الگوهای مردمی اقتصاد مقاومتی

هیچ وقت برای شروع دیر نیست

غلامعباس چگینی، از اهالی شهر ساروق از توابع اراک است که کارش را با جدیت شروع کرده، اما برای علاقه‌مندی و کمک به خودکفایی و بهبود امرار معاش خود، رازهایی بیان می‌کند که شنیدن آنها خالی از لطف نیست.
کد خبر: ۹۱۲۰۱۸

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بسیج سازندگی، کارآفرین ساروقی با همت و تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی و کسب روزی حلال وارد میدان شده و مشغول فتیرپزی و پخت شیرینی و کلوچه است. وی گفت: برای پیدا کردن کار، راهی تهران شدم و در کار کاشیکاری مشغول شدم. بعد از مدتی به خاطر سختی کار دچار کمر درد شدید شدم. ناچار کارم را ترک و در خانه استراحت کردم. چگینی افزود: در دوران بیماری، هر چه سرمایه داشتم، خرج زندگی کردم، در حالی که مشکلات مالی زندگی‌ام را فلج کرده بود، با پیشنهاد یکی از دوستان در فتیرپزی او در تهران مشغول کار شدم.

تولیدکننده ساروقی اظهار کرد: زمانی که دیدم، توان هزینه‌های کار ازجمله کرایه مغازه را در تهران ندارم، به زادگاه خودم ساروق مهاجرت کردم.

وی گفت: با توکل به خدا، مغازه‌ای را در ساروق اجاره و با یک تنور فتیرپزی دیواری کار را شروع کردم، اما از آنجا که تنها پخت فتیر برای اداره زندگی کفایت نمی‌کرد، در کنار فتیرپزی شروع به پخت شیرینی و کلوچه کردم.

چگینی افزود: برای پخت شیرینی و کلوچه دستگاه فر نیاز داشتم و هزینه تهیه دستگاه حدود 25 میلیون بود. از آنجا که از کودکی به کار فنی علاقه داشتم و همیشه با دستگاهی که خراب بود، کلنجار می‌رفتم تا آن را درست کنم، تصمیم گرفتم یک دستگاه دست دوم که نیاز به تعمیر دارد را با قیمت 3 میلیون تومان تهیه کنم.

وی افزود: با تلاش و همت، موفق به تعمیر دستگاه فر شدم و کار پخت کیک و کلوچه را که آموزش آن را قبلا در تهران دیده بودم، با کمک همسرم استارت زدم.

چگینی با اشاره به ساخت تنور برقی با دستان خودش گفت: با توجه به کیفیت پایین فتیر در تنور دیواری، نیاز به دستگاه پخت گردان فتیر پزی داشتم که قیمت آن 13 میلیون تومان بود. با وجود مشکلات اقتصادی توان خرید دستگاه را نداشتم، آستین‌هایم را بالا زدم و خودم برای ساخت دستگاه دست به کار شدم.

وی با بیان این که حل مشکلات اقتصادی همت می‌طلبد، اظهار کرد: برای ساخت دستگاه از نمونه دستگاهی که همکاران فتیرپز داشتند، بازدید کردم و با کمک دامادم که سر رشته‌ای از جوشکاری داشت، مشغول ساخت دستگاه شدم و با توکل به خدا موفق به ساخت دستگاهی مشابه دستگاه فتیرپز گردان شدم.

چگینی با بیان درآمدش از پخت فتیر و کیک و کلوچه گفت: در حال حاضر، با همسرم در مغازه فتیر، کیک، کلوچه و کماج می‌پزیم و درآمدمان هم بد نیست و راضی به رضای خدا هستیم، هر آنچه خدا روزی کرده باشد، می‌رسد، بیشتر مشتری ما مسافرانی هستند که گذرشان به ساروق می‌افتد. وی خطاب به جوانان جویای کار خاطرنشان کرد: این که جوانان بنشینند و منتظر باشند از آسمان دری باز شود برای آنها تا پشت میز اداری بنشینند، درست نیست و باید آستین‌ها را بالا زد و یا علی گفت. با دست روی دست گذاشتن مشکلی حل نمی‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها