قائم مقام بانک مرکزی شرایط جدید احراز سمت مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بانکها را اعلام کرد و گفت: انتصاب به سمت مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بانک ها تابع انضباطی خاص شد.
کد خبر: ۴۲۵۲۹۰

به گزارش مهر، سید حمید پورمحمدی امروز در نشستی خبری به مناسبت هفته دولت، شرایط جدید احراز سمت  مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بانکهارا اعلام کرد و گفت: انتصاب به سمت مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره تابع انضباطی خاص شده است.

قائم مقام بانک مرکزی ادامه داد: دارا بودن مدرک کارشناسی 10 سال سابقه حرفه ای در نظام بانکی، ایفای نقش در بازار سرمایه از جمله این شرایط است، ضمن اینکه سه پنجم اعضای هیئت مدیره باید 10 سال سابقه فعالیت حرفه ای نیز داشته باشند.

وی با بیان اینکه نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا هیچ کس حق دخالت در امور مالی افراد را ندارد، اظهارداشت: بر اساس مقررات بانکها به عنوان وکیل می توانند این اقدام را انجام دهند.

قائم مقام بانک مرکزی افزود: بر این اساس، مدیران بانکها باید با مقررات، ضوابط و چگونگی نظام بانکی آشنایی داشته باشند.
وی گفت: هر چند تائید صلاحیت مدیران بانکی از سال گذشته انجام شد،اما هنوز افکار عمومی آماده آن نبودو بر این اساس چالشهایی در این زمینه ایجاد شد.

پورمحمدی ادامه داد: طبق تبصره 4 ماده 94 قانون برنامه پنجم هیچ شخصی حق ندارد به عنوان مدیرعامل و یا اعضای هیئت مدیره بانکها انتخاب شود مگر آنکه صلاحیت حرفه ای آنها توسط بانک مرکزی احراز شود. بر این اساس، سه پنجم اعضای هیئت مدیره بانکها باید سابقه 10 ساله حرفه ای داشته باشند.

وی با بیان اینکه برای رعایت مقررات جدید، دور تازه ای از بررسی ها و تائید صلاحیتها آ؛از شده است، اظهارداشت: دوره تائید صلاحیت مدیران بانکی دو ساله اسات و در این دوره نیز فعالیت آنها بررسی شده تا در دوره بعد عملکرد آنها مد نظر قرار گیرد.

قائم مقام بانک مرکزی از افزایش سرمایه تمام بانکها به 400 میلیارد تومان خبر داد و گفت: علاوه بر آنکه بحران مالی دنیا نیاز افزایش سرمایه بانکها را ضروری می کرد قانون برنامه پنجم توسعه نیز به این مسئله توجه ویژه کرده است.

پورمحمدی با اشاره به مصوبه شورای پول و اعتبار درباره افزایش سرمایه بانکها به 400 میلیارد تومان و موسسات اعتباری به 300 میلیارد تومان گفت: البته برخی از بانکها فرآیند افزایش سرمایه را انجام داده اند اما به ثبت نرسیده است.

وی گفت: برای 14 موسسه اعتباری در شرف تاسیس به منظور تشویق سرمایه 150 میلیارد تومان تعیین شده که البته این موسسات نیز در آینده باید سرمایه خود را به 300 میلیارد تومان افزایش دهند.

پورمحمدی درباره تاسیس بانکهای جدید نیز گفت: تا زمانیکه موسسات اعتباری ساماندهی نشوند، اولویتی برای تاسیس بانک جدید نداریم، زیرا پیوستن 14 موسسه در شرف تاسیس نیازمند اقدامات خاص است.

وی در مورد نحوه نظارت بانک مرکزی و عملکرد بانکها و موسسات مالی و اعتباری گفت: این بانک در چند حوزه بحث نظارت را با جدیت پیگیری می کند، ضمن اینکه مقررات مناسبی در یک سال گذشته تدوین و کتاب آن در آینده ای نزدیک منتشر می شود.

این مقام مسئول در بانک مرکزی نظارت غیر حضوری، حضوری و محسوس و همچنین رتبه بندی بانکها را از مراحل مختلف نظارت بانک مرکزی عنوان کرد و گفت:‌ همچنین حسابرسان بانکها نیز با تعیین صلاحیت بانک مرکزی می توانند برای حسابرسی بانکها فعال شوند.

 قائم مقام بانک مرکزی از انتشار 4.5 میلیارد یورو اوراق مشارکت ارزی تا ماه گذشته برای کمک به بخش تولید و نفت خبر داد و گفت: بانک مرکزی در سال گذشته 57 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر کرده است. این اوراق 14 درصد بیشتر از کل اوراق فروخته شده ذر کل 15 سال گذشته بوده است.

پورمحمدی با اشاره به تصویب ابزار استصناع، مرابحه و خرید دین گفت: بهره گیری از این ابزار به بانکها ابلاغ شده، ضمن اینکه صکوک مرابحه و سلف نیز تا پایان سال جاری به بازار معرفی می شود.

وی درباره ابزار پوشش نوسانات طلا و ارز گفت: هر چند یک ابزار در این خصوص طراحی و به بانکها معرفی شد اما با مشکلاتی مواجه شدیم و قرار است در این مورد تصمیمات جدیدی اتخاذ شود.

قائم مقام بانک مرکزی در مورد اصلاح و بازنگری بسته پولی گفت: تا زمانی که بسته اصلاح نشود موضع نظارتی بانک مرکزی اجرای آن است و اقدامات سخت گیرانه ای برای بانکهایی که این بسته را اجرا نکردند صورت گرفته است. اگر شورای پول و اعتبار ضرورتی در این خصوص احساس کند اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

وی از اختصاص دو هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی نظام بانکی به متقاضیان وام ازدواج در سال گذشته خبرداد و افزود: براین اساس یک میلیون نفر توانستند از تسهیلات نظام بانکی در این بخش استفاده کنند.

پورمحمدی عنوان کرد: در سال جاری هم سقف وام ازدواج به 2.5 میلیون تومان افزایش یافت که از ابتدای سال تاپایان مردادماه هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج پرداخت شد، به عبارت دیگر امسال 1.5 میلیون نفر یعنی 750 هزار ازدواج را تامین مالی کردیم و پرداخت وام ازدواج از اولویت ها در سال جاری بوده است.

واکنش به اتهام اختلاس 3 هزار میلیاردی بانکی

قائم مقام بانک مرکزی در واکنش به اتهام اختلاس جدید 3 هزار میلیارد تومانی بانکی، گفت: بانک مرکزی درباره این موضوع خاص دو ماه قبل از عید، هشدارهایی داده بود.

سید حمید پورمحمدی  درباره اخذ تسهیلات سه هزار میلیارد تومانی با سوء استفاده از اسناد بانک صادرات توسط یک بانک که در مرحله اخذ مجوز نهایی قرار داشت، اظهارداشت: یکی از وظایف مهم بانکها تقویت کنترلهای داخلی است و آنها باید بتوانند بانک مرکزی را قانع کنند که در این کنترلها دقیق هستند، در مورد این موضوع خاص بانک مرکزی دو ماه قبل از عید، هشدارهایی را ارایه کرد.

پورمحمدی ادامه داد: با رد یابی وجوه مشخص شد که سرمایه تاسیس بانک از محل منابع بانکی است که پس از کشف این موضوع، دارایی ها بلوکه و در بررسی ها مشخص شد، شرکتهایی که به عنوان سهامدار بانک معرفی شده اند، با یکدیگر ارتباط داشته اند و رد یابی آنها نشان داد که سرمایه از سوی یک شخص بین این شرکتها تقسیم شده و این سرمایه نیز از محل منابع بانکی بوده است.

قائم مقام بانک مرکزی افزود: ‌این موضوعات نشان داد که رفتار موسسان بانک صادقانه نبوده و در این زمینه گزارشی در حال تهیه است تا به شورای پول و اعتبار ارایه و مجوز این بانک لغو شود و در مورد سپرده گذاران و افرادی که با این گروه در ارتباط نیستند، منابعشان بازگردانده شود.

به گفته پورمحمدی، وامهای اعطایی برخی اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل بانکها به شرکتها و اشخاص مرتبط با آنها پرداخت می‌شود که بانک مرکزی با جدیت با این موضوع برخورد می کند،اینگونه تسهیلات جرایم بسیار سنگینی دارد که وارد خزانه می شود.

وی درباره تامین مالی مشاغل خانگی با بیان اینکه حمایت از اشتغال به ویژه در بخش مشاغل خانگی از اولویتهای نظام بانکی است، تصریح کرد: سقف این وام به 5 میلیون تومان و متوسط آن به 4 میلیون تومان است.

قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه در سال جاری دو هزار میلیارد تومان به صورت قرض الحسنه به مشاغل خانگی اختصاص یافته است، تصریح کرد: حمایت از مشاغل دستگاههای حمایتی مانند کمیته امام، صندوق مهر امام رضا و ‌سازمان بهزیستی نیز در دستور کار است.

وی با بیان اینکه یکهزار و 200 میلیارد تومان منابع برای این بخش توزیع استانی دستگاهی و بانکی شده است، افزود: سقف پرداخت این منابع نیز به 10 میلیون تومان افزایش یافته است.

پورمحمدی اولویت دیگر این بانک را حفظ تولید و اشتغال دانست و افزود: از این طریق بخش مهمی از منابع بانکها برای حفظ مشتریان و استمرار تولید در کشور اختصاص می یابد.

به گفته وی، اولویت دیگر تخصیص اعتبارات در بخش مشاغل اتمام طرح های نیمه تمام است به نوعی که با پایان این طرح ها در سال جاری 320 هزار فرصت شغلی ایجاد می شود.

این مقام مسئول در بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برخی از اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل بانکها سعی می کنند که وامهای اعطایی به شرکتها و اشخاص مرتبط با خود آنها باشد که بانک مرکزی با جدیت با این موضوع برخورد می کند.

پورمحمدی با تاکید بر اینکه این افراد بیش از یک درصد از سرمایه پایه را حق ندارند به عنوان تسهیلات به این صورت پرداخت کنند، افزود: اینگونه تسهیلات جرایم بسیار سنگینی دارد که وارد خزانه می شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات کلان از منابع بانک که فقط در اختیار یک فرد یا شرکت قرار گیرد از نظر بانک مرکزی قابل پذیرش نیست.

قائم مقام بانک مرکزی افزود: یک بانک در مرحله آغازین فعالیتش توسط بانک مرکزی متوقف شد، پرونده بانک دیگری هم به هیئت انتظامی ارسال شد و دو بانک دیگر هم ممکن است که به هیئت انتظامی ارجاع داده شوند.

وی بر نظارت حضوری و غیر حضوری بانک مرکزی بر نظام بانکی تاکید کرد و افزود: بازرسان بانک مرکزی به صورت محسوس و غیرمحسوس در شعب و سرپرستی ها حضور دارند.

پورمحمدی عنوان کرد: حسابرسانی که می خواهند کار حسابرسی بانکها را انجام دهند باید صلاحیتشان توسط بانک مرکزی احراز شود.

وی نسبت به بازار غیر متشکل پولی انتقاد کرد و افزود: بازار غیرمتشکل پولی دارای ریشه‌ای30 ساله است و نظم بخشیدن به این بازار دارای هزینه های بسیاری است، اما بانک مرکزی بر این باور است که در ازای پرداخت این هزینه آرامشی را در برابر مخاطرات آتی ایجاد می کند.

پورمحمدی با اشاره به فعایت 2 دسته از تعاونی‌ها تحت قالب‌های تعاونی‌های اعتبار صنفی و تعاونی‌های اعتبار آزاد، افزود: بانک مرکزی تعاونی‌های اعتبار صنفی را به شدت مورد حمایت قرار داده است و در این بخش از مجموع یک هزارو 500 تعاونی ، 800 تعاونی مجوز دریافت کرده‌اند.
 
وی ادامه داد: از مجموع 141 تعاونی های اعتباری آزاد که معمولا آورده موسسان آنها خیلی پایین‌تراز آورده مردم است، 14 موسسه در شرف تاسیس ایجاد شده استٰ، از مجموع 14 موسسه اعتباری در شرف تاسیس، روند آغاز بکار 10 موسسه نهایی شده است و موسسه های دیگر دارای ملاحضاتی هستند.
 
قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه برای 600 صرافی کشور مجوز فعالیت صادر و نرم‌افزارهای مورد نیاز تعبیه شده استٰ، افزود: به جز صرافی‌هایی که مجوز دریافت کرده اند، مابقی صرافی‌ها حق فعالیت ندارند و وزارت اطلاعات جلوی فعالیت این صرافی‌ها را خواهد گرفت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها