سفر نواز شریف به کابل

روند صلح نیروهای دولتی افغان با شبه‌نظامیان طالبان،‌ بررسی اوضاع منطقه بویژه پس از خروج نیروهای ناتو از دلایلی بود که باعث شد نواز شریف، نخست‌وزیر پاکستان به دعوت رسمی حامد کرزای، رئیس‌جمهور افغانستان برای سفر به این کشور پاسخ مثبت داده و روز گذشته روانه کابل شود.
کد خبر: ۶۲۰۹۱۸

به گزارش ایسنا، نواز شریف صبح دیروز همراه با چند نفر از مقامات عالی‌رتبه پاکستان وارد فرودگاه کابل شد و با تشریفات کامل از سوی دولت کرزای وارد کاخ ریاست‌جمهوری افغانستان شد تا با حامد کرزای دیدار کند. این دو ابتدا در جلسه‌ای خصوصی به بحث و مذاکره پرداختند و سپس با حضور در کنفرانس خبری مشترک، به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دادند.

سفر نواز شریف به افغانستان از این جهت اهمیت دارد که طی ماه‌های گذشته و در میان مذاکره کابل با شبه‌نظامیان طالبان، کرزای بارها مقامات پاکستانی را متهم کرده بود که به سران شبه‌نظامیان در خاک پاکستان پناه می‌دهند. با روی‌کار آمدن دولت نواز شریف، امید افغان‌ها برای رسیدن به توافق بیش از پیش شد. چند ماه پیش کرزای برای مذاکره در این رابطه به اسلام‌آباد سفر کرد.

نواز شـــریف در کنفـرانس مشــترک خبری با حامد کرزای بر این موضوع تاکید کرد که پاکستان در کنار افغان‌ها می‌ایستد و در بخش‌های مختلف از تامین ثبات و امنیت تا همکاری‌های اقتصادی کمک خواهد کرد. وی به این موضوع اشاره کرد که از نخستین روز فعالیت خود به عنوان نخست‌وزیر پاکستان، همکاری سازنده با افغانستان در اولویت کاری‌اش بوده است. شریف درخواستی هم از کشورهای منطقه داشت و از آنها خواست برای پایان دادن جریان ویرانگر جنگ دست به دست هم بدهند، چون به باور وی، حالا زمان برداشتن گام‌های جدی برای ادامه گفت‌وگوهای صلح و پایان موفق جنگ فرارسیده است.

حامد کرزای نیز در تشریح دیدار و گفت‌وگوی خود با نواز شریف به خبرنگاران گفت، بررسی روند صلح با طالبان، چگونگی انجام اقدامات عملی و نقش آمریکایی‌ها در این روند از مسائلی بود که مورد مذاکره طرفین قرار گرفت.

سفر نواز شریف به کابل در حالی انجام شده است که دوطرف ماه گذشته در نشستی مشترک با انگلیس در لندن دیدار کردند و موضوع صلح افغانستان را مورد بحث قرار دادند. درخواست اساسی دولت افغانستان از پاکستان، آزادی رهبران تاثیرگذار گروه طالبان است. رئیس‌جمهور افغانستان می‌گوید آزادی این افراد می‌تواند طالبان را برای گفت‌وگو با دولت دلگرم کند.

پاکستان تاکنون تعدادی از اعضای گروه طالبان از جمله ملا غنی برادر، از فرماندهان ارشد گروه طالبان را از زندان آزاد کرده است، اما گروه طالبان گفته ‌است که با ملا برادر تماس نداشته و باور ندارد او از زندان آزاد شده باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها