در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در اینجا طرز پخت سه نوع دلمه متفاوت را به شما آموزش میدهیم تا طعمهای تازهای را تجربه کنید.
دلمه سوسیس
مواد لازم:
سوسیس بلغاری: یک کیلو / پیاز: یک عدد / سبزی دلمه: نیم کیلو / قارچ: 200گرم/ ربگوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری / کره یا روغن زیتون: 200گرم / پنیر موزارلا: 200گرم/ نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن یا کره تفت میدهیم تا کاملا سرخ شود. زردچوبه و رب را اضافه میکنیم. سبزی دلمه را شسته و ساتوری خرد میکنیم و به پیاز داغ اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. توجه داشته باشید سبزی نباید سرخ شود. قارچها را به اندازه دلخواه خرد کرده و به مواد اضافه میکنیم وتفت میدهیم. در این مرحله سوسیسها را طولی برش میزنیم و داخل آن را خالی کرده و قسمتهای جدا شده را به موادمان اضافه میکنیم. درآخرین مرحله فلفل را میریزیم وبا مواد مخلوط میکنیم تا عطرش از بین نرود. سوسیسها را در روغن داغ کمی سرخ میکنیم و اجازه میدهیم کمی خنک شود بعد سوسیسهای سرخ شده را در ظرف مناسبی که بهتر است ماهیتابه باشد میچینیم. قسمت خالی شده سوسیسها را از مواد دلمه پر میکنیم و روی آنها پنیر موزارلا میریزیم. در ظرف را گذاشته و روی حرارت کم میگذاریم. وقتی پنیر روی مواد کاملا آب شد دلمه ما آماده سرو است. آن را تزئین کرده و این دلمه لذیذ را میل کنید.
دلمه ماکارونی
مواد لازم:
گوشت چرخکرده: نیم کیلو/ ماکارونی شکلی ریز: یک بسته 500 گرمی/ برگ کاهو یا برگ مو یا فلفل دلمه یا بادمجان دلمه یا گوجه فرنگی: به میزان لازم / سبزی دلمه: 200گرم / روغن مایع: یک فنجان / پیاز: یک عدد/ شکر، سرکه یا آب نارنج: به میزان لازم / زعفران، زردچوبه، ادویه، نمک و فلفل: به میزان لازم
پیاز را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم سپس گوشت چرخکرده را اضافه کرده و سرخ میکنیم. نمک، فلفل و ادویه را اضافه میکنیم و ظرف را از روی حرارت برمیداریم تا خنک شود. ماکارونی را در قابلمهای حاوی آب، نمک و روغن میپزیم و لپه را یک ساعت قبل از پخت خیس میکنیم و با حرارت کم میپزیم. سبزی دلمه را ساتوری خرد میکنیم و در ظرفی مناسب تمام مواد را با هم مخلوط میکنیم.
مواد را به انتخاب خودمان در برگ کاهو، برگ مو،فلفل دلمه، بادمجان دلمه یا گوجهفرنگی میریزیم، در قابلمه میچینیم و روی شعله کم میگذاریم تا دم بکشد البته با این تفاوت که برای برگ مو از آب،روغن، شکر و سرکه یا آب نارنج و برای سایر دلمهها از آب، رب گوجه فرنگی، زرد چوبه، زعفران و ادویهکاری بهعنوان چاشنی استفاده میکنیم.
چاشنی شیرین: شکر دو برابرسرکه یا آب نارنج
چاشنی ترش: سرکه یا آب نارنج رقیق شده
چاشنی ملس: ترکیب شکر با سرکه یا آب نارنج به یک میزان
نکته: چاشنی ترش را بعد از گذشت نیمی از زمان پخت روی دلمهها بریزید تا سفت نشود و بهتر بپزد.
بعد از نیم ساعت دلمه آماده سرو است.
دلمه رژیمی
مواد لازم:
بلغورجو: یک پیمانه / گوشت چرخکرده بدون چربی: 250 گرم / هویج: یک پیمانه / ذرت: یک پیمانه / پیاز متوسط: یک عدد / سبزی دلمه: 200 گرم / زرشک: یک قاشق غذاخوری / برگ کاهو: 200گرم / نمک، فلفل و ادویه: به میزان لازم
هویج، ذرت و پیاز را به مدت 15 دقیقه و گوشت را در مدت 25دقیقه بخارپز میکنیم. مواد را با هم مخلوط کرده و با فلفل، ادویه و نمک مزهدار میکنیم البته تا جای ممکن از نمک کمتر استفاده میکنیم. مواد که کمی خنک شد سبزی دلمه ساتوری شده، بلغورجو خام و زرشک را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط میکنیم. مواد را در برگ کاهو میریزیم، میپیچیم ودر قابلمه میچینیم. آب مواد بخارپز شده را روی دلمهها میریزیم و قابلمه را روی حرارت کم میگذاریم تا دلمهها دم بکشد.
کسانی که رژیم غذایی یا دیابت دارند با خیال راحت میتوانند این دلمه خوش آب و رنگ را نوش جان کنند.
مژده مظهری
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»:
گفتوگوی «جامجم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر
یک کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با جام جم آنلاین:
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد