در حمایت از پیشنهاد ایران منتشر شد

بیانیه غیرمتعهدها در شورای حکام

کشورهای عضو جنبش غیر متعهدها با انتشار بیانیه ای از پیشنهاد ایران برای گنجاندن یک بند در دستور کار کنفرانس عمومی آژانس مبنی بر مصونیت فعالیتهای هسته‌ای صلح آمیز از تعرض و هرگونه حمله یا تهدید به حمله چه در حال کار و چه در حال ساخت، حمایت کردند.
کد خبر: ۲۷۹۰۵۶

به گزارش واحد مرکزی خبر ، متن کامل بیانیه جنبش غیر متعهدها به این شرح است :

خانم رئیس جلسه

1-جنبش عدم تعهد مایل است مراتب تشکر خود را نسبت به ارائه گزارش آقای دکتر محمد البرادعی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص اجرای موافقتنامه‌های پادمان در جمهوری اسلامی ایران که طی سند 25/2009/ gov ارائه گردیده ابراز نماید.

2-قبل از بیان نقطه نظراتمان در خصوص گزارش مدیرکل، جنبش عدم تعهد مایل است مواضع اصولی خود در باره این موضوع را تکرار نماید:

a.جنبش عدم تعهد برحق اولیه و غیر قابل انکار کلیه کشورها برای توسعه، تحقیق، تولید و استفاده از انرژی اتمی برای مقاصد صلح آمیز، بدون هرگونه تبعیض و منطبق با تعهدات قانونی مترتب، تاکید می‌نماید بنابراین، هیچ موردی نباید به گونه‌ای تفسیر شود که منجر به ایجاد ممنوعیت یا محدودیت حقوق کشورها در توسعه انرژی اتمی برای مقاصد صلح آمیز شود. تصمیمات و انتخابهای کشورها، شامل موارد مورد نظر جمهوری اسلامی ایران، در زمینه استفاده‌های صلح آمیز از فن آوری هسته‌ای و سیاستهای چرخه سوخت می بایست محترم شمرده شوند.

b.جنبش عدم تعهد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به عنوان تنها مرجع ذیصلاح برای راستی آزمایی تعهدات پادمانی مترتب بر اعضا مورد شناسایی قرار داده و بر عدم فشار یا مداخله ناروا در فعالیتهای آژانس در فرآیند راستی آزمایی که می‌تواند کارایی و اعتبار آژانس را به مخاطره اندازد، تاکید می‌کند.

c.جنبش عدم تعهد بر تفاوت بنیادین میان تعهدات قانونی کشورها ذیل موافقتنامه‌های پادمان با هرگونه اقدامات اطمینان ساز داوطلبانه‌ای که دربرگیرنده تعهد پادمانهای قانونی نیست، تاکید دارد.

d.جنبش عدم تعهد تاسیس منطقه عاری از سلاح هسته‌ای (nwfz) در منطقه خاورمیانه را به عنوان قدم مثبتی در راه نائل شدن به هدف خلع سلاح هسته‌ای جهانی مورد توجه قرار داده و مراتب حمایت خود از تاسیس چنین منطقه‌ای مطابق با قطعنامه‌های مربوطة مجمع عمومی و شورای امنیت را تکرار می‌کند.

e.جنبش عدم تعهد بر مصونیت فعالیتهای هسته‌ای صلح آمیز از تعرض و هرگونه حمله یا تهدید به حمله بر علیه تاسیسات هسته‌ای صلح آمیز اعم از در حال فعالیت یا در حال ساخت که بشریت و محیط زیست را در معرض خطر جدی قرار داده و نقض عمده حقوق بین‌الملل، اصول و اهداف منشور ملل متحد و آئین نامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محسوب می‌شود، تاکید می‌نماید. جنبش عدم تعهد نیاز به تدوین سند مذاکراتی چند جانبه جامع برای اعلام ممنوعیت حملات یا تهدید به حملات بر تاسیسات هسته‌ای مختص استفاده‌های صلح آمیز از انرژی هسته‌ای را تصدیق می‌نماید.

f.جنبش عدم تعهد قویا معتقد است که کلیه پادمانها و موضوعات راستی آزمایی منجمله موارد مربوط به ایران می‌بایست در چارچوب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و بر اساس مبانی حقوقی و فنی حل و فصل گردد. علاوه بر آن جنبش عدم تعهد تاکید دارد که آژانس می‌بایست به کار خود برای حل موضوع هسته‌ای ایران در چارچوب اختیار و اساسنامه آژانس ادامه دهد.

g.عدم تعهد بر دیپلماسی و گفتگو از طریق صلح آمیز و مذاکرات محتوائی بدون پیش شرط بین طرفهای ذیربط بعنوان روشهائی که از طریق آن به یک راه حل پایانی برای موضوع هسته‌ای ایران دست می‌یابد، تاکید می نماید.

3-عدم تعهد تصریح مدیرکل بر توانمندی آژانس به ادامه راستی آزمایی نسبت به عدم انحراف مواد هسته‌ای اظهار شده در ایران را مورد توجه قرار می‌دهد.

4-عدم تعهد از افزایش همکاری میان آژانس و ایران که در آخرین گزارش مدیرکل ذکر شده استقبال نموده و در این رابطه موارد زیر را متذکر می‌شود:

a..ایران و آژانس موافقت خود را با پیشرفتهای منجر به اقدامات نظارتی و محدود سازی در کارخانه غنی سازی سوخت (fep) که در تاریخ 12 اوت 2009 در محل و به منظور اینکه آژانس کاملا ‌اهداف پادمانهای خود در مورد این تاسیسات را به مورد اجر گذارد، اعلام کردند. ایران و آژانس همچنین با بهینه سازی قوانین محاسبه و اجرای اسناد و الزامات دسترسی به موقع به بازرسی‌های غیراعلامی، موافقت نمودند.

b.فعالیتهای تولید مواد هسته‌ای، خصوصا مواردی که به غنی سازی مربوط می‌شود همچنان تحت کنترل و نظارت آژانس، نتایج نمونه‌های محیط زیستی گرفته شده در fep در نطنز و کارخانه غنی سازی آزمایشی سوخت (pfep) دلالت بر آن دارد که عملیات کارخانه‌ها منطبق بر موارد اظهار شده بوده است. نظر به انعکاس موفقیت آمیز نتایج سه بازرسی سرزده در آخرین گزارش آژانس از مارس 2007، تاکنون مجموعا 29 بازرسی سرزده در fep انجام شده است.

c.آژانس به نظارت بر استفاده و ساخت سلولهای داغ در تاسیسات هسته‌ای مربوطه در ایران ادامه داده و هیچ نشانه‌ای دال بر اینکه فعالیتهای جاری مربوط به بازفرآوری است، در تاسیسات فوق مشاهده نشده است.

d.ایران پرسشنامه طراحی اطلاعات به روز شده خود (diq ) در خصوص کارخانه تولید سوخت (fmp ) را تسلیم نموده و آژانس هم سیستم راستی آزمایی فیزیکی موجودی (piv) و هم راستی آزمایی اطلاعات طراحی شده (div ) را در کارخانه تولید سوخت را انجام داده است کرده است. ایران برای‌ آژانس امکان دسترسی به راکتور آب سنگین اراک (ir-40 ) و اجرای راستی آزمایی اطلاعات طراحی شده(div ) در آن را فراهم آورده است.

e.آژانس ارزیابی خود در خصوص نتایج به مورد اجرا گذاشتن piv در تاسیسات تبدیل اورانیوم (ucf ) را نهایی کرده و در نتیجه گیری همخوانی فهرست مواد هسته‌ای اعلامی از سوی ایران در ucf را با نتایج به دست آمده تائید نموده است. آژانس همچنین عملیاتdiv در ucf را هدایت کرده است. آژانس قادر به تائید سازگاری تاسیسات با اطلاعات مطروحه فراهم آمده از سوی ایران شده است.

5-جنبش عدم تعهد حمایت کامل خود از درخواستهای مکرر مدیرکل خطاب به آن دسته از اعضایی که می‌بایست اطلاعات درخواستی دبیرخانه در خصوص موضوعات ادعائی به منظور تائید آماده شدن کلیه اسناد مربوط به ایران از سوی آژانس، را اعلام می‌کند. جنبش عدم تعهد یکبار دیگر نگرانیهای خود نسبت به ایجاد موانع در این خصوص که موجب به تاخیر افتادن فرآیند راستی آزمایی آژانس می‌شود را ابراز می‌دارد. در این رابطه، جنبش عدم تعهد گزارش مدیرکل را یادآوری می‌نماید که:

a.آژانس سازوکار و روشهای محدودی برای اثبات صحت مدارک ارائه شده به عنوان اساس مطالعات ادعائی را دارد.

b.محدودیتهای صورت گرفته از سوی بعضی از اعضا در خصوص میزان دسترسی به اطلاعات در مورد ایران، کار هدایت مذاکرات جزئی در رابطه با این موضوع با ایران را برای آژانس مشکلتر می‌کند.

6-جنبش عدم تعهد یکبار دیگر قویا هرگونه فشار یا مداخله ناروا در فعالیتهای آژانس خصوصاً در فرآیند راستی آزمایی که می‌تواند اعتبار و کارآمدی اش را به خطر اندازد، مردود می‌شمارد. در این چارچوب عدم تعهد تاکید می‌نماید که هرگونه ادعای اثبات نشده از سوی کشورهای عضو علیه مدیرکل یا هرگونه مداخله در کارش را که نقض مقاد بند vii (f) اساسنامه می‌باشد را مردود می شمارد. جنبش عدم تعهد مایل است اعتماد خود به کار حرفه‌ای و غیر جانبدارانه مدیرکل و دبیرخانه را مورد تاکید مجدد قرار دهد.

7-با ملحوظ داشتن دستاوردهای اخیر فوق الذکر و همچنین گزارشهای قبلی مدیرکل در اجرای برنامه کار تفاهم جمهوری اسلامی ایران و آژانس در خصوص نحوه حل و فصل موضوعات باقی مانده موسوم به infcirc/71l ، جنبش عدم تعهد کماکان منتظر اجرای پادمانها در ایران بصورت عادی می باشد.

9-عدم تعهد موضع اصولی خود مبنی بر اینکه دیپلماسی و گفتگو تنها راه حل بلند مدت برای موضوع هسته ای ایران می باشند، را تصریح می نماید. برای حصول این نتیجه جنبش عدم تعهد همه اعضا را نسبت به مشارکت با دید مثبت، تشویق می نماید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها