گفت‌وگو با سعید انصاری، آهنگساز سریال «نابرده رنج»

اهل حاشیه نیستم

سعید انصاری، آهنگساز سریال «نابرده رنج» است. وی تاکنون کار آهنگسازی سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی متعددی از جمله: پرواز از اردوگاه، بانی‌چاو، یورش، دختر ایرونی، تب، مجردها و پس از باران و... را به عهده داشته است. با وی درخصوص موسیقی این سریال به گفت‌وگو پرداخته‌ایم.
کد خبر: ۴۱۹۴۳۳

در ابتدا درخصوص نحوه همکاری‌تان با مجموعه نابرده رنج و تجربه همکاری با آقای بذرافشان جوان که اولین تجربه کارگردانی وی بود، بفرمایید؟

حدود 20 سال است که موسیقی فیلم می‌سازم و برای ساخت موسیقی این سریال از من دعوت کردند و پس از بررسی قبول کردم. ایشان را از قبل می‌شناختم و البته به دلیل کمبود وقت نتوانستم فیلمنامه را بخوانم و فقط قصه را برایم تعریف کردند و یک بخش‌هایی را برایم پخش کردند و در مجموع همکاری خوبی با هم داشتیم.

تجربه چنین کاری که همزمان با ساخت، هر شب روی آنتن باشد و با این حجم و فشردگی چگونه بود؟ از سختی کار بگویید؟

کار بسیار سختی است. زمان بسیار کمی داشتم و مجبور شدم با فشردگی زیادی کار را انجام دهم. البته من کارم این است و گله‌ای ندارم و سختی‌هایش را پذیرفتم.

به عنوان یک آهنگساز معتقدید که آهنگساز باید از ژانر کار و فیلمنامه خبر داشته باشد؟

این کاری است که به خاطر کمبود وقت، خیلی کم انجام می‌شود و ما مجبوریم کار را آماده ببینیم، من تا جایی که می‌توانم دوست دارم ژانرهای مورد علاقه‌ام را انتخاب کنم و به عنوان آهنگساز فیلم باید هر ژانری را کار کنم، کما این‌که تا الان هم انجام داده‌ام. انیمیشن، کودک، دفاع مقدس و حتی طنز مثل فیلم مجردها و سریال «مامور بدرقه» که الان پخش می‌شود.

می‌شود گفت خودتان بیشتر ژانر ملودرام را می‌پسندید؟

من کیفیت کار، بیشتر از ژانر برایم اهمیتی دارد.

چرا همیشه اکثر فیلمسازان دقیقه 90 یاد ساخت موسیقی می‌افتند، این مساله باعث ایجاد این مشکلات، فشردگی و عجله در کار نمی‌شود؟

به نظرم هر وقت عمده کار و پول تمام می‌شود ،یاد موسیقی می‌افتند. من خودم هم از قربانیان این ماجرا هستم و باید از خود فیلمسازان بپرسید چرا این اتفاق می‌افتد.

اگر شما که در این کار تجربه دارید، دست رد به درخواست چند کارگردان و تهیه‌کننده‌ای که دقیقه 90 به سراغتان می‌آیند بزنید، شاید زمان بهتری برای ساخت موسیقی به شما بدهند؛ چرا این کار را نمی‌کنید؟

نمی‌خواهم وارد حاشیه بشوم، سیستم کار فیلمسازی در این مملکت را من که نمی‌توانم اصلاح کنم. من کار قبول نکنم به من لطمه می‌خورد.

به خاطر جنبه مالی کار می‌کنید؟

نمی‌دانم چه جوابی از من می‌خواهید، طبیعتا هر کاری را قبول نمی‌کنم، صرفا برای کسانی که فقط بخواهند کاری انجام بدهند، اسم خودم را خراب نمی‌کنم. کارم را می‌کنم و سعی می‌کنم بهترین کار را انجام بدهم.

الان در حال حاضر وضع موسیقی متن را چطور می‌بینید؟

اگر جواب بدهم وارد حاشیه می‌شوم، اصولا من اهل حاشیه نیستم. فیلم‌هایمان این است و موسیقی‌هایمان هم این است و در کل به هم می‌خورند.

شما سبک کاری خاص خودتان را دارید؟

تلاشم در این است که هر روز تجربه جدید به دست بیاورم و کماکان بتوانم پیشرفت کنم.

برای ساخت موسیقی این سریال عمدتا از چه سازهایی استفاده کردید؟

مشخصا نمی‌توانم بگویم هر کسی باید در کارش از یک ساز ثابت استفاده کند، خیلی‌ها ساز تخصصی دارند و مخصوص کشور ما هم نیست، مثلا کیشان ساز تخصصی‌اش ترومپت است و در همه کارهایش استفاده می‌کند و خوب هم استفاده می‌کند، نمی‌توانم بگویم که فقط از سازهای سنتی استفاده می‌کنم، گاهی کارها تلفیقی است.

تیتراژ پایانی این کار که توسط خود شما ساخته نشد و ظاهرا هم از این کار دلخور شدید؟

چیزی برای گفتن ندارم، مساله بدون هماهنگی نیست، اگر بخواهم بگویم؛ قصه‌اش طولانی است. اساسا یا ترانه کار نمی‌کنم یا اگر کار کنم یک ترانه قدیمی را احیا می‌کنم، برای این کار، به دلایلی نپذیرفتم و یک ترانه دیگری جایگزین شد.

خودتان در مجموع راضی بودید؟

صد درصد از کار راضی نیستم. اگر قرار باشد ترانه را من انتخاب کنم، خواننده را هم خودم انتخاب می‌کنم، در واقع کار اصلی من ساخت موسیقی متن فیلم است.

در مجموع، واقعا این سریال را دوست دارم و به عنوان یک مخاطب عام و بدون تخصص همه چیز این کار را دوست دارم.

سپیده نوری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها