مراقب روغن های تقلبی باشید

ایسنا: چندی است که برخی از کارشناسان نگرانی هایی را از وجود روغنهای تقلبی در کشور و همچنین ناکارآمدی استانداردهای این ماده غذایی ابراز و نکات تامل برانگیزی را در این زمینه مطرح کرده اند.
کد خبر: ۱۴۹۸۶۴

امروزه با وجود توصیه های مکرر پزشکان مبنی بر استفاده اندک از روغن در غذا، انواع روغن های خوراکی تبدیل به یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی شده و هر فردی حداقل برای غذاهای سرخ کردنی از این روغن ها استفاده می کند.
پروین عشرت آبادی ، مدرس دانشگاه شهید بهشتی در این باره گفت: در استاندارد جدید روغن اسیدلینولنیک روغن با 2.5 برابر افزایش نسبت به استاندارد قبلی از 2 به 5 درصد رسیده است و بالا بودن اسید لینولنیک در روغن باعث کاهش شدید دوام روغن شده و فساد آن را بالا می برد.
عضو انجمن حمایت از مصرف کنندگان با تاکید بر این که برای چنین روغنهایی باید علاوه بر پایین آوردن بسیار زیاد تاریخ مصرف ، بسته بندی های روغن نیز کوچک تر شود، می افزاید در استاندارد جدید، ظرفهای 5 کیلوگرمی نیز برای بسته بندی روغن در نظر گرفته شده که با تاریخ مصرف یک سال عملا مخاطراتی برای خانوارها همراه دارد.
وی ادامه داد: در استاندارد جدید فقط اسید چرب ترانس دیده شده و اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرپ غیراشباع نظیر لینولنیک نه تنها دیده نشده ، بلکه وضعیت بدتری نیز پیدا کرده اند. همچنین رئیس انجمن روغن زیتون و زیتون شور ایران درباره روغن زیتون گفت: متاسفانه هیچ کنترل و مبارزه ای علیه ورود این روغنهای تقلبی که از سوی برخی افراد متقلب به صورت قاچاق وارد می شود، انجام نمی شود. رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران نیز با تایید مطلب یاد شده افزود: متاسفانه مقادیر زیادی روغن زیتون های تقلبی از طریق ترکیه و ایتالیا وارد بازار ایران می شود و از سوی دیگر برخی کارخانه های داخلی با کمال تاسف از پارافین در روغن زیتون استفاده کرده اند.
شاهرخ ظهیری با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی مصرف روغن زیتون و جلوگیری از تقلب هایی که در استحصال آن می شود، از این که 90 درصد روغن زیتون های وارداتی از تفاله زیتونی است ، اظهار نگرانی کرد. در مقابل ، رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد موادغذایی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با اشاره به این که انواع روغنهای خوراکی که از گمرک و به صورت مجاز وارد کشور می شوند، بررسی و آزمایش شده و امکان تقلبی بودن آنها وجود ندارد، گفت: انواع روغنهای خوراکی مانند روغن مایع ، زیتون ، آفتابگردان ، ذرت و جامد دارای استاندارد اجباری هستند و علاوه بر موسسه استاندارد، وزارت بهداشت نیز روی آنها نظارت دارد.
هنگامه یوسف زاده با اذعان به این که امکان تقلب در روغن زیتون بالاست ، افزود: استفاده از پارافین در روغن زیتون مجاز نیست و آزمایش هایی که تاکنون از سوی موسسه استاندارد انجام شده ، وجود چنین اقدامی را تایید نمی کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها