رئیس نمایشگاه کتاب تغییر کرد

با لغو حکم وزیر ارشاد پیشین، سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر فعلی فرهنگ و ارشاد اسلامی به ریاست نمایشگاه آینده کتاب تهران منصوب شد.
کد خبر: ۶۱۹۶۲۹

به گزارش جام‌جم، بیست و هفتمین دوره نمایشگاه کتاب تهران که قرار است اردیبهشت سال‌آینده در مصلای امام خمینی برگزار شود، در فاصله پنج ماه مانده تا آغاز، دومین رئیس را به خود دید. حدود پنج ماه پیش در دولت دهم، سیدمحمد حسینی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در آخرین روزهای مسئولیتش، علی اسماعیلی، معاون امور فرهنگی وقت این وزارتخانه را به عنوان رئیس نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال 1393 منصوب کرد.

همان زمان این حکم سر و صدای زیادی در محافل فرهنگی برپا کرد؛ زیرا گفته می‌شد انتصاب رئیس نخستین نمایشگاه کتاب تهران در دولت یازدهم به‌عهده وزیر ارشاد همان دولت باید باشد، ولی حسینی با تاکید بر این نکته که نباید کارهای نمایشگاه به تعویق بیفتد، حکم اسماعیلی را صادر کرد.حالا روز گذشته، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی معاون فرهنگی خود یعنی سیدعباس صالحی را به ریاست بیست و هفتمین دوره نمایشگاه گماشته است.

در شرایطی، نمایشگاه آینده کتاب تهران تاکنون دو رئیس داشته است که این نمایشگاه با‌مشکلات زیادی مواجه است؛ یکی از این مشکلات مکان برپایی این نمایشگاه است که امید می‌رفت امسال در باغ کتاب تهران برگزار شود، اما با توجه به اظهارنظر علی‌اکبر اشعری، رئیس باغ کتاب مبنی بر این‌که این مکان تا زمان برگزاری نمایشگاه به طور کامل به بهره‌برداری نمی‌رسد، صالحی هفته گذشته در نخستین نشست خبری خود اعلام کرد که دوره آینده نمایشگاه هم مثل ادوار قبل در مصلای امام خمینی برگزار خواهد شد.

اما یکی از مهم‌ترین چالش‌های نمایشگاه کتاب تهران، بدهی این نمایشگاه به ناشران خارجی است. هنوز هم قسمتی از بدهی نمایشگاه بیست و چهارم و بخش عمده‌ای از بدهی نمایشگاه بیست و پنجم به ناشران خارجی پابرجاست و برای همین بارها مدیران تشکل‌های کتب کاربردی و خارجی تاکید کرده‌اند که این بدهی ممکن است به بی‌اعتمادی ناشران خارجی و شرکت نکردن آنان در نمایشگاه تهران منجر شود؛ البته باید گفت که موضوع تحریم‌ها نیز یکی از مهم‌ترین موانع واریز بدهی ناشران تاکنون بوده است.حال با توجه به انتصاب صالحی به عنوان رئیس نمایشگاه کتاب تهران، به احتمال زیاد طی روزهای آینده اعضای جدید شورای سیاستگذاری این نمایشگاه بین‌المللی منصوب می‌شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها