jamejamsara
سرا خانواده کد خبر: ۱۲۶۴۸۹۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹  |  ۰۲:۰۴

سیر و پیاز همیشه مورد توجه و استقبال همه بوده است؛ همچنین پیاز به دلیل ماندگاری بالایی که داشت به مسافت های دور ارسال و معامله می شد. بر اساس مطالعه ای که در انگلیس انجام شده است، زمانی که از محصولات باغی صحبت میشود، پیاز بعد از گوجه فرنگی دومین محصول مهم است.

title

به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، در حال حاضر هم محققان آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی ، ایتالیایی و محققان سایر کشورها فواید مصرف سبزیجاتی مانند سیر، پیاز و پیازچه را برای سلامتی تایید کرده اند.

تحقیقات نشان دادهاند که چگونه این سبزیجات به تسهیل سم زدایی بدن کمک کرده و به عنوان آنتی اکسیدانهای قوی عمل میکنند، واکنشهای ایمنی را تحریک میکنند و التهاب را کاهش میدهند.

چه ویژگی هایی سیر و پیاز را خاص می‌کند؟

برخی دانشمندان معتقدند که اجزای موجود در پیاز و سیر موسوم به «آلی سولفیدها» و «بیوفلاونوئیدها» عامل مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی هستند.

مطالعات نشان داده افرادی که مقادیر زیادی سیر و پیاز مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که مقدار کمتری از این سبزیجات مصرف می‌کنند، کمتر به سرطان و بیماری قلبی مبتلا می‌شوند.

پشتیبانی تغذیه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به سرطان

محققان موسسه ملی سرطان در مطالعه‌ای متوجه شدند که مصرف روزانه ۱۰ گرم (تقریبا دو قاشق چایخوری) و یا مقدار بیشتری سیر، پیاز و یا پیازچه با خطر کمتر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط دارد.

مطالعه دیگری که در دانشگاه «وسترن رزرو» انجام شد، نشان داد که سیر ممکن است به کاهش میزان بروز تومورهای پیش سرطانی (پولیپ‌ها) در روده بزرگ کمک کند.

مصرف سیر و پیاز برای سم زدایی بدن

از دیگر فوایدی که مصرف سیر و پیاز برای سلامتی دارند می‌توان به کمک آنها به تسهیل سم زدایی بدن اشاره کرد.

بسیاری از سرطان‌هایی که تصور می‌شود از آسیب به دی.ای.ان ایجاد می‌شوند اغلب از سموم محیطی ناشی می‌شوند.

مطالعه‌ای که در مرکز تحقیقات سرطان «فرد هاچینسون» در سیاتل انجام شده، نشان داد که خوردن یک قاشق چایخوری سیر تازه و نصف فنجان پیاز در روز، موجب افزایش سطح آنزیمی می‌شود که سموم موجود در سلول‌های خونی زنان سالم را از بین می‌برد.

نویسندگان این مطالعه معتقدند که مردان به دلیل داشته جثه بدنی بزرگتر، به‌طور موثر برای بهره برداری از این تاثیر به دوز بالاتری نیاز دارند.

مطالعه دیگری که در اسکاتلند انجام شد نیز نشان داد که مصرف پیاز داغ مقاومت سلول‌های خونی را نسبت به آسیب دی.ان.ای افزایش می‌دهد.

سیر و کلسترول

درحالیکه یک کارآزمایی بالینی بسیار مشهور در دانشگاه «استنفورد» نشان داد که سیر سطح کلسترول را در افراد سالم که کلسترول نسبتا بالایی دارند، کاهش نمی‌دهد، اما پیش از این مطالعات نشان داده‌اند که مصرف سیر اثرات مفید بیشتری بر سطح کلسترول زنان در مقایسه با مردان و نیز در بیماران مبتلا به دیابت و یا مبتلا به بیماری قلبی نسبت به افراد سالم دارد.

اما انتشار گزارش‌های خبری مورد نتیجه منفی مطالعه دانشگاه استنفورد باعث شد به این مسئله توجه نشود که اثرات کاهش دهنده کلسترول بر اثر مصرف سیر برای همه افراد یکسان نیست و هر آزمایشی که در آن درصد زیادی مردان سالم شرکت داشته باشند باعث می‌شود که تاثیر کاهش کلسترول در نتیجه مصرف سیر در بیماران مبتلا به دیابت و بیماری قلبی نادیده گرفته شود.

بعلاوه درحالیکه توجه زیادی به ارتباط میان کلسترول و بیماری قلبی می‌شود اما فواید مصرف سیر در پیشگیری از بیماری قلبی احتمالا به دلیل عواملی به غیر از تغییر در سطح کلسترول است.

به ویژه آزمایش‌های بالینی نشان داده‌اند که مصرف مرتب سیر، باعث کاهش رسوب کلسیم و اندازه پلاک شریانی در عروق کرونر شده و از لخته شدن خون پیشگیری کرده و موجب تقویت چرخش خون در افراد مورد مطالعه می‌شود.

چگونه سیر و پیاز را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنیم؟

حداقل میزان موثر سیر و پیاز برای افزودن به رژیم غذایی روزانه دو قاشق غذاخوری سیر و یا دو قاشق غذا خوری پیاز یا پیازچه به صورت خرد شده یا رنده شده است.

هنگام خرید پیاز حتما باید توجه داشت که پیازهای کاملا تازه را جدا سازید. پیاز باید بسیار سفت و لایه بیرونی آن دست نخورده باشد.

پیاز و سیر خرد شده می‌توانند نقطه شروع پخت هر نوع غذایی باشند. سیر و پیاز را می‌توان به غذای اصلی و یا سوپ و املت اضافه کرد و طعم مطبوعی به آنها افزود. اضافه کردن پیازچه خرد شده چاشنی مناسبی برای سس‌ها، ساندویج‌ها، سالادها و غذاهای گریل شده هستند.

پیاز کاراملی شده

یکی دیگر از روش‌ها برای اضافه کردن پیاز به رژیم غذایی خود استفاده از پیاز کاراملی شده است. برای تهیه پیاز کاراملی شده کافی است که پیاز را خلال کرد و آن را در ماهیتابه با نصف قاشق چایخوری روغن زیتون با شعله متوسط تفت داد.

در این هنگام باید مرتب پیاز را هم زد و بعد نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و به تفت دادن آن تا زمانی که پیاز نرم و طلایی شود ادامه داد. پیاز کاراملی شده طعم شیرینی دارد و می‌توان آن را به غذاهای مختلف اضافه کرد.

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
رسانه ملی و جوانگرایی سیستمی

رسانه ملی و جوانگرایی سیستمی

یکی از سیاست‌های مهم مدیریتی سال‌های اخیر سازمان صدا و سیما، اهتمام ویژه به رشد، تربیت و به‌کارگیری ظرفیت عظیم نیروهای جوان و پرنشاط انقلابی در سطوح مختلف رسانه ملی است.

نقش قدرت بازدارندگی ایران

نقش قدرت بازدارندگی ایران

چند ماه قبل اقدام جمهوری اسلامی ایران در توقیف کشتی انگلیسی پس از توقیف محموله نفتی ایران در جبل الطارق، آن‌هم در حالی که ناوهای نظامی آمریکا و انگلیس در منطقه بودند به دشمن ثابت کرد در قبال مداخلات آنها منفعل نخواهیم بود و قاطعانه در مقابلشان خواهیم ایستاد، این درسی است که آمریکا نیز از آن عبرت گرفته است.

صد حیف ...

صد حیف ...

هر قدر به روزهای پایانی نزدیک‌تر شدیم، دلهره‌ای محکم‌تر وجودم را چنگ زد. شبیه کودکی بودم که به اضطراب جدایی دچار شده، شبیه کسی که همه عزمش را جزم کرده برای مهاجرت، اما نگاه منتظری در سالن ترانزیت فرودگاه ته دلش را خالی می‌کند ... شبیهِ شبیه هیچ کس ...

عملیات عجیب

عملیات عجیب

خاطره ای که من نقل می کنم از یکی از دوستان ما به نام امیر سرتیپ ایرج عصاره است.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر