برگی از تاریخ : کانال سوئز ملی شد

جام جم آنلاین - 47 سال پیش ، در روز 26 ژوییه سال 1956 میلادی جمال عبدالناصر رئیس جمهور مصر رسما کانال سوئز را ملی اعلام کرد.ناصر این تصمیم را برای تامین مالی اجرای طرح های عمرانی مصر اتخاذ کرد.
کد خبر: ۲۶۸۸۳
جمال عبدالناصر که چهار سال قبل از این تاریخ به قدرت رسیده بود ، ابتدا برای احداث سد عظیم اسوان از امریکایی ها درخواست کمک مالی کرده بود.

احداث سد اسوان یک طرح فرعونی بود که با اجرای آن سطح زمین های کشاورزی مصر دو تا سه برابر می شد و نیازهای این کشور به برق هیدروالکتریک تامین می گردید اما دولت امریکا تقاضای ناصر را نپذیرفت زیرا به ناصر و احساسات سوسیالیستی وی اعتماد نداشت .
بنابراین جمال عبدالناصر تصمیم گرفت کانال سوئز را ملی کند و از درآمد آن برای احداث سد اسوان استفاده نماید.

بنابراین در روز 26 ژوییه سال 1956 میلادی کانال سوئز را ملی اعلام کرده و تمام دارایی های کمپانی بین المللی سوئز که بخش اعظم سهام آن به انگلیس و فرانسه تعلق داشت را مسدود کرد. ملی شدن کانال سوئز به یک بحران بین المللی تبدیل گردید زیرا فرانسه و انگلیس از درآمد کانال سوئز محروم شدند. جمال عبدالناصر پس از ملی کردن کانال ، از کارشناسان اتحاد شوروی برای احداث سد اسوان دعوت کرد.
در روز 29 اکتبر سال 1956 میلادی ابتدا اسرائیلی ها به صحرای سینا حمله کردند و در پی آنها در روز 5 نوامبر چتربازان فرانسوی و انگلیسی در بندر پورت سعید به بهانه محافظت از کانال سوئز فرود آمدند اما نیروهای مهاجم ناگزیر شدند تحت فشارهای سازمان ملل متحد ، امریکا و شوروی خاک مصر را ترک کنند.
ناکامی حمله نیروهای اسرائیلی ، فرانسوی و انگلیسی به مصر و عقب نشینی آنها برای جمال عبدالناصر یک پیروزی دیپلماتیک محسوب شد.

اعتبار ناصر از آن پس نه تنها در میان مردم مصر ، بلکه در میان محرومان جهان سوم رو به افزایش نهاد.
به این ترتیب در روز 26 ژوییه سال 1956 میلادی جمال عبدالناصر کانال سوئز را ملی اعلام کرد.
وقایعی که در پی ملی کردن کانال سوئز رخ دادند ، موجب محبوبیت فزاینده جمال عبدالناصر شد و ناصر تحت عنوان «رئیس» تا زمان مرگ در 28 سپتامبر سال 1970 میلادی در مصر حکومت کرد و در اوج محبوبیت درگذشت .

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها