طبق مطالعات جدید؛

خوردن غذا‌های فوق‌فرآوری شده به اندازه مصرف سیگار برای سلامت خطرناک است

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد مصرف زیاد غذا‌های فوق‌فرآوری شده با التهاب مزمن در بدن مرتبط است؛ التهابی که می‌تواند به بیماری‌های قلبی، سرطان و مرگ زودرس منجر شود و خطر آن ممکن است به اندازه سیگار کشیدن باشد.
مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد مصرف زیاد غذا‌های فوق‌فرآوری شده با التهاب مزمن در بدن مرتبط است؛ التهابی که می‌تواند به بیماری‌های قلبی، سرطان و مرگ زودرس منجر شود و خطر آن ممکن است به اندازه سیگار کشیدن باشد.
کد خبر: ۱۵۲۳۰۶۲

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از سلامت نیوزو به نقل از scitechdaily، غذا‌های فوق‌فرآوری شده که شامل نوشابه‌ها، تنقلات بسته‌بندی شده و گوشت‌های فرآوری‌شده می‌شوند با التهاب پنهانی در بدن مرتبط هستند که می‌تواند به بیماری قلبی، سرطان و مرگ زودرس منجر شود.

این نوع غذا‌ها که پر از افزودنی‌های شیمیایی و بدون مواد مغذی ضروری هستند، بیش از نیمی از کالری مصرفی روزانه بزرگسالان آمریکایی و بیش از دو سوم کالری کودکان را تشکیل می‌دهند.

طراحی این محصولات به گونه‌ای است که مدت بیشتری ماندگار باشند، طعم جذابی داشته باشند و مصرف بیش از حد را تشویق کنند، در حالی که ارزش غذایی کمی دارند.

مطالعه جدیدی از دانشکده پزشکی دانشگاه فلوریدا آتلانتیک نشان داده است که افرادی که بیشترین میزان غذا‌های فوق‌فرآوری شده را مصرف می‌کنند، سطوح بالاتری از پروتئین واکنشی C حساس (hs-CRP) دارند؛ شاخصی قوی برای التهاب و پیش‌بینی‌کننده بیماری‌های قلبی.

این مطالعه بر داده‌های ۹۲۵۴ بزرگسال آمریکایی مبتنی است و نشان می‌دهد افرادی که ۶۰ تا ۷۹ درصد کالری روزانه خود را از غذا‌های فوق‌فرآوری شده دریافت می‌کنند، ۱۱ درصد بیشتر احتمال دارد که التهاب بالایی داشته باشند. حتی مصرف متوسط (۴۰ تا ۵۹ درصد کالری) نیز خطر التهاب را ۱۴ درصد افزایش می‌دهد.

خطر بالاتر التهاب به ویژه در افراد ۵۰ تا ۵۹ ساله، افراد دارای اضافه وزن و افراد سیگاری مشاهده شده است. جالب اینکه افرادی که فعالیت بدنی ندارند نسبت به افراد فعال، افزایش معنی‌داری در خطر التهاب نشان ندادند.

متخصصان هشدار می‌دهند که با توجه به شباهت خطرات غذا‌های فوق‌فرآوری شده با آسیب‌های ناشی از سیگار، لازم است توجه بیشتری به این موضوع در سیاست‌های بهداشتی و درمانی شود.

نکات مهم
غذا‌های فوق‌فرآوری شده حدود ۶۰ درصد کالری روزانه آمریکایی‌ها را تامین می‌کنند.

hs-CRP یک نشانگر حساس و ارزان التهاب و پیش‌بینی‌کننده بیماری قلبی است.

ارتباط بین مصرف این غذا‌ها و افزایش التهاب می‌تواند عامل افزایش بیماری‌های مزمن باشد.

تغییر سیاست‌ها و افزایش آگاهی عمومی ضروری است، اما مقابله با نفوذ شرکت‌های بزرگ تولید کننده این محصولات چالش‌برانگیز است.

newsQrCode
برچسب ها: فراوری
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها