شهرها و جاذبه‌ها

جشنواره انار در ساوه

شهریور امسال همزمان با برداشت محصول انار، جشنواره انار به منظور جذب گردشگر در ساوه برگزار می‌شود. معاون گردشگری استان مرکزی در این باره به مهر گفت: این جشنواره از سوی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی و فرمانداری ساوه برگزار می‌شود.
کد خبر: ۴۱۷۰۸۹

مجتبی‌ رضوانی هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی آرایه‌های فرهنگی و بومی مرتبط با انار با توجه به نزدیک بودن فصل برداشت این محصول در کنار جاذبه‌های بکر طبیعی و مذهبی ساوه عنوان کرد و افزود: همان‌طور که در تاریخ جشن‌های محلی و برداشت محصول در استان مرکزی نمایان است، جشن انار نوعی جشن شکرگزاری و سپاس از پروردگار برای برداشت محصول به شمار می‌رود.

وی با بیان این‌که چیدن انار از نیمه نخست مهر آغاز می‌شود، تصریح کرد: انار چینی در این جشنواره جنبه نمادین دارد و بیشتر با هدف آشنایی گردشگران تابستانی ساوه با این محصول انجام می‌شود.

قائم‌مقام میراث‌فرهنگی استان مرکزی گفت: برپایی این‌گونه جشن‌ها که به نوعی معرف میراث‌معنوی استان است، نقش مهمی در حفظ، پاسداشت و انتقال فرهنگ‌ها به نسل جدید و همچنین معرفی جاذبه‌های طبیعی، فرهنگی و تاریخی استان دارد.

گفتنی است سال گذشته از 9 هکتار از باغات بارده ساوه 130 هزار تن انار در 78 رقم برداشت شد. متوسط عملکرد انار در باغات این شهرستان 15 تن در هکتار است.

بیشترین باغات انار کشور در ساوه قرار دارد و مردم این استان علاوه بر برداشت انار، در تهیه رب انار و دیگر متعلقات آن اشتغال دارند.

میوه بهشتی

انار را میوه‌ای بهشتی می‌دانند، میوه‌ای که الماس‌های درخشان سرخ با بطنی سپید در گردی کاسه مانند آن جمع شده‌اند تا رمزی از جاودانگی را برای انسان متجلی کنند و ایران زادگاه این جاودانه‌ترین میوه زمینی است.

انار بومی مناطق شرق ایران تا کوه‌های هیمالیا در شمال هند است و یکی از اولین گیاهان کاشته شده به دست بشر است .

در مجموعه ملی انار ایران تعداد 760 گونه انار بومی ایران نگهداری می‌شود که بزرگ‌ترین در نوع خود در دنیاست.و اما جایی که اصیل‌ترین انارهای ایرانی عرضه می‌شود ساوه، شهری در نزدیکی کویر در استان مرکزی است.

انار ساوه از مرغوب‌ترین و شناخته شده‌ترین انارهای کشور به شمار می‌رود که در 9 هزار هکتار از باغ‌های این شهرستان تولید می‌شود. این محصول از مهم‌ترین محصولات باغی ساوه نیز هست که در زبان محلی به آن نار نیز می‌گویند.شهرستان ساوه از نظر سطح زیر کشت و میزان تولید انار مقام اول کشور را دارد و طعم و رنگ و میزان آبدهی انار ساوه در جهان کم‌نظیر است.

تولید انواع انار در ساوه به عنوان زادگاه اصلی انار از تعداد ملی پیشی گرفته و سالانه 78 نوع انار در این شهرستان در رنگ‌های مختلف از سفید تا سیاه تولید می‌شود.

ملس ترش، ملس تبریزی، یوسف‌خانی، رباب نی‌ریز، ملس یزدی و ارجستانی انواع انار ساوه به شمار می‌روند.

در این فصل یعنی اواخر تیر و اوایل مرداد انارهای ساوه در حال رشد هستند و با گذر از فصل گرما و رسیدن انارها در فصل پاییز، زمان برداشت آن نیز فرا می‌رسد که در این هنگام کشاورزان با شور و شوق به برداشت میوه از درخت‌های کوتاه قد و قابل دسترس انار می‌پردازند. و اما آوازه انار ساوه تنها در ایران نپیچیده که خارج از این مرز و در اقصی نقاط دنیا از شهرت خاصی برخوردار است، به طوری که سالانه بخشی از انارهای سرخ و رسیده ساوه به اروپا، آمریکا و کشورهای آسیایی و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها