تفاوت‌های سرنوشت ساز

مسابقات لیگ قهرمانان آسیا در مرحله مقدماتی به هفته‌های پایانی نزدیک شده است، 3 نماینده کشورمان با کارنامه‌هایی متفاوت در انتظار 2 دیدار باقیمانده از مرحله دوم مقدماتی هستند تا وضعیت خود را برای صعود به مرحله بعد روشن کنند. در این میان پرسپولیس و سپاهان از نظر امتیازی و موقعیت در جدول رده‌بندی جایگاه بهتری نسبت به استقلال دارند، اما آبی‌‌پوشان هم روی کاغذ همچنان با اما و اگرهایی می‌توانند به عنوان نماینده ایران به مرحله بعد صعود کنند.
کد خبر: ۴۶۹۹۸۸

این سه تیم با نتایج هفته‌های اخیرشان شرایطی پیدا کردند که ممکن است 2 دیدار پایانی‌شان در لیگ قهرمانان آسیا نیز تحت‌‌الشعاع قرار بگیرد؛ چیزی که البته کارشناسان چندان با آن موافق نیستند، چون معتقدند نمایندگان کشورمان در این رقابت‌ها تمام توان خود را به کار می‌گیرند که البته در این زمینه هم بین استقلال، پرسپولیس و سپاهان تفاوت‌هایی وجود دارد.

در این گزارش ضمن مرور موقعیت تیم‌ها در لیگ قهرمانان آسیا به بررسی تفاوت‌ها، انگیزه‌ها، شانس‌ها و امیدهای نمایندگان کشورمان می‌پردازیم.

استقلال؛ شانسی که باید جدی گرفته شود

استقلال برخلاف لیگ و جام حذفی در لیگ قهرمانان آسیا نتوانست موفق باشد. اوج ناکامی‌های استقلال در دیدار برابر الجزیره بود، جایی که در ششمین رویارویی تاریخی با حریف اماراتی نتوانست کاری از پیش ببرد تا الجزیره 10 امتیازی صعودش را تقریبا به مرحله بعد قطعی کند.

در این گروه، الریان 6 امتیاز دارد و استقلال با 5 امتیاز سوم است و نسف‌کارسی ازبکستان با یک امتیاز در قعر جدول قرار دارد.

استقلال در ادامه باید با نسف‌کارسی و الریان بازی کرده و در هر دو دیدار حداکثر امتیازها را بگیرد و امیدوار باشد که حریفان بالای جدول امتیاز از دست بدهند.

بیژن ذوالفقارنسب در توصیف وضعیت استقلال در لیگ قهرمانان آسیا و میزان شانس این تیم برای صعود به مرحله بعد به «جام‌جم» می‌گوید: استقلال اگر می‌خواهد حتی به عنوان تیم دوم صعود کند باید در 2 دیدار پایانی جدی‌تر و بهتر از مسابقات قبل کار کند. این‌طور به نظر می‌رسد که استقلالی‌ها انگیزه خود را بعد از قهرمانی در جام حذفی از دست دادند، چون سیر نزولی را در پیش گرفتند و بخصوص در مسابقات آسیایی که باید مصمم‌تر می‌بودند چهره یک تیم کامل را نداشتند و در برخی دیدارهای خانگی حتی ضعیف ظاهر شدند.

با این که عبدالعلی چنگیز همچنان برای استقلال شانس قائل است، اما آن را منوط به ایجاد تغییراتی می‌داند که مهم‌ترین آن خواست گروهی کادر فنی و بازیکنان آبی‌پوش است.

وی با این توضیح به​ «جام‌جم» می‌گوید: استقلال اگر موقعیت را باور کند حتی با این 5 امتیاز می‌تواند به صعود امیدوار باشد، اما به هر حال بازی‌های پایانی همیشه سخت‌تر است. این سختی برای همه تیم‌های گروه مشترک است، بنابراین استقلال نباید هیچ فرصتی را از دست بدهد تا در صورت لغزش حریفان، ناکامی‌ها را برای صعود
جبران کند.

این اتفاق در صورتی رخ می‌دهد که هم در استقلال این موفقیت را بخواهند که در این زمینه شخصا تردید دارم چون استقلال این فصل عملکرد پرنوسانی داشته است.

سپاهان و تمرکزی که نباید از دست بدهد

سپاهان اما صدرنشین لیگ برتر و تیمی است که همه آن را شانس اول موفقیت بین 3 نماینده کشورمان در لیگ قهرمانان آسیا می‌دانند. سپاهان برخلاف انتظارها در دیدار قبلی خود در دقایق پایانی به لخویا باخت تا موقعیتی که می‌توانست در صدر جدول پیدا کند را در گروهش از دست بدهد. سپاهان در حال حاضر به همراه الاهلی عربستان 7 امتیازی است، اما الاهلی با تفاضل گل بهتر در صدر قرار گرفته است. لخویا قطر 6 امتیازی است و به نوعی پدیده این گروه بوده و النصر امارات با 3 امتیاز در قعر جدول جای دارد.سپاهان باید در ادامه مسابقات در هفته پنجم در امارات با النصر بازی کند و هفته آخر در اصفهان میزبان الاهلی عربستان باشد، دیداری که می‌تواند صدرنشین گروه را مشخص کند به شرط این که سپاهان در مصاف با النصر حداکثر امتیازها را کسب کند.

نمایندگان کشورمان در لیگ قهرمانان آسیا 2 دیدار دیگر فرصت دارند تا سرنوشت‌ صعود خود را از مرحله مقدماتی رقم بزنند، با عملکردی که این تیم‌ها در هفته‌های اخیر داشتند این مسابقات از حساسیت ویژه‌ای برای آنها برخوردار است

رسول کربکندی معتقد است سپاهان در هفته‌های اخیر با یک ضعف عمده مواجه شده که باید آن را برطرف کند، وی با اشاره به این نقطه ضعف در گفت‌وگو با «جام‌جم» تصریح می‌کند: متاسفانه سپاهان به‌رغم تجربه‌ای که دارد در 2 بازی اخیر لیگ قهرمانان و لیگ برتر در اواخر مسابقه تمرکز خود را از دست داده و در همین دقایق گل خورده است. بازیکنان سپاهان باید در این مسابقات سرنوشت‌ساز باقیمانده این نقیصه را برطرف کنند و بدانند که بازی تا زدن سوت پایان احتیاج به تمرکز دارد.

آنها اگر حواسشان را جمع کنند می‌توانند امیدوار باشند که به عنوان تیم نخست از گروه صعود کرده و حتی چشم به حضور در مراحل پایانی لیگ قهرمانان را داشته باشند. از آنجا که سپاهان تجربه زیادی در آسیا دارد و یک سال نیز نایب قهرمان شده، شانس پیش‌رفتن تا مراحل پایانی لیگ قهرمانان را بیشتر از سایر تیم‌ها دارد.

بیژن ذوالفقارنسب هم بر این باور است که بازیکنان سپاهان در مقایسه با پرسپولیس و استقلال انسجام بیشتری دارند و به دلیل تجربه و هماهنگی که در کنار هم کسب کرده‌اند می‌توانند در دیدارهای سخت نتایج بهتری بگیرند. به عقیده من در این گروه الاهلی جدی‌ترین رقیب سپاهان است و به نظر می‌رسد همین دو تیم به مرحله بعد صعود کنند.

پرسپولیس، تیمی با 2 چهره متفاوت

اما شرایط پرسپولیس با سپاهان و استقلال کاملا متفاوت است. پرسپولیس که در لیگ برتر فراز و نشیب زیادی داشته است بعد از حضور مصطفی دنیزلی روی نیمکت و بخصوص بعد از دربی برابر استقلال حتی در لیگ نتایج بهتری گرفت، اما این سیر صعودی دوامی نداشت تا جایی که پرسپولیس به ظاهر و بعد از کسر 2 امتیاز پس از دیدار با داماش، در مجموع حساب لیگ برتر را از لیگ قهرمانان آسیا جدا کرد و هیچ تضمینی وجود ندارد که بعد از 2 شکست سنگین و تحقیرآمیز سرخپوشان برابر سایپا و تراکتورسازی و حتی تغییرعقیده دنیزلی در مورد بازیکنانش، پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا برابر الهلال عربستان و الشباب امارات در هفته‌های پایانی مرحله مقدماتی بدون نوسان باقی بماند.

پرسپولیس، تنها تیم ایرانی صدرنشین تا این هفته بوده که با 8 امتیاز در جایگاه نخست گروهش قرار دارد، اما شاگردان دنیزلی هم در روزی که تماشاگران زیادی به استادیوم آزادی آمده بودند تا با پیروزی برابر الغرافه صعود به مرحله بعد را جشن بگیرند، نتوانستند به برتری برسند تا منتظر هفته‌های پایانی بمانند. الهلال 6 امتیازی، الغرافه 3 امتیازی و الشباب2 امتیازی در تعقیب پرسپولیس هستند. در این هفته پرسپولیس میزبان الهلال عربستان است و در هفته پایانی با الشباب در امارات بازی می‌کند، اما آیا افت پرسپولیس در لیگ برتر تاثیری در عملکرد این تیم در لیگ قهرمانان آسیا خواهد داشت؟

کربکندی در این مورد به «جام‌جم» می‌گوید: این خیلی بد است که پرسپولیس لیگ برتر را کاملا از لیگ قهرمانان آسیا جدا کرده است، این که تیمش در 2 بازی پشت سر هم 4 گل بخورد از نظر روانی تاثیر بدی دارد،‌ اما تفکر و سیستم مربی این است. شاید تصور کرده که باید با این بضاعت لیگ قهرمانان آسیا را جدی بگیرد به همین دلیل تمام نیروی تیمش را در بازی‌های لیگ به میدان نمی‌فرستد، به هر حال این افت بی‌تاثیر نیست، اما دنیزلی آنقدر حرفه‌ای هست که موقعیت خوب در لیگ قهرمانان را از دست ندهد.

چیزی که اهمیت دارداین است که مردم هم این موقعیت را درک کنند و در بازی‌های باقیمانده مثل سابق پرسپولیس را همراهی کنند، برای آنها هم باید حساب لیگ از بازی‌های آسیا جدا باشد.

ذوالفقارنسب در مورد پرسپولیس و شانس این تیم در لیگ قهرمانان آ‌سیا به «جام‌جم» می‌گوید: در بازی‌های پرسپولیس در لیگ برتر کاملا مشهود است که دنیزلی می‌خواهد به بازیکنانش فشار نیاورد. عملکرد ضعیف این تیم در لیگ برتر قابل توجیه نیست، اما پرسپولیسی‌ها در لیگ قهرمانان‌ آسیا انرژی بیشتری می‌گذارند، 3 بازیکن دارند که در لیگ برتر نمی‌توانند استفاده کنند بخصوص در خط دروازه که ضعف دارند. بنابراین می‌توان امیدوار بود که حتی پرسپولیس در مرحله بعد هم با روحیه و پتانسیل بهتری موفق باشد، در مجموع به نظر من یکی دو تیم شانس این را دارند که حتی تا یک‌چهارم نهایی هم بالا بروند و آن وقت نسبت به حریفانی که بالا آمدند بهتر می‌توان در مورد ادامه راه صحبت کرد، اما باید توجه کرد که این فرصت‌ها نباید به راحتی از دست برود.

سارا احمدیان / جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها