پرونده امروز جام‌جم درباره ابعاد علمی و آسیب‌های اجتماعی ریزگردها را در صفحات 10 و 11 بخوانید

سایه سنگین ریزگردها بر 8 استان

داستان ریزگردها تمامی ندارد، خصوصا که پیش از این نیز مسئولان مربوط آب پاکی را روی دست همه ریختند و گفتند تا از بین رفتن کامل ریزگردها دست‌کم پنج سال فرصت لازم است.
کد خبر: ۴۹۳۴۰۱

حالا تنها چیزی که برای ما می‌ماند، پیگیری وضعیت هواست، هوایی که قرار است از امروز در هشت استان کشور با ورود موج جدید گرد و خاک باز هم آلوده شود.

حل مشکل ریزگردها تا جای زیادی به آن سوی مرزها خصوصا کشور عراق مربوط می‌شود. عراق زمین‌های کشاورزی رها شده زیادی دارد که به خاطر بی‌آبی و بایر ماندن تبدیل به بیابان شده ‌است. مساحت زمین‌هایی که به خاطر جنگ از آبادانی افتاده هم کم نیست و جریان هوا گرد و خاک را از آن سوی مرزها به کشور ما می‌آورد.

سال گذشته قرار بود عراق برنامه‌ مقابله با بیابان‌هایش را شروع کند تا شاید مردم مناطق مرزی و حتی پایتخت‌نشین‌ها یک نفس پاک بکشند، اما باوجود این‌که کارشناسان ایرانی برای آموزش نیروهای آنها به عراق رفتند و دولت ایران برای مساعدت‌ مالی به عراق چراغ‌سبز نشان داد، اما هنوز هم این کشور در انجام این کار تاخیر دارد.

بر همین اساس سازمان هواشناسی از ورود موج جدید گرد و خاک به کشور خبر می‌دهد تا جایی که گرد و خاک از امروز در تهران سبب کاهش دید افقی و کیفیت هوا می‌شود.

عبدالرضا امیدوار شهری، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: براساس نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی تا روز سه‌شنبه، جوی پایدار بر کل کشور حاکم بوده که در نتیجه آن آسمانی صاف و آفتابی را برای اکثر نقاط خواهیم داشت.

وی ادامه می‌دهد: از سوی دیگر تا فردا به سبب وزش باد شدید در کشور عراق، به تناوب، پدیده باد و گرد و خاک و کاهش دید افقی در جنوب غرب و برخی نقاط غرب پیش‌بینی می‌شود. همچنین طی این مدت در شرق و جنوب شرق کشور، بویژه منطقه زابل، وزش باد شدید همراه با گرد و خاک ادامه خواهد داشت.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور اظهار می‌کند: بر این اساس طی امروز و فردا باد و گرد وخاک به تناوب در استان‌های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، بوشهر و با شدت کمتر در استان‌های اصفهان، مرکزی، قزوین و تهران سبب کاهش دید افقی و کیفیت هوا می‌شود. از سوی دیگر در این مدت نیز به سبب وزش باد شدید در شرق و جنوب شرق کشور، توفان شن و خاک در شمال سیستان و بلوچستان و جنوب خراسان جنوبی تداوم خواهد داشت.

همچنین امروز استان خوزستان با حداکثر دمای 47 درجه سانتیگراد بالای صفر گرم‌ترین و چهارمحال و بختیاری نیز با حداقل دمای 10 درجه سانتیگراد بالای صفر خنک‌ترین استان‌های کشور خواهند بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها