درپی مرگ رییس جمهور گینه،

نظامیان در گینه کودتا کردند

افسران ارتش گینه چند ساعت پس از انتشار خبر مرگ رئیس‌جمهوری این کشور قدرت را به دست گرفته و کودتا کردند.
کد خبر: ۲۲۴۸۰۸

به گزارش ایسنا، رییس مجمع ملی گینه در حدود ساعت دو صبح امروز سه شنبه خبر داد که لانسانا کونته، رییس جمهور گینه که پس از مرگ سلف خود در سال 1984 طی یک کودتا قدرت را به دست گرفت، درگذشت.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که پس از آن، یک سخنگوی گروهی که خود را شورای ملی دموکراسی نامیده است در رادیو و تلویزیون دولتی این کشور طی اخباری اعلام کرد که قدرت را به دست گرفته است.

این سخنگو که خود را معرفی نکرد گفت: قانون اساسی منحل شده است. دولت منحل شده است. نهاد‌های جمهوری منحل شده‌اند. از این لحظه به بعد، شورا کنترل سرنوشت مردم گینه را در دست دارد.

وی اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری به زودی برگزار خواهد شد، اما جزییات بیشتری نگفت. شش ساعت پیش از این رویداد، رییس نیروهای مسلح گینه در کنار ابوبکر سومپاره رییس مجمع ملی خبر مرگ کونته را پخش می‌کردند.

این اتحاد ارتش و دولت این احساس را ایجاد می‌کند که ارتش احتمالا اجازه خواهد داد برای پیروی از حاکمیت قانون، قدرت به فردی انتقال شود. بر اساس قانون، از رییس مجمع ملی خواسته شده تا به عنوان رییس جمهور جدید سوگند یاد کند.

سومپاره از دادگاه عالی این کشور غرب آفریقا خواست از قانون اساسی پیروی کرده و وی را به عنوان رییس جمهور معرفی کند.

گفته می‌شود کونته بیش از 70 سال داشته و مریض احوال بوده است.

وی که 24 سال بر این کشور حکومت کرده بود، دومین رییس جمهور بود. وی از آخرین اعضای یک گروه از هم پاشیده به نام "مردان بزرگ آفریقا" بود که با استفاده از تفنگ به قدرت رسیدند و در برابر موج دموکراتیکی که کشور را در بر گرفته بود، مقاومت کردند.

کودتای کونته یک هفته پس از مرگ احمد سکوتوره در 26 مارس 1984 روی داد که از زمان استقلال این کشور از فرانسه در 1958 تا آن زمان حاکم آن بوده است.

اگر چه آسوشیتدپرس خبر انحلال قانون اساسی گینه را منتشر کرده، اما خبرگزاری فرانسه به نقل از یک کاپیتان ارتش این کشور آفریقایی خبر از به تعلیق در آمدن قانون اساسی داده است.

کاپیتان موسی دادیس کامارا طی یک سخنرانی در رادیو کوناکری گفت: نهادهای جمهوری نشان داده‌اند که در حل بحران‌هایی که این کشور با آن‌ها روبرو بوده است، ناتوان بوده‌اند.

وی افزود: امروز قانون اساسی به علاوه‌ی فعالیت سیاسی و صنفی به تعلیق در می‌آید، دولت و نهاد‌های جمهوری منحل شده‌اند.

به جای دولت منحل شده‌، یک شورای مشورتی متشکل از نمایندگان مدنی و ارتش تشکیل خواهد شد.

کامارا عنوان داشت که این کشور فقیر غرب آفریقا در وضعیت ناامیدی عمیق است و این که در اقتصاد جهشی بوجود آید و برای مبارزه با فساد کار بیشتری انجام شود، امری حیاتی است.

پس از اعلام خبر مرگ رییس جمهور ناخوش احوال گینه، احمد تیدیان سواری، نخست وزیر این کشور در تلویزیون دولتی حاضر شد و از مردم شجاع گینه خواست آرامش خود را حفظ کنند. وی هم چنین از ارتش خواست به کنترل وضعیت کمک کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها