملی آلمان گذاشت، ادامه می‌دهد: گواردیولا در تیم بایرن مونیخ تغییراتی انجام داد که آثارش در تیم ملی آلمان مشاهده شد. او فیلیپ لام را از پست دفاع راست به هافبک دفاعی آورد و تیم ملی آلمان با یوآخیم‌لو همین کار را در بازی‌های جام جهانی برزیل انجام داد. آلمان‌ها روی ضعف‌های خود از مدت‌ها قبل کار کردند که یکی از آنها تعداد کم‌پاس‌های کوتاه بود. وقتی اسپانیا در جام جهانی 2010 قهرمان شد، بیشترین تعداد پاس گل را به نام خود ثبت کرد که آمدن گواردیولا از بارسلونا در سال 2013 به بایرن مونیخ توانست این نوع تفکر را در فوتبال آلمان جاری کند. این‌بار آلمان بود که در جام جهانی 2014 صاحب بیشترین تعداد پاس گل شد.

دکتر فتحی درباره استخدام مربی خارجی در ورزش ایران می‌گوید: بارها دیده‌ایم فدراسیون‌های ورزشی برنامه‌ای برای استخدام مربی خارجی ندارند و فقط برای داشتن عنوان مربی خارجی در ویترین فدراسیون خود روی به این افراد می‌آورند در صورتی که نیازهای داشتن مربی خارجی از قبل باید سنجیده شود و هرگاه سیستم ورزش نیاز به تغییرات یا بازنگری با ایده‌های تازه‌تر داشت باید نسبت به آوردن مربی خارجی اقدام کرد.

دکتر فتحی برخی از داده‌های آماری خود را در جداول زیر در اختیار جام‌جم قرار داد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها