تولید کشمش طلایی در سنندج

باغداران کردستانی این روزها سخت مشغول تهیه کشمش طلایی هستند که تولید آن به بوولاو معروف است و از روزگاران قدیم رایج بوده است. به گزارش واحد مرکزی خبر، در این روش سنتی باغداران خاکستر چوب را با آب جوشانده و بعد از سرد شدن در ظرف گذاشته تا ته نشین شود ماده ای که بدست می آید خوشاب یا تیزاب نام دارد.
کد خبر: ۲۰۰۷۹۶

تولید کنندگان می گویند تیزاب باید به اندازه گوشت گوساله جوشانده شود، تا کشمش با کیفیتی تهیه شود.

بعد از بدست آمدن خوشاب انگورها را به آن آغشته می‌کنند سپس انگور آغشته به خوشاب را بر پشت بام در مقابل نور خورشید قرار می دهند تا خشک شود.

برای خشک شدن انگورها 7 تا 15 روز زمان صرف می شود.

با این روش سنتی سالانه 25 هزار تن کشمش طلایی در استان تولید می شود.

سطح تاکستانهای کردستان 13 هکتار است.
 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها