برداشت اول

شکست‌خوردگان انتقامجو

برخی از مجرمانی که تحت عنوان خواستگار دختران را فریب می‌دهند، افرادی هستند که خود در گذشته از نظر عاطفی ضربه سنگینی خورده‌اند. در موارد زیادی مشاهده شده است هدف آنها از آغاز یک رابطه صرفا کلاهبرداری یا جرائم دیگر نیست بلکه آنها به دنبال این هستند که به طرف مقابل از نظر روحی و عاطفی ضربه بزنند. برخی از این مجرمان افرادی هستند که خود در گذشته با شکست عشقی مواجه شده‌اند و چون توانایی حل مساله را نداشته‌اند این موضوع در آنها نوعی کینه و خشم انباشته‌شده را موجب شده است.
کد خبر: ۵۷۶۲۴۰

انسانی که از لحاظ ویژگی‌های شخصیتی فردی سالم است اگر هم در زندگی خود با شکست مواجه شود درصدد یافتن عوامل و رفع آنها برمی‌آید بنابراین چنین مجرمانی دچار اختلالات شخصیتی هستند. زمینه‌های دیگری مانند خیانت یا طلاق همسر، نداشتن خانواده بسامان، عقده‌های دوران کودکی و... نیز در این خصوص نقش مهمی دارند و می‌تواند از پس‌زمینه‌های چنین جرائمی باشد.

این دسته از مجرمان برای انتقام‌گیری سراغ دخترانی می‌روند که به لحاظ ظاهری یا طبقه اجتماعی مشابه فردی باشند که به آنها ضربه زده است. آنها اگرچه در ارتکاب جرم مقصر هستند و باید مجازات شوند، اما اطرافیان آنان نیز بی‌تقصیر نیستند.

چنین مجرمانی قطعا در محیط خانواده نشانه‌هایی از اختلالات شخصیتی را از خود بروز می‌دهند و اگر خانواده و اطرافیان حساسیت‌های لازم را داشته باشند این نشانه‌ها را متوجه می‌شوند و برای درمان اقدام می‌کنند. بی‌اعتنایی خانواده‌ها سبب می‌شود مشکلات این اشخاص روز به روز حادتر شود و آنها در نهایت دست به ارتکاب جرم بزنند. از سویی دیگر به زندان انداختن چنین مجرمانی تنها راه چاره نیست بلکه آنها باید همزمان با مجازات، درمان نیز بشوند. به این معنی که باید در زندان تحت مشاوره قرار بگیرند و روی شخصیت آنها کار شود تا بعد از بازگشت به جامعه دیگر مشکلات سابق را نداشته باشند.

حسین فتحعلی‌زاده ـ روان‌شناس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها