با دوبله یک فیلم جدید

سامورایی گوشه‌گیر، عاشق می‌شود

فیلم «سامورایی گوشه‌گی»ر( نام اصلی: غروب سامورایی)‌ ساخته یوجی یامادا، کاندیدای اسکار بهترین فیلم خارجی سال 2003 اثری است که به سرپرستی محمدرضا آشتیانی‌پور دوبله شده است.
کد خبر: ۲۸۱۹۱۹

ماجراهای این فیلم درباره سامورایی غمگین و گرفته‌ای به نام یوگی جی است که با 2 دخترش زندگی می‌کند. در یکی از روزها، او زنی به نام تومویی را می‌بیند. این دیدار سبب می‌شود عشق قدیمی بین آنها زنده شود. شوهر سابق این زن، یوگی جی را به دوئل دعوت می‌کند. یوگی‌جی به جای شمشیر با چوب در این نبرد شرکت می‌کند و پیروز می‌شود. مدتی بعد از او می‌خواهند با یک فرد یاغی مبارزه کند. او ابتدا با این فرد صحبت می‌کند و سپس در یک مبارزه وی را می‌کشد. یوگی‌جی هنگامی که به خانه بازمی‌گردد، تومویی را منتظر خود می‌بیند. آشتیانی‌پور برای نقش یوگی‌جی که در دوبله یوآن جی تلفظ شده است ابتدا منوچهر زنده‌دل را در نظر گرفت، اما دسترسی به وی ممکن نشد. آشتیانی‌پور سپس با توجه به این که این نقش با ویژگی‌های صدای او هماهنگ بود، اجرایش را خود به عهده گرفت.

او نقش تومویی را که آدمی ظریف و خوش صورت و مهربان است به مریم شیرزاد سپرد زیرا جنس صدای وی برای شخصی با این ویژگی‌ها کاملا مناسب است. نقش گویی یوگو را همت مومی‌وند بر عهده داشته است. یوگو، سامورایی حدودا 50 ساله، سابقا فردی قدرتمند بوده است و در صدای وی علاوه بر تمام ویژگی‌ها می‌بایست قدرتی وجود می‌داشت که گذشته وی را باورپذیر کند. به همین دلیل مدیر دوبلاژ، مومی‌وند را انتخاب کرده است. لینوما دوست قدیمی یوگی‌جی، آدمی باز و روشنفکر است به طوری که به او پیشنهاد می‌کند با خواهرش ازدواج کند. آشتیانی‌پور برای وی که 30 تا 35 ساله است، امیرمحمد صمصامی را برگزیده است. او نقش عمو را که بشدت سنتی و نماینده قشر قدیمی ژاپن است، به ناصر احمدی سپرده زیرا صدای زمخت و خشن وی کاملا با ویژگی‌های این نقش تطابق دارد. مدیر دوبلاژ «سامورایی گوشه‌گیر» برای نقش ایتو دختر کوچک یوگی‌جی شوکت حجت را انتخاب کرد اما چون وی در سفر بود به انتخاب دیگرش شیلا آژیر رضایت داد. ایتو در کودکی چهره‌اش دیده می‌شود اما در بزرگسالی فقط صدایش حضور دارد که راوی داستان فیلم است. آشتیانی‌پور به گفته خودش می‌بایست کسی را انتخاب می‌کرد که بتواند در هر دو مقطع گویندگی کند به همین دلیل ابتدا حجت و سپس «آژیر» را برگزید. او «سامورایی گوشه‌گیر» را فیلمی عاشقانه و آرام با ریتم کند که خسته‌کننده نیست توصیف کرده و تاکید می‌کند که این فیلم را با توجه به همین حال و هوا دوبله کرده است.

محمدرضا کلانتر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها