در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
به گزارش مهر، گرچه فعالان بازار سکه و طلا پیش بینی می کردند که با آغاز عرضه وسیع سکه ها و شمش طلای 12 کیلویی توسط بانک مرکزی در شعبات بانکها و بانک کارگشایی شاهد کاهش قیمت سکه ها و از بین رفتن حباب قیمت در این بازار باشیم، اما هم اکنون وضعیت قیمتها در بازار عکس این حالت را نشان می دهد.
فعالان بازار سکه دلیل افزایش مجدد قیمت سکه ها را وجود تقاضا در بازار سکه عنوان می کنند. در عین حال گزارش ها نشان می دهد که هنوز بازار سکه مملو از متقاضیان خرید سکه است.
بر این اساس قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم امروز یکشنبه در بازار 445 هزار تومان، سکه طرح جدید 435 هزار تومان، نیم سکه 216 هزار تومان، ربع سکه 135 هزار تومان و سکه گرمی 56 هزار تومان است.
بررسی وضعیت نرخها در بازار نشان می دهد که قیمتها با وجود عرضه های وسیع، رو به افزایش است، به طوریکه نرخ ربع سکه بهار آزادی که در پایان معاملات دیروز به 132 هزار تومان رسیده بود، هم اکنون با 3 هزار تومان افزایش به 135 هزار تومان رسیده، این در حالی است که نرخ سکه ربع بهار آزادی صبح دیروز 113 هزار تومان بود.
همچنین نرخ نیم سکه بهار آزادی هم که در پایان معاملات روز گذشته به 215 هزار تومان رسیده بود، هم اکنون به 216 هزار تومان رسیده است، درعین حال نرخ این نوع سکه صبح روز گذشته 207 هزار تومان در بازار بود.
نرخ سکه طرح جدید دیروز به 416 هزار تومان هم رسیده بود. گرچه نرخهایی که اعلام شد، باید هم اکنون در بازار سکه توسط سکه فروشان اعمال شود، اما تابلوی صرافی ها حاکی از درج نرخهای متفاوتی در این بازار است و می توان گفت هم اکنون بازار سکه چند نرخی است.
فعالان بازار سکه و طلا افزایش میزان عرضه های سکه با توجه به اعلام بانک مرکزی مبنی بر اینکه سکه به میزان کافی در این بانک ضرب شده و محدودیتی در عرضه آنها به بازار وجود ندارد، را خواستار شدند تا در این حالت بازار به یک تعادل دست یابد.
با آغاز عرضه سکه ها در شعب بانکی از روز شنبه، متقاضیان زیادی برای خرید به بانکهای اعلام شده مراجعه می کنند، همچنین در بانک کارگشایی نیز متقاضیان و خریداران زیادی به نوبت می نشینند، اما با این وجود هنوز عطش بازار برای خرید سکه ها فرو ننشسته است.
امروز نرخ طلا در بازار داخلی نرخ هر گرم طلای زرد 18 عیار 40 هزار و 600 تومان است.
ربع سکه 35 هزار تومان گرانتر از قیمت واقعی
در عین حال،رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: هم اکنون قیمت سکه ها در بازار داخلی ، غیر واقعی و در مقایسه با قیمت جهانی طلا گران تر است.
احمد وفادار در مصاحبه اختصاصی با واحد مرکزی خبر با بیان اینکه قیمت طلا در هرکشوری به قیمت جهانی آن وابسته است افزود: هم اکنون هر اونس طلا در بازار جهانی هزار و 507 دلار است که با توجه به آن و با توجه به میزان طلای موجود در سکه ها ، هزینه ضرب سکه و دیگر هزینه ها، هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید باید حدود 408 هزار تومان باشد اما ساعت13 امروز قیمت آن در بازار آزاد ، 428 هزار تومان بود.
وی گفت: قیمت نیم سکه هم در این ساعت 215 هزار تومان بود حال آن که قیمت واقعی آن حدود200 هزار تومان است.
وفادار افزود: ربع سکه هم ساعت13 امروز در بازار آزاد 35 هزار تومان گران تر از قیمت جهانی طلا و 140 هزار تومان عرضه شد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ، بیشتر بودن تقاضای خرید سکه نسبت به عرضه آن را مهم ترین علت این تفاوت قیمت دانست و اضافه کرد: بانک مرکزی باید برای ایجاد تعادل عرضه و تقاضا در بازار سکه ، آن را نامحدود و متناسب با قیمت جهانی طلا در شعب بانک ها عرضه کند.
دیروز هر متقاضی حداکثر تا پنج قطعه سکه می توانست از شعب منتخب بانک مرکزی بخرد.
بانک مرکزی اعلام کرده است برای متعادل شدن بازار سکه ، روزهای زوج هفته از ساعت 11 تا 13 از طریق شعب منتخب بانک ملی ، سکه طلا عرضه می کند.
اسامی این شعب در سایت اینترنتی بانک مرکزی اعلام شده است.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: