یادداشت

هجوم به نقاط تکراری

عوامل متعددی در تحلیل گرایش همیشگی مردم برای سفر به شمال کشور و نبود توجه کافی به دیگر جاذبه‌های گردشگری ایران وجود دارد که مهم‌ترین آنها هجوم عادت‌گونه مردم به نقاطی از پیش تعیین‌شده و تکراری است.
کد خبر: ۹۲۱۴۵۴

درست معرفی نشدن سایر جاذبه‌ها و جایگزین نشدن مسیرهای جدید توسط فعالان بخش گردشگری نیز از دیگر عوامل این امر است. البته نمی‌توان از کمبود زیرساخت‌ها در نقاط مختلف چشمپوشی کرد. با این وجود می‌توان گفت، مردم ایران اصولا حوصله سفر کردن به نقاط جدید را ندارند، لذا شاید سهل‌انگاری، بی‌تفاوتی و بی‌حوصلگی در انتخاب مقاصد جدید و چالش‌های مربوط به یک جاذبه جدید از دیگر عواملی باشد که مردم صرفا به نقاط خاص و بویژه شمال کشور توجه دارند.

گاهی اوقات آرامش ناشی از وجود برخی امکانات یا گسترده بودن شرایط اقامت در مناطق شمالی باعث شده تا اولین گزینه بسیاری از مردم برای سفر، شمال کشور باشد. در حالی که اگر به شرایط آب و هوا و اقلیم توجه کنید ،خواهید دید که در این فصل از سال هیچ‌گونه جذابیتی در سفر به شمال کشور که دارای هوایی شرجی است وجود ندارد. با این حال بازهم شاهد هجوم کم‌سابقه مردم به این مناطق هستیم.

قطعا، عوامل جامعه‌شناسی، روان‌شناسی و رفتار‌شناسی گردشگری در این مهم موثر است و اگر مطالعاتی در این زمینه در ایران صورت گیرد عوامل جالبی شناسایی خواهد شد که ریشه در حال و روز شهروندان معاصر ایران زمین دارد.

به نظر می‌رسد اگر پیش از فرا رسیدن تعطیلات اینچنینی مانند عید سعیدفطر، در رسانه‌های مختلف انواع گزینه‌های جدید گردشگری و بخصوص مناسب بودن شرایط آب و هوایی آنها و سهولت رفت و آمد در جاده‌هایی که کمتر با ازدحام روبه‌رو می‌شوند، معرفی و وجود تسهیلات در آن نقاط تبلیغ شود، می‌توان در تصمیم‌گیری مردم برای انتخاب مقاصد جدید تاثیر گذاشت.

گاهی اوقات مشاهده می‌شود کسانی حاضر هستند در هنگام سفر در بدترین شرایط به سر ببرند، اما تجربه جدیدی را به عنوان یک زندگی متفاوت داشته باشد. بنابراین عامل روانی و فرار از تکرار و خستگی‌های روزه‌مره زندگی یکی از دلایلی است که باعث می‌شود مردم حتی در شرایط رکود اقتصادی و محدویت‌های مالی به سوی گردشگری و سفر روی بیاورند. نکته‌ای که مردم، فارغ از مسائل اقتصادی بشدت به آن توجه دارند و باید مورد توجه مسئولان نیز قرار گیرد تا بتوانند جاذبه‌های جایگزین برای شمال را معرفی کنند.

دکتر احمد روستا - استاد دانشگاه شهید بهشتی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها