مرحله دوم سریال 5 قسمتی لیگ برتر بسکتبال باشگاه‌های ایران از امروز با 3 مدعی و یک شگفتی ساز آغاز می‌شود

مدعیان جدید در نیمه‌نهایی بسکتبال

لیگ برتر بسکتبال باشگاه‌های ایران با برندگان سه از پنج بازی، فینالیست‌های خود را معرفی می‌کند. رقابت‌های مرحله دوم یا نیمه‌نهایی لیگ برتر از امروز (دوشنبه) آغاز می‌شود و چهار تیم پتروشیمی بندرامام، فولاد ماهان، مهرام و شهرداری گرگان برابر یکدیگر قرار می‌گیرند. این بازی‌ها به طورهمزمان در دو روز (دوشنبه و سه‌شنبه) برگزار می‌شود و زمان بازی سوم و در صورت نیاز بازی‌های چهارم و پنجم هفته آینده است. تیم‌های برترین از پنج مسابقه، فینال لیگ برتر را برگزار می‌کنند.
کد خبر: ۵۴۴۰۰۳

پتروشیمی بندرامام؛ ورود با تاخیر

در بین مدعیان قهرمانی لیگ برتر بسکتبال تیم پتروشیمی بندرامام اولین تیمی بود که در دور مقدماتی با صدرنشینی در لیگ برتر تکلیف بازی خود را در مرحله اول حذفی مشخص کرد، اما در بازی‌های خود با البدر بندر‌کنگ آخرین تیم راه‌یافته به نیمه‌نهایی لیگ برتر شد. پتروشیمی بندرامام در بندرکنگ بازی را برد، اما در عین شگفتی در خانه مغلوب البدر شد! این شکست منجر به بازی اضافی در مرحله اول بازی‌های حذفی شد هر چند این تاخیر از جهاتی هم به خاطر هماهنگی بیشتر یار تازه وارد خارجی خوب بود.

جابر ابراهیم محمد از آمریکا جانشین هوکیچ شده که 187 سانتی‌متر قد دارد و پیش از این در آمریکا، ایتالیا، یونان و لیتوانی بازی کرده است. این بازیکن به همراه سانی بچیروویچ قدرت بازی بیرونی تیم جنوبی را زیاد می‌کنند.

حامد آفاق، ملی پوش بسکتبال نیز با پرتاب‌های راه دور خود نقطه قوت بازی تیم مهران حاتمی است. سرمربی پتروشیمی بندرامام درباره تاخیر در ورود به جمع مدعیان مرحله نیمه‌نهایی می‌گوید: البدر در بازی دوم خیلی خوب کار کرد و بازیکنان ما غافلگیر شده بودند.

حاتمی امروز با شهرداری گرگان بازی می‌کند که تاکنون دو بار با آنها روبه‌رو شده است. او می‌گوید: شهرداری تیم منسجمی است و با بردهای پی‌در‌پی با دو بازی قبلی که آنها را بردیم فرق دارد. تیم بسکتبال پتروشیمی بندرامام از ابتدای فصل سعی کرده از حاشیه‌ها فاصله بگیرد. به غیرسلاح برنده این تیم در بازی پیرامونی، حامد سهراب‌نژاد برای تیم جنوبی در زیر سبدها خوب کار می‌کند.

شگفتی از نوع شهرداری

بزرگ‌ترین حادثه لیگ برتر بسکتبال حذف همیاری زنجان بود که توسط اسدالله کبیر با تیم شهرداری گرگان اتفاق افتاد. شهرداری برای ورود به هشت تیم پلی‌آف برنامه‌ریزی کرده بود، اما حالا در جمع چهار تیم برتر مسابقه‌ها یک شگفتی‌ساز تمام عیار است.

اسدالله کبیر می‌گوید: بعد از روزهای بدی که در لیگ برتر داشتیم روی نقاط ضعف‌مان کار کردیم. مهم‌ترین اتفاق تیم ما کارهای دفاعی بود که بچه‌ها برای بالابردن سطح بازی دفاعی خود خیلی زحمت کشیدند. گرگان تماشاگرانی عاشق بسکتبال دارد. آنها یک امتیاز ویژه برای بازی‌های خانگی شهرداری هستند، اما شهرداری با غلبه بر همیاری در حضور تماشاگران زنجانی نشان داد بردن در خارج از خانه را هم می‌داند.

کبیر درباره بازی‌های نیمه‌نهایی با پتروشیمی بندرامام می‌گوید: کار سختی داریم، چون نیروهایمان قابل قیاس با تیم جنوبی نیست. برابر همیاری هم نبود، اما نکته‌ای که امیدوارمان می‌سازد انگیزه بازیکنان جوان شهرداری است. با این سلاح برابر مدعیان جام قهرمانی قرار می‌گیریم. مشکلات تیم شهرداری تا پایان فصل عادی ادامه داشت و حتی در بازی با همیاری آنها کاوه نورافزا را در اختیار نداشتند.

بعد از مصدومیت بابک نظافت، شهرداری متحمل شکست‌های پی‌در‌پی شد، اما کاوه نورافزا، بیدروسیان، بنی‌عقیل، هادی‌زاده و سپس با ورود آلکسیف بازیکنی اهل بلاروس، شهرداری به خود آمد و بازی‌هایش را برد. کبیر امیدوار است نورافزا را در بازی‌های باقیمانده در اختیار داشته باشد، اما بازیکنی با شدت مصدومیت کاوه بازگشتش سخت است.

فولاد ماهان؛ به دنبال کنار‌‌زدن قهرمان

فولاد ماهان اصفهان دو بازی اول از سری بازی‌های پنجگانه را در تهران برگزار می‌کند شاید این خبر برای مهرام خوشحال‌کننده باشد، اما از طرفی محسن صادق‌زاده تصمیم‌اش برای بازی‌کردن در تهران را منطقی می‌داند. فولاد ماهان سال گذشته در این مرحله با پتروشیمی بندرامام بازی کرد و در بازی نخست میزبان بود و توانست نتیجه دلخواه را از این بازی بگیرد، اما در دو بازی بعد در خارج از خانه نتیجه را در بندرامام واگذار کرد.

به نظر می‌رسد شاید تجربه سال گذشته باعث شده صادق‌زاده این طور محتاطانه دست به انتخاب بزند: اصلا این‌طور نیست، من غیر از بازی با پتروشیمی بندرامام از تجربه سایر دوستانم هم استفاده کردم. نباید تنها یک بعد قضیه را نگاه کرد اگر بازی‌های اول در اصفهان برگزار می‌شد و اگر تیم من یک برد و یک باخت را در کارنامه ثبت می‌کرد چه تضمینی وجود داشت که بتوانم این باخت را در تهران جبران و در دوبازی بعد بازهم پیروز شوم؟

من این شانس را برای تیمم قائلم که در دوبازی بعدی که در اصفهان برگزار می‌شود با انرژی و انگیزه بیشتری فاتح میدان شود. من به دنبال پیروزی در خانه هستم. فولاد ماهان از این لحاظ که باید قهرمان پنج‌ساله لیگ برتر بسکتبال را کنار بزند و به فینال برسد، کار سختی دارد. جواد داوری، سامان ویسی، کریس ویلیامز، محمد کنه و اصغر کاردوست بازیکنانی هستند که تاکنون دو بار با مهرام رو‌در‌رو شده‌اند و حاصل این رویارویی‌ها یک برد بوده است. فولاد ماهان روی نیمکت نیز بازیکنانی دارد که این چند هفته در بازی‌های آسان برای رویارویی با مهرام تمرکز کردند.

مهرام؛ قهرمان باتجربه

مهرام باتجربه است. قهرمانی‌های پی‌در‌پی این تیم نیز باعث می‌شود بازیکنانش اعتماد به نفس بالایی داشته باشند. مهمت بچیروویچ سرمربی تیم مهرام برای رساندن تیم به این مرحله مشکلات زیادی داشت که برخی از مشکلات را خودش ایجاد کرد.

در سال گذشته مصطفی هاشمی، مهرام را قهرمان کرد و در دوره‌های قبلی نیز قهرمانی مهرام با هاشمی در ایران و آسیا اتفاق افتاده است، اما حالا این وظیفه مهم روی دوش مربی اسلوونیایی تیم ملی بسکتبال سنگینی می‌کند. مهرام بازیکنان خارجی را از مدت‌ها قبل به تیم وارد کرد تا هماهنگی لازم را با محمدصمد نیکخواه‌بهرامی و مهدی کامرانی ایجاد کنند.

نیکخواه بهرامی گلزن اول مهرامی‌هاست و کامرانی در بسیاری از بازی‌ها در پست غیرتخصصی‌اش جواب داده است با این حال بچیروویچ با از میدان خارج‌کردن فرید اصلانی و بازی گرفتن از سجاد مشایخی دست خود را برای بازی‌های پلی‌آف تا حدودی خالی کرده به این ترتیب که نمی‌توان تصور درستی از بازیکنان جایگزین داشت.

در پست‌هایی که هومن رضایی و فرید زرقی بازی می‌کنند وضع به همین منوال است، مگر این‌که در این یک هفته مربی اسلوونیایی توانسته نیمکت خود را قوی‌تر از بازی‌های گذشته کرده باشد. معمولا برای بازی در فشردگی رقابت‌های نیمه نهایی و سریال بازی‌های پنج قسمتی نقش بازیکنان جایگزین اهمیت دارد. بچیروویچ می‌گوید: تیم مهرام برای دیدار با فولاد ماهان آمادگی دارد و برنامه‌هایم را بعد از بازی با دانشگاه آزاد روی تیم اصفهانی متمرکز کرده‌ام. قطعا این بازی سخت‌تر از دانشگاه آزاد است. ما دو بار با آنها در دور مقدماتی بازی کرده‌ایم و شناخت خوبی از فولاد ماهان داریم.

محمد رضاپور / گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها