محمد صالح‌علاء از آخرین فعالیت‌های ادبی ـ هنری‌اش می‌گوید

پرواز با یک بال

محمد صالح‌علاء قرار است کتاب «پریدن با یک بال» را امسال روانه بازار کتاب کند. این کتاب قرار بود در سال 1388 منتشر شود که به علت گرفتاری‌های شخصی نویسنده، چاپ آن به سال آینده موکول شد.
کد خبر: ۳۱۹۶۰۴

یکی از دلایل تاخیر انتشار این کتاب به طرح روی جلد آن برمی‌گردد که به گفته صالح‌علاء قرار بود عباس کیارستمی آن را بکشد که به ‌علت مشغله زیاد این کارگردان سینما و حضور نداشتن وی در ایران، این امکان میسر نشد و احتمالا طراحی آن به فرد دیگری سپرده خواهد شد.

صالح‌علاء چاپ این کتاب را به احمدرضا احمدی ـ شاعر معاصر ـ سپرده تا درباره ناشر آن تصمیم بگیرد. او می‌گوید: «با این‌که پیشنهادات متعددی از انتشارات مختلف برای چاپ آن داشتم، اما فعلا دست نگه داشتم تا احمدی دراین‌باره تصمیم بگیرد و آن را به ناشر بسپارد.»

پریدن با یک بال، قصه‌ای است مفهومی با نگاهی فانتزی.

صالح علاء پیش از این نیز در سال 1358 اقدام به ترجمه کتاب «تمامی آنچه که مردان در باب زنان می‌دانند» اثر عبدل اسمیت کرد.

این کتاب که در تیراژ بالایی به چاپ بیست و سوم رسیده، در فرانسه نیز منتشر و با استقبال روبه‌رو شده است. بتازگی نیز در کردستان عراق انتشار یافته و خیلی زود نایاب شده است.

طنز تلخی که در این کتاب نهفته است سفید بودن همه صفحات آن است در حالی که اسم صالح‌علاء به عنوان مترجم در آن آمده است.

نویسنده کتاب ـ عبدل اسمیت ـ طبق توضیح صالح‌علاء در پشت جلد، با این که سال 1933 از دانشگاه آکسفورد در رشته روان‌شناسی زن دکتری گرفته، خودش هنوز مجرد مانده و هیچ بعید نیست این اسم هم یک نام مستعار باشد برای پررنگ‌کردن شوخی تلخ کتاب درست مثل تشکر نویسنده از 2 مترجم دیگر به‌خاطر تطبیق متن انگلیسی با متن فرانسه آن.

صالح‌علاء که دستی هم در سرودن شعر و ترانه دارد درباره چاپ اشعارش می‌گوید: «چندبار قرار بود این اتفاق بیفتد و شعرهایم را بخوانم و سی‌دی شود که این کار انجام نشد آن هم به خاطر کوتاهی و عدم رغبت خودم.»

صاح‌علاء شاعر، نویسنده، بازیگر و مجری توانمند رادیو و تلویزیون متولد سال 1331 شهر اراک است.

لیسانس بازیگری و کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبا و فوق لیسانس زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه علامه طباطبایی را دارد.

فعالیت هنری او از سال 1347 با قصه‌نویسی، نمایشنامه‌نویسی و ترانه‌سرایی شروع شد و با بازی در تئاتر و فیلم و ساخت تله‌فیلم و برنامه برای تلویزیون و اجراهای رادیویی ادامه یافت.

او هم اکنون اجرای موفق برنامه «دو قدم مانده به صبح» را از شبکه 4 سیما به عهده دارد. این برنامه که با دعوت از کارشناسان و مهمانان در حیطه‌های مختلف هنری مانند عکاسی، نقاشی، مجسمه‌سازی، شعر و ادبیات، انیمیشن، تئاتر و سینما به بحث و گفتگو درباره این هنرها می‌پردازد با اجرای دلچسب و شیرین صالح‌علاء بیشتر به دل نشسته و نظر مخاطبان را بیش از هر برنامه‌ای به خود جلب می‌کند.

آنچه بیش از هر چیز باعث شیرینی و شهرت این برنامه شده، اجرای منحصر به فرد و ادبیات گفتاری خاص صالح‌علاء است که به قول خودش همیشه همراهش بوده و مربوط به امروز و این برنامه نیست و شبیه خودش است.

فاطمه مرادزاده / گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها