
مواد لازم: گوشت دو الی سه بار چرخ شده: یک کیلو ترجیحا چرب باشد.
میتوانید گوشت گوسفند و گوشت گوساله را مخلوط کنید.
جوش شیرین: یک قاشق چای خوری
پیاز: 2 عدد متوسط
نمک و فلفل به میزان لازم. در صورتی که بخواهید کباب شما طعم زعفران داشته باشد کمی به آن زعفران اضافه کنید.
سیخ فلزی پهن سه سانتیمتری مخصوص کباب کوبیده
طرز تهیه:
ابتدا پیازها را رنده کنید. (آب پیاز را حتما بگیرید و آن را کنار بگذارید و پیاز و بقیه مواد را به گوشت اضافه کنید و آن را ورز دهید. این ورز دادن باید به اندازهای باشد که گوشت چسبندگی لازم را پیدا کند و کشدار شود. اگر چند ساعت به گوشت استراحت دهید کباب مطلوبتری درست میکنید. سپس دست را به آب پیاز آغشته کنید و به اندازه یک مشت (100 گرم) از گوشت را بردارید و روی سیخ کباب آن را پهن کنید. در این مرحله بهتر است که چند بار دست را به درون آب پیاز ببرید و روی سیخ صاف و یکنواخت کنید. از نظر ضخامت همه جای سیخ باید یک اندازه گوشت متمرکز شده باشد که هنگام پخت سنگینی نکند.
سیخ را بین انگشتان یک دست گرفته و با فشار انگشت، گوشت را به سیخ بچسبانید. سیخهای آماده را کنار گذاشته و بعد از سرخ شدن کامل زغال آنها را روی آتش گذاشته و باد بزنید تا از حرارت نیفتد. وقتی گوشت روی سیخ خودش را گرفت بلافاصله و با مهارت سیخها را پشت و رو کنید تا کار گرفتن کباب روی سیخ کامل شود و طرف دیگر سیخ هم نیم پز شود. چند بار باید سیخها را برگردانید، ولی دقت کنید که کباب زیاد برشته و خشک نشود.
کباب با نان سنگک و ریحان و پودر سماق سرو میشود. یک سیخ گوجه را هم روی زغال کباب کنید و کنار آنها بگذارید. با تکرار درست کردن کباب کوبیده تجربه کافی به دست میآورید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد