نگاه هفته

روایت زندگی یک خانواده ایرانی

یک: یکی از سریال‌هایی که این شب‌ها از تلویزیون پخش می‌شود کیمیاست که آن را جواد افشار جلوی دوربین برده است. سریال قرار است علاوه بر پرداختن به حال و هوای انقلاب، زندگی یک خانواده ایرانی را در بحبوحه ماجراهایی غیرقابل پیش‌بینی روایت کند.
کد خبر: ۸۶۴۲۶۵

همچنان که پیش‌بینی می‌شد خیلی‌ها جذب ماجرا، شخصیت‌پردازی و نوع روایت داستان شده‌اند و این طور که شنیده می‌شود پرمخاطب‌ترین سریال حال حاضر تلویزیون است، اما البته چیز دیگری هم که پیش‌بینی می‌شد حجم انتقاداتی بود که به این اثر شد. جدا از برخی گاف‌ها که پرداختن به آن مجال دیگری می‌طلبد، عده‌ای این سریال را با آثار دیگری که با موضوع انقلاب و حوادث بی‌شمار آن ساخته شده‌اند، مقایسه می‌کنند و کیمیا را از این نظر فاقد ویژگی‌های این آثار می‌دانند. در حالی که کمتر به این نکته توجه دارند سریالی مانند کیمیا به خاطر تنوع و تکثر در تعداد لوکیشن ـ حدود 500 لوکیشن مختلف ـ اساسا قابل مقایسه با سریال‌های دیگری که در این زمینه ساخته شده، نیست. درصد خطا، حفظ راکورد، اشتباهات زمانی، مکانی و... در سریالی که تعداد لوکیشن‌ زیاد دارد با توجه به مدت ساخت یک اثر بالا می‌رود. اگرچه عوامل تولید باید همه مساعی خود را به کار گیرند تا اثر کم‌اشتباه‌تری به آنتن پخش بفرستند، اما در پروسه تولید پراکندگی لوکیشن‌ها و تنوع زمانی و مکانی آنها به هر حال امکان خطا را بیشتر می‌کند. اتفاقی که حتی در بهترین آثار هالیوود هم می‌افتد و همه ما به اندازه علاقه‌مندی و توجه شاهد برخی از این اشتباهات بوده‌ایم. سریال کیمیا با وجود داشتن برخی ایرادات توانسته توجه مخاطبان را به خود جلب کند و این در زمانه فعلی که مخاطب به دنبال داستانی جذاب و پرافت و خیز است، چیز کمی نیست.

دو: برنامه قندپهلو مخاطبان خودش را داشت. آنها که به طنز و مطایبه و البته شاعری دلبستگی دارند از مشتریان این برنامه بودند. ویژگی رضا رفیع و دوستانش این است که تجربیات دوران روزنامه‌نگاری را به خوبی در ساخت برنامه تعمیم داده و تلاش کرده‌اند نوآوری کنند. کم و بیش هم موفق بوده‌اند. قندپهلو خیلی خوب دیده شد و این اعتماد به نفس را به وجود آورد که با شجاعت دست به تولید برنامه‌هایی بزند که در آن «شعر طنز» محوریت داشته باشد.

بعد از برنامه قندپهلو و چند برنامه مختلف با موضوع شعر طنز، حالا رضا رفیع، طنزنویس شناخته شده کشور این بار تلاش کرده کمی بی‌تکلف‌تر شعر را به مخاطب عرضه کند. او این بار با تهیه برنامه کرسی تلاش کرده همان حال و هوای قندپهلو را به شکلی دیگر ارائه کند. کرسی بسیار خودمانی‌تر و صمیمانه‌تر از قندپهلو اجرا می‌شود. مهمان‌ها و مجری راحت‌تر شعر می‌خوانند، تفسیر می‌کنند و حتی بین حرف‌های یکدیگر می‌پرند! این برنامه به بهانه آشتی مخاطب با ادبیات طنز ساخته شده و بنابراین سعی شده هر چیزی که برای مخاطب غریب است در دکور برنامه دیده نشود. از این نظر طنز کرسی یکی از متفاوت‌ترین برنامه‌هایی است که روی آنتن رفته است. حتی انتخاب هوشمندانه دکور کرسی که مهمانان دور آن جمع می‌شوند از امتیازات این برنامه است که گرمای خاصی به این برنامه ادبی طنز داده است.

مهدی غلام‌حیدری / دبیر قاب کوچک

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها