وقت‌هایی بود، در همین گذشته‌های نه‌چندان دور که عزاداران با یک خرما و مقداری حلوای تهیه‌ شده در خانه از مهمانان پذیرایی می‌کردند، اما حالا چه؟ آیا واقعا ‌افرادی که ساعت‌ها جلوی آینه ایستاده‌اند و با کفش‌های پاشنه بلند و لباس‌های شیک به سالن‌های مجلل عزاداری می‌روند، برای همدردی آمده‌اند؟
کد خبر: ۴۹۸۶۹۰

گاهی چنان در ظواهر مراسم سوگواری غرق می‌شویم که همه فراموش می‌کنند کجا آمده‌اند. از همه اینها هم که بگذریم، جمله آشنای «خب حرف مردم را چه می‌شود کرد» این روزها دمار از روزگار همه درآورده است. گاهی فرهنگ‌های وارونه شده و ارزش‌های تغییر کرده همگی حال و هوای همدردی را از بین برده است. کم هزینه‌ای نیست دور شدن مردم از هم و دورتر شدن قلب‌هاشان. به هر روی اما سانتی‌مالیزه کردن مراسم‌ سوگواری اهمیت فراوانی پیدا کرده و برای این کار پول زیادی نیاز است. همه آنها که گاهی به مرگ عزیزانشان فکر می‌کنند، برخلاف گذشته‌ها که فقط به فقدان متوفی و شرایط عاطفی سخت آن فکر می‌کردند، به هزینه‌های مراسم هم فکر می‌کنند، مراسمی که می‌تواند به ساده و بی‌تکلف‌ترین شکل هم برگزار شود. در ادامه به برخی هزینه‌های مرسوم مراسم ختم مروری می‌کنیم، شاید خالی از لطف نباشد.

هزینه‌های سر مزار

هزینه‌های سر مزار مواردی چون اکو،‌ مداح، صندلی، سایه‌بان و گل را شامل می‌شود.

اکو: شما می‌توانید اکو را با قیمتی حدود 40 هزار تومان اجاره کنید. این اجاره از نیم ساعت تا یک ساعت است. قیمت اجاره این وسیله تغییر نمی‌کند، چه بخواهید نیم ساعت آن را داشته باشید چه یک ساعت.

مداح: در مورد این یک مورد که شایعات زیادی وجود دارد همه چیز به شما بستگی دارد. هزینه خطابه خوان‌های بهشت زهرا از 25 هزار تومان شروع می‌شود اما اگر بخواهید خودتان از بیرون مداح بیاورید، برایتان 40 هزار تومان آب می‌خورد. حالا اگر این مداح از سرشناس‌های این کار باشد و برای سالن ختم دعوتش کنید، باید روی 200 تا 500 هزار تومان حساب باز کنید. این قیمت به شهرت فرد بستگی دارد.

سایه‌بان: در تابستان به دلیل آفتاب شدید حتما نیاز دارید از سایه‌بان استفاده کنید. برای هر 25 صندلی یک سایه‌بان نیاز است که اجاره هر سایه‌بان حداکثر 25 هزار تومان است.

گل: معمولا گل‌های استفاده شده در تاج گل‌ها گلایل است و میخک سفید، قیمتش به ارتفاع تاج گل بستگی دارد. اگر تاج گل یک طبقه بخواهید که ارتفاع یک متر و 80 سانتی‌متری دارد، حداقل 80ـ70 هزار تومان باید بپردازید و حداکثر یکصد هزار تومان. اما اگر گل دو طبقه بخواهید که دو متر و 20 سانتی‌متر ارتفاع دارد و نوع گل‌هایتان هم گران شود، ممکن است کار به 600ـ500 هزار تومان هم برسد.

هزینه‌های پذیرایی

بسته‌های پذیرایی: هزینه بسته‌های پذیرایی که در مسجد یا سر مزار داده می‌شود کاملا به محتویات داخل آن بستگی دارد. بعضی‌ها برای حفظ کلاس کار معمولا از میوه‌های درجه‌یک و فصل استفاده می‌کنند و آن را در بسته‌بندی‌های شیک که با روبان مشکلی تزئین شده، توزیع می‌کنند. در کنار این میوه‌ها نمک بسته‌بندی شده، کارد پلاستیکی و دستمال کاغذی وجود دارد. برای بی‌نقص شدن این بسته ‌یک نوشیدنی سرد یا گرم ـ بسته به فصل فوت متوفی ـ هم به آن اضافه می‌شود. اگر برگزاری مراسم خود را به یکی از شرکت‌های خدماتی برگزاری مراسم سوگواری سپرده باشید، ممکن است برای هر یک از این بسته‌های خوش‌رنگ و لعاب، تا30 هزار تومان هم پیاده شوید. اما اگر خودتان سرمایه‌گذار، کارگردان و مجری مراسم باشید، احتمالا با 3000 تا 4000 تومان هم می‌توانید این بسته‌ها را جمع و جور کنید.

خرما و حلوا: می‌توان خرما را کیلویی خریداری کرد که در حال حاضر هر کیلویش قیمتی در حد 15 هزار تومان دارد. گردوی بین خرما هم می‌تواند یک آیتم اختیاری باشد، گردویی که هر کیلویش این روزها چیزی حدود20هزار تومان هزینه بر می‌دارد. در خصوص حلوا هم، درحال حاضر در قنادی‌ها انواع حلوا با طراحی‌های جالب پیدا می‌شود که باید برای هر 20 نفر یک سینی خریداری کنید، این سینی‌ها ده تا 15 هزار تومان قیمت دارد. شرکت‌های ارائه خدمات ترحیم، گزینه‌های دیگری نیز برای موضوع حلوا دارند، آنها انواع دیگر حلوا از جمله حلوای زنجبیلی، ‌حلوای پسته، ‌حلوای هویج، ‌حلوای رولتی و ... را با قیمت حدود‌ کیلویی 15 هزار تومان به شما می‌دهند. گاهی اوقات شیرینی‌های ساقه‌عروس و لوز هم هست که برای این مجالس گزینه خوبی است و می‌توان ارزان‌تر تهیه کرد.

ناهار: بستگی دارد چه غذایی را در کدام رستوران بخواهید سرو کنید. اگر در خانه بخواهید از مهمان‌هاتان پذیرایی کنید، می‌توانید از مراکز تهیه غذا که با قیمت‌های نسبتا ارزان غذا می‌دهند، کمک گرفت. اما اگر بخواهید غذاهای شما روی میز سلف سرویس با ظروف شیک و آنچنانی سرو شود، باید چشم‌تان را روی هزینه‌ها ببندید. برای سفارش غذا از این مراکز باید مبلغی بین 3000 تا 8000 تومان بپردازید، اما اگر بخواهید از شرکت‌های خدماتی مراسم ختم کمک بگیرید، می‌توانید از منوی پایه مرصع پلو،‌ باقالی پلو با گوشت، ‌ته چین، ‌زرشک‌پلو، ‌جوجه کباب و دسر‌های آنچنانی شروع کنید که احتمالا نیازی به مرور قیمت‌های آن نیست.

وسیله ایاب و ذهاب

اتوبوس: دو نوع اتوبوس در این شرایط می‌توان کرایه کرد: یک نوع اتوبوس‌های معمولی و البته کولردار که 120 هزار تومانی برای سه ساعت استفاده از آن دریافت می‌شود. به اضافه هر یک ساعت استفاده بیشتر از این اتوبوس‌ها مبلغ 30 تا 35 هزار تومان به مبلغ قبلی اضافه می‌شود. نوع دوم اتوبوس‌ها، تشریفاتی است که ما با عنوان اتوبوس‌های بین شهری می‌شناسیم. این اتوبوس‌ها تا پنج ساعت در اختیار است و هزینه‌اش بین 250 تا 400 هزار تومان است.

مسجد

مسجد‌ها با توجه به امکاناتی از جمله سالن‌ها و ویدئو پروژکشن و تعداد صندلی‌ها قیمت‌های متفاوتی دارد. این بار قیمت را سر و ته می‌گوییم. حداکثر قیمتی که بابت رزرو مسجد می‌توان پرداخت 500 هزار تومان است. برای مساجد معمولی بدون امکانات مدرن هم می‌توانید روی مبالغی چون 150 و 200 هزار تومان حساب کنید. البته مساجدی در قسمت‌هایی از تهران (بیشتر جنوب) وجود دارد که از خانواده‌هایی که شرایط مالی خوبی ندارند، هزینه‌ای دریافت نمی‌کنند.

خدمات عکس و تصویربرداری

این خدمات بیشتر مخصوص مراسمی است که توسط شرکت‌های خدماتی اجرا می‌شود. خدماتی که در نظر عامه مردم کار جالبی نیست، اما این روزها کم‌طرفدار ندارد. این خدمات از ساختن کلیپ‌های آنچنانی از زندگینامه متوفی شروع می‌شود تا چاپ عکس متوفی روی گلدان و شاسی و مناجات‌نامه. اگر عکس‌ها روی بوم و شاسی به ابعاد 30×20 چاپ شود، قیمتش حدودا 20 هزار تومان می‌شود، البته قیمت‌های شاسی متغیر است و این به ابعاد آن بستگی دارد و ممکن است تا یکصد هزار تومان هم برسد. چاپ مناجات‌نامه‌های اختصاصی که عکس متوفی را در صفحه اولشان دارد، از مبلغ 1500 تومان شروع می‌شود تا به بالا. فیلمبرداری از مراسم ختم از جمله کارهایی است که همراه با عکاسی انجام می‌شود، فیلمبرداری به همراه تدوین به طور متوسط 400 هزار تومان آب می‌خورد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها