به گزارش جام جم آنلاین، بیماریهای گوارشی، اگر درمان نشوند؛ میتوانند سلامتی افراد را با مشکل جدی مواجه کنند.
یکی از شایعترین اختلالات گوارشی افزایش اسید معده است که طی آن اسید خط لوله غذایی را تحریک میکند.
برای غلبه بر مشکل اسید معده، باید یک سبک زندگی سالم داشته باشید: غذا خوردن در زمان مناسب، غذا خوردن در حالت نشسته، خوب جویدن غذا، صاف نشستن حداقل نیم ساعت بعد از غذا.
وعدههای غذایی کوچک و مکرر، برخلاف وعدههای غذایی سنگین و همین طور ورزش منظم، به کنترل اسید معده کمک میکند.
برخی از غذاها و درمانهای خانگی وجود دارند که ممکن است به جلوگیری از اسیدیته یا مشکلات مرتبط با آن کمک کنند.
این دانههای قدرتمند از دیرباز با کاهش ناراحتی معده و کمک به هضم همراه بوده اند. تیمول موجود در آن، به بهبود فرایند هضم کمک میکند. دانههای زنیان رومی را میتوان با کمی نمک مصرف کرد. میتوانید یک قاشق چای خوری از این دانهها را یک شب در آب خیس کنید و بعد آب آن را میل کنید.
مصرف مقداری رازیانه بعد از غذا، سنتی بسیار رایج در هند است. این کار به بهبود بوی دهان کمک میکند؛ اما مهمتر این که رازیانه به هضم غذا کمک میکند. به علاوه، میتوانید دانههای رازیانه را در آب خیس بگذارید و بعد آب را بنوشید یا حتی رازیانه با آب گرم دم کنید. حتی میتوانید آن را به چای اضافه کنید! افزودن کمی شکر کمک بیشتری میکند.
شیر یک پادزهر عالی برای اسیدیته و درمان خانگی اسید معده است. شیر سرد یا در دمای اتاق بلافاصله اسیدیته را از بین میبرد. شیر نوعی آنتی اسید طبیعی است. سرشار از نمکهای کلسیم که اسید را خنثی میکنند. ماست راه دیگری برای کنترل اسیدیته است. علاوه بر این که از بهترین منابع کلسیم است، یک پروبیوتیک طبیعی هم است که رودهای سالمتر و هضم بهتر را به ارمغان میآورد.
ثابت شده است که مصرف یک قاشق چایخوری عسل با آب گرم به رفع اسیدیته کمک میکند. افزودن مقداری لیمو به عسل و آب، ترکیب را به یک عامل قلیایی کننده خوب تبدیل میکند که اسید معده را خنثی میکند.
گشنیز را میتوان هم به صورت برگ تازه و هم به عنوان دانههای خشک برای مقابله با اسیدیته استفاده کرد. خیلی ساده حدود ۱۰ میلی لیتر آب گشنیز موثر است. میتوان آن را به آب یا دوغ اضافه کرد. پودر دانه گشنیز خشک را نیز میتوانید به غذاها اضافه کرده یا روی سالاد بپاشید. چای تخم گشنیز یکی دیگر از راههای آسان مصرف آن است.
همه میوهها، از جمله مرکبات، اثر قلیایی به جا میگذارند و اسیدها را خنثی میکنند. آنها فیبر به رژیم غذایی اضافه میکنند که فرآیند هضم کمک کرده و سلامت را بهبود میبخشند. مصرف روزانه دو میوه تازه یک استراتژی خوب برای کنترل اسید معده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم